سلامت نیوز | 5 سال پیش

اطفای حریق جنگل ها با بیل کلنگ محیط زیست

اطفای حریق جنگل‌ها با بیل و کلنگ!

سلامت نیوز:با توجه به وقوع بیش از ۱۱۰۰ فقره آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع کشور از ابتدای سال جاری و تلاش نیروهای مردمی برای اطفای آن، یک عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور می‌گوید: سازمان‌های ذی‌ربط باید نیروهای مردمی را سازماندهی کنند و آموزش‌ دهند تا این نیروها هنگام وقوع آتش‌سوزی از آمادگی لازم برای اطفای حریق برخوردار باشند اما متاسفانه مردم و سازمان‌های مردم نهاد با ابتدایی‌ترین وسایل مانند بیل و کلنگ وارد عمل می‌شوند که در برخی موارد منجربه مصدومیت یا مرگ هموطنان می‌شود.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ،احمد رحمانی با بیان اینکه مردم ما دلسوز طبیعت هستند و اگر به‌خاطر سازمان‌های مردم‌نهاد نبود، حجم خسارات وارد شده به طبیعت بیش از این بود، اظهارکرد: در این شرایط لازم است نیروهای مردمی از امکانات، تجهیزات، تخصص و آموزش‌های لازم در زمینه اطفای حریق برخوردار باشند.
این عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور تاکید کرد: نیروهای مردمی نیز باید مسائل ایمنی را هنگام کمک به اطفای حریق رعایت کنند. از این رو آموزش و آمادگی مردم برای اقدام اطفای حریق اهمیت زیادی دارد.


وی با اشاره به اینکه دستگاه‌های متولی باید در مدیریت و اطفای آتش‌سوزی‌های جنگلی بزرگ‌مقیاس نقش پررنگ‌تری از مردم داشته باشند، مدعی شد: سازمان‌هایی مانند سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری باید با امکانات و تجهیزات لازم وارد عمل شوند اما ما این امکانات را نداریم و مردم دلسوز، سازمان‌های مردم نهاد و مردم محلی با کمترین امکانات در اطفای حریق کمک می‌کنند.


رحمانی وظیفه اصلی مردم را هنگام وقوع آتش‌سوزی گزارش به نهادهای متولی دانست و اظهار کرد: وظیفه مردم در وهله اول این است که به محض مشاهده آتش‌سوزی آن را به مسئولان و شماره‌های اعلام شده اطلاع دهند تا مسئولان وارد عمل شوند و اقدام به اطفای حریق کنند.


این عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور در ادامه با تاکید بر لزوم سازماندهی و آموزش مردم در زمینه اطفای حریق جنگل‌ها گفت: سازمان‌های ذی‌ربط باید نیروهای مردمی را سازماندهی کنند و آموزش‌ دهند تا این نیروها هنگام وقوع آتش‌سوزی از آمادگی لازم برای اطفای حریق برخوردار باشند اما متاسفانه مردم و سازمان‌های مردم نهاد با ابتدایی‌ترین وسایل وارد عمل می‌شوند که در برخی موارد منجربه مصدومیت یا مرگ هموطنان می‌شود.

برخی از مردم داوطلب در مخمصه‌ و محاصره آتش می‌افتند و در نهایت دچار آتش‌سوزی می‌شوند، چنین حوادثی خسارت‌های جبران ناپذیری مانند درگذشت «البرز زارعی» را به‌همراه دارد.


رحمانی تصریح کرد: مهار آتش در لحظات اولیه وقوع آتش‌سوزی می‌تواند از گسترش آن جلوگیری کند و باعث کاهش هزینه اطفای حریق و خسارت‌های وارد شده به محیط زیست شود بنابراین ضرورت دارد که ستاد مدیریت بحران آتش‌سوزی تشکیل شود تا با مدیریتی واحد تمام نیروهای مردمی و سازمان‌های متولی از جمله حفاظت محیط زیست، جنگل‌ها و مراتع، آتش‌نشانی و برنامه و بودجه را برای مقابله با آتش‌سوزی‌های جنگل‌ها سازماندهی کند.

