مخالفت مجلس با طرح ساخت ساز در میلیون هکتار زمین کشاورزی پایگاه خبری اقتصاد سبز آنلاین

مخالفت مجلس با طرح «ساخت و ساز در ۵ میلیون هکتار زمین کشاورزی»
اقتصادسبز آنلاین: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی دو فوریتی «طرح ساماندهی ساخت و ساز در محدوده حریم روستاها و مقابله با زمین خواری» مخالفت کردند.

اقتصادسبز آنلاین: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی دو فوریتی «طرح ساماندهی ساخت و ساز در محدوده حریم روستاها و مقابله با زمین خواری» مخالفت کردند.

به گزارش خبرنگار ما، در ادامه جلسه علنی روز دوشنبه (۲۸ تیر) بررسی «طرح ساماندهی ساخت و ساز در محدوده حریم روستاها و مقابله با زمین خواری» در دستور صحن علنی مجلس قرار گرفت.
محمدکاظم دلخوش به عنوان طراح این طرح گفت: در سال های اخیر قیمت زمین در کشور رو به افزایش است. برخی افراد سودجو و فرصت طلب به دنبال این هستند که در شهرها زمین های باغی و کشاورزی را خریداری کنند و طرح های هادی و نقشه های تفصیلی شهری و روستاها را با اقدامات خود به هم ریخته اند.
نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط فعلی برای جلوگیری از جابجایی جمعیتی در شهرها و روستاها تصویب این طرح ضروری است. طرح هادی روستاها باید بازنگری شود، عدم بازنگری این طرح به معضلی برای مردم تبدیل شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر اگر کسی خارج از محدوده روستاها ساخت و ساز کند نمی تواند پروانه دریافت کند و هزینه ارائه خدمات انشعاب آب، برق و گاز به این واحدهای ساختمانی بسیار زیاد است و مردم را دچار مشکل می کند.
دلخوش گفت: کمیسیون ماده ۹۹ هر از چند گاهی تشکیل می شود و کارایی زیادی هم ندارد. بنیاد مسکن در روستاها تسهیلات پرداخت می کند اما به دلیل عدم وجود هماهنگی و عدم جامعیت طرح هادی روستاها مردم نمی توانند از امکانات استفاده کنند.
وی با بیان اینکه در برخی روستاها، زمین ها تصرف شده اند، گفت: ۴۰ هزار روستای کشور دارای طرح هادی است که سال ها مورد بازنگری قرار نگرفته اگر این اقدام انجام نشود مشکلات زیادی ایجاد خواهد شد در صورت تصویب نهایی این طرح تخلفات دستگاه های اجرایی به شدت کاهش خواهد یافت و مجازات هایی برای ساخت و ساز در زمین های منابع طبیعی تعیین شده است.
دلخوش گفت: باید زمین های روستایی ساماندهی شود، اگر نمایندگان در مورد حریم روستاها بحثی دارند در کمیسیون مربوطه نظرات کارشناسی خود را اعلام کنند.
در ادامه مجتبی یوسفی نماینده اهواز در مخالفت با این طرح گفت: این طرح بخشی نگر است و به قوانین دائمی که در این خصوص وجود دارد تعرض می کند.
وی با بیان اینکه وضع ساخت و ساز در حریم شهرها خوب نیست گفت: ۲۰ میلیون نفر درگیر حاشیه نشین شهرها هستند اما این قانون مشکل حاشیه نشین ها را حل نمی کند.
در ادامه مهرداد گودرزوند نماینده مردم رودبار در موافقت با دو فوریت این طرح گفت: در این طرح بحث مدیریت شهری مطرح نیست بلکه ناظر به ساماندهی ساخت و ساز در روستاهاست. برخی از نمایندگان هنوز طرح را نخوانده اند و برای عدم تصویب آن لابی گری می کنند.
وی تاکید کرد: ساخت و ساز درون روستاها دچار مشکل است افرادی که لابی و قدرت دارند می توانند ساخت و ساز کنند اما روستاییان نمی توانند چون توان پرداخت جریمه ها را ندارند.
نوری قزلجه: طرح نمایندگان به دنبال ساخت و ساز در ۵ میلیون هکتار زمین‌های باغی و زراعی است
در ادامه غلامرضا نوری قزلجه نماینده بستان آباد در مخالفت با این طرح گفت: در این طرح برای اولین بار حریم برای روستاها تعیین شده پیش از این فقط شهرها حریم داشتند زیرا حریم روستاها باغ ها و مزارع کشاورزی هستند.
وی ادامه داد: تعیین حریم ۵۰۰ متری برای روستاها به این معناست که ۸۰۰ هکتار در روستا در حریم قرار می گیرد و امکان ساخت و ساز در آن وجود دارد در کل کشور ۵ میلیون هکتار زمین شامل قانون جدید خواهد شد که یک سوم زمین های کشاورزی و باغی کشور است. اختصاص این مقدار زمین های باغی و زراعی به ساخت و ساز امنیت غذایی کشور را در خطر قرار می دهد.
وی با بیان اینکه به دنبال ایجاد کمیسیون ماده ۱۰۰ برای روستاها و ساخت و ساز در روستاها هستند، با دو فوریت و کلیات این طرح مخالفت کرد.
علاوه بر این جواد نیک بین نماینده کاشمر در موافقت با این طرح گفت: این طرح به دنبال منظم کردن قوانین جزیره ای در حوزه روستاهاست. قوانین وزارت راه و شهرسازی و قوانین مصوب مجلس در مورد ساماندهی روستاها، قیمت زمین در روستاها را گران کرده است به گونه ای که قیمت زمین در روستاها به قیمت زمین در شهرهاست.
نماینده کاشمر تاکید کرد: تعیین حریم برای روستاها موجب افزایش قیمت زمین شده، این در حالی است که با توجه به کمبود آب در کشور امکان کشت و کار در بسیاری از روستاها وجود ندارد. زمین حاشیه روستاها در جنوب و غرب کشور برای کشت و کار با ارزش نیست این درحالی است که زمین های حاشیه روستاها در شمال کشور برای کشت و کار باارزش است. بنابراین نباید نگاه کلی در مورد ارزش زمین در حاشیه روستاها در جنوب و شمال کشور وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید:‌قیمت واقعی نان دو برابر قیمت فعلی است