در این شرایط عملیات اطفای حریق می‌تواند به‌درستی انجام شود و در زمان‌هایی که نیاز باشد این ستاد از نیروهای مردمی استان‌های دیگر درخواست کمک می‌کند تا هیچ کس بدون برنامه و خودسرانه اقدام به اطفای حریق نکند.


این عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود افزایش پوشش گیاهی کشور در سال جاری و گرم شدن هوا را از عوامل موثر در گسترش سطح آتش‌سوزی‌ها دانست و گفت: احتمال می‌رود طی دو ماه آینده شاهد وقوع آتش‌سوزی‌های بیشتری در سطح کشور باشیم.


رحمانی در پایان با اشاره به اتخاذ نشدن برخی تمهیدات برای پیشگیری از آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع در سال جاری علیرغم افزایش میزان بارندگی‌ها و پوشش گیاهی گفت: امسال به‌ دلیل بارندگی‌های زیادی که در فصل بهار داشتیم شرایط پوشش گیاهی مقداری متفاوت از سال‌های گذشته است.

همچنین سال‌های قبل تمهیداتی برای پیشگیری از وقوع آتش‌سوزی اجرا می‌شد از جمله شخم زدن پوشش‌های گیاهی بین درختان اما متاسفانه به ‌دلیل کمبود بودجه و مسائل دیگر امسال شاهد اجرای عملیات پیشگیرانه از سوی متولیان و شهرداری‌ها در عرصه‌های طبیعی، پارک‌ها و بوستان‌های شهری نبوده‌ایم.



#اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

نحوه مصرف اسپیداکتون برای تنبلی تخمدان، نحوه مصرف اسپیداکتون برای ریزش مو، نحوه مصرف اسپیداکتون برای جوش، زمان مصرف قرص اسپیداکتون ۲۵

16 ساعت پیش

کمبود ویتامین دی باعث چه بیماری میشود، علائم کمبود ویتامین دی در ناخن، عوارض کمبود ویتامین دی بر پوست، علائم کمبود ویتامین دی در زنان

13 ساعت پیش

قویترین آنتی بیوتیک برای عفونت لوزه کودکان و بزرگسالان + درمان عفونت لوزه در بزرگسالان:آنتی بیوتیک برای عفونت لوزه عفونت لوزه یکی از بیماری های شایع در میان کودکان و بزرگسالان است که معمولا با گلو درد، تب، و مشکل در بلع همراه است. این بیماری

1 روز پیش

عوارض سرترالین در زنان در دراز مدت + عوارض وحشتناک مصرف سرترالین در مردان:عوارض سرترالین در زنان دارو و قرص سرترالین یکی از انواع دارو های ضد افسردگی محسوب می شود که می توان از آن برای درمان مواردی مثل درمان افسردگی و یا

1 روز پیش

روش فریز کردن آلبالو و شربت آلبالو به مدت طولانی + مدت زمان نگهداری آلبالو در فریزر:روش فریز کردن آلبالو و شربت آلبالو در فصل بهار و تابستان که آلبالو به وفور یافت می شود شما می توانید آن را فریز کنید و برای فصل زمستان استفاده کنید و

3 روز پیش

چه غذاهایی فریتین خون را بالا میبرد؟ درمان فریتین بالا در طب سنتی، برای پایین آوردن فریتین خون چه باید کرد؟

15 ساعت پیش

لکه های سیاه روی پوست صورت و بدن نشانه چیست؟ درمان لکه های سیاه روی پوست:لکه های سیاه روی پوست صورت و بدن لکه های سیاه روی پوست صورت و بدن یکی از مشکلات رایج پوستی هستند که ممکن است باعث نگرانی و کاهش اعتماد به نفس شوند. این

1 روز پیش

بهترین قطره برای عفونت گوش بزرگسالان، طریقه مصرف قطره برای گوش برای عفونت، برای چرک گوش چه قطره ای خوبه؟

3 روز پیش

علائم کمبود ویتامین b12 در زنان چیست و چه عواملی باعث کمبود ویتامین b12 می شود؟:علائم کمبود ویتامین b12 در زنان ویتامین B12 یکی از ویتامین های بسیار مهم و ضروری برای بدن است که نقش حیاتی در سلامت سیستم عصبی، تولید گلبول های قرمز و

16 ساعت پیش

بیشتر...