مخالفت مجلس با طرح ساخت و ساز در ۵ میلیون هکتار زمین کشاورزی
در پایان نمایندگان با بررسی دو فوریت این طرح مخالفت کردند. پس از آن یک فوریت بررسی این طرح در دستور کار مجلس قرار گرفت که به تصویب نمایندگان رسید.
احمد علیرضا بیگی نماینده مردم در تبریز در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص این طرح گفت: در صورت تصویب نهایی این طرح در مجلس، زمین خواری‌ها در حاشیه روستا مشروعیت می‌یابد.
متن کامل این طرح به شرح زیر است:
ماده ۱:به منظور پیش گیری از تخلفات ساختمانی و برخورد قانونی با متخلفین در حوزه ساخت و سازهای روستایی ، مالک اراضی و املاک داخل محدوده و حریم روستاها باید قبل از شروع ساختمان ، از دهیاری محل پروانه اخذ نموده و پس از اتمام عملیات ، درخواست صدور پایان کار نمایند و در تمام مدت احداث بنا، پروانه صادره را برای ارائه به مأموران در محل نگهداری نمایند.
تبصره: منظور از محدوده روستا ، محدوده مندرج در ماده ۳ قانون تعاریف محدوده و حریم شهر ، روستا و شهرک و نحوه تعیین آنها– مصوب ۱۳۸۵– است. حریم روستا شامل محدوده بلافصل تا شعاع ۵۰۰ متری روستا است . در صورتیکه در طرح هادی مصوب روستا ، حریم تعیین شده باشد، حریم مصوب طرح هادی روستا در این قانون ملاک عمل خواهد بود.
ماده ۲:در اجرای بند ۱۱ ماده ۷۸ قانون تشکیلات ، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران– مصوب ۱۳۷۵– و اصلاحات بعدی آن ، دهیاری ها موظفند مطابق فرمها و گردشکار ابلاغی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ، اقدام به تشکیل پرونده برای متقاضیان نموده و پس از اخذ ضوابط فنی از بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان ، نسبت به صدور پروانه ساختمان و پایان کار اقدام نمایند.
ماده ۳ : دهیاری موظف است هر گونه عملیات ساختمانی یا تفکیک اراضی بدون مجوز یا خلاف در محدوده و حریم روستا را به بخشداری ذیربط و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان گزارش نماید. بخشداری موظف است ضمن تشکیل پرونده تخلف ، مراتب را جهت رسیدگی به کمیسیون موضوع تبصره ۲ ماده ۹۹ قانون شهرداریها ارجاع و هم زمان دستور توقف عملیات اجرایی را به مالک ابلاغ نماید.
ماده ۴: از تاریخ تصویب این قانون ، مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان و رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان به عنوان عضو کمیسیون موضوع تبصره ۲ ماده ۹۹ قانون شهرداریها تعیین می‌گردند.
ماده ۵: از تاریخ تصویب این قانون ، کمیسیون موضوع تبصره ۲ ماده ۹۹ قانون شهرداریها با عنوان کمیسیون بدوی با عضویت مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ، مدیر راه و شهرسازی شهرستان ، مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان و یک نفر قاضی با معرفی دادگستری استان و با ریاست فرماندار تشکیل می گردد. کمیسیون موظف است ضمن رسیدگی به پرونده های تخلفات ارجاعی از سوی بخشداری و سایر دستگاه های ذیربط ، در مواردی که عملیات ساختمانی بدون اخذ پروانه ساختمان اجرا شده باشد، صرفاً نسبت به صدور رأی تخریب و قلع بنا اقدام نماید. در مواردی که عملیات ساختمانی بر خلاف مفاد پروانه صادره اجرا شده باشد، کمیسیون در صورت رعایت اصول بهداشتی ، شهرسازی و استحکام بنا ، مجاز به صدور رأی جریمه به مأخذ حداقل پنجاه (۵۰) و حداکثر یکصدوبیست(۱۲۰) درصد قیمت روز اعیانی برای قسمت مورد تخلف می باشد. کلیه ضابطین قضایی موظفند با اعلام فرمانداری یا بخشداری مربوط ، نسبت به پیگیری اجرای احکام قطعی قلع بنا با اولویت اقدام نمایند.
ماده ۶: در صورت اعتراض مالک یا وکیل قانونی ایشان به رأی صادره از سوی کمیسیون بدوی ، پرونده به کمیسیون استانی موضوع ماده ۴ این قانون به عنوان کمیسیون تجدید نظر ارجاع می گردد. رأی این کمیسیون قطعی و لازم الاجرا بوده و در هیچ یک از مراجع قضایی قابل اعتراض نمی باشد.
ماده ۷: به منظور ساماندهی ساخت و سازهای واقع در حریم روستاها که قبل از ابلاغ این قانون احداث گردیده اند ، کمیته صیانت از اراضی و عرصه های عمومی به ریاست دادستان استان و عضویت رئیس سازمان بازرسی استان (دبیر جلسات) ، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری ، مدیرکل راه و شهرسازی استان ، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ، مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان ، مدیرکل محیط زیست استان ، مدیر کل اطلاعات استان و فرماندار شهرستان مربوطه تشکیل می گردد. کمیته مذکور حسب شرایط اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی هر منطقه ، تصمیمات لازم را جهت الحاق تمام یا قسمتی از ساخت و سازها به داخل محدوده طرح هادی روستا و یا ارجاع پرونده های تخلف به کمیسیون بدوی اتخاذ می نماید.
تبصره : تعیین تکلیف نهایی ساخت و سازهای موضوع این ماده ، منوط به تأدیه حقوقی دولتی و ارایه مفاصا حساب از طرف دستگاه های ذیربط است.
ماده۸: طرحهای هادی روستایی و اصلاحات بعدی آن از تاریخ تصویب این قانون در کمیسیونی به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و با عضویت مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان به عنوان دبیر ، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ، مدیرکل راه و شهرسازی استان ، رئیس سازمان برنامه و بودجه استان ، فرماندار شهرستان مربوطه ، و مدیر کل حفاظت محیط زیست استان و با حضور دهیار روستا و رئیس شورای اسلامی بخش (بدون حق رأی) به تصویب می رسد. کمیته کارشناسی طرحهای هادی روستایی استان که با مسئولیت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و عضویت نمایندگان دستگاه های مذکور تشکیل می گردد، وظیفه بررسی و تأیید کارشناسی طرحهای مذکور را بر عهده دارد.
تبصره : گردشکار بررسی و تصویب طرحهای هادی روستایی به پیشنهاد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و توسط رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور حداکثر ظرف ۲ ماده پس از ابلاغ این قانون ابلاغ می گردد.
ماده۹:در صورت احراز تخلف یا قصور کارکنان دستگاه های اجرایی و نهادهای محلی در پیشگیری از تعرض به عرصه های منابع ملی و انفال و یا عدم گزارش و برخورد به موقع با تخلفات ساختمانی ، متخلف یا متخلفین در مرتبه نخست به مجازات درجه ۵ ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی و در صورت تکرار ، به انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم می گردند.
ماده ۱۰:کلیه جرایمی که در اجرای این قانون وصول می شود، به حساب متمرکزی نزد خزانه استان واریز و هر ماه بیست (۲۰) درصد از مجموع وجوه واصله جهت انجام اقدامات مربوط به پیش گیری از تخلفات ساختمانی و هزینه های اجرای عملیات قلع بناهای غیر مجاز بین دهیاریهای استان توزیع و مابقی جهت بازنگری و تهیه طرحهای هادی و محدوده های روستایی و اجرایی پروژه های بهسازی و عمران روستایی و پرداخت حق الزحمه اعضای کمیسیونها و کمیته های موضوع این قانون ، به حساب بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان واریز می گردد.
ماده۱۱: کلیه اراضی موضوع این قانون در ارتباط با موضوع ساخت و ساز ، صرفاً تابع ترتیبات مشخص شده در این قانون بوده و سایر قوانین از جمله قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها– مصوب ۱۳۷۴– و اصلاحات بعدی آن و قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی– مصوب ۱۳۸۹– در خصوص اراضی ذکر شده در این قانون نافذ و موثر نمی باشند.
ماده ۱۲: رسیدگی به سایر تخلفات ساختمانی در خارج از حریم شهرها و روستاها ، بر اساس ساز و کار مشخص شده در این قانون به انجام خواهد رسید.
ماده ۱۳: آیین نامه اجرایی این قانون حداکثر ظرف ۳ ماه پس از تصویب ، توسط وزارت راه و شهرسازی و با همکاری وزارت کشور و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تهیه و به تصویب به هیأت وزیران خواهد رسید. /مهر



#‌کشاورزی #‌صنعت_کشاورزی منبع: پایگاه خبری اقتصاد سبز آنلاین

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

نکات مهم خود مراقبتی در افراد مبتلا به افسردگی ، کسانی که به افسردگی مبتلا هستند مراقبت از خود برای اطمینان از سلامت روانی بسیار مهم است

5 ماه پیش

اقتصادسبز آنلاین: رئیس بنیاد ملی گندمکاران از پرداخت ۷۵ درصد مطالبات گندمکاران خبر داد و گفت: مابقی مطالبات گندمکاران تا پایان مهر پرداخت می شود. عطااله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۱۰ میلیون و ۳۵۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده که نسبت به مدت مشابه […]

5 ماه پیش

اقتصادسبز آنلاین: معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به ضریب خودکفایی ۸۰ درصدی محصولات کشاورزی گفت: تولید محصولات کشاورزی با رشد ۵ برابری به ۱۲۵ میلیون تن رسیده است. سیدمجتبی خیام نکویی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در همایش هفتمین همایش ملی بزرگداشت روز جهانی زنان روستایی گفت: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج تأمین […]

5 ماه پیش

اقتصادسبز آنلاین: درست است که گاوها در مکان‌های پهن یا باریک کوتاه یا بلند یا حتی روی پهلوی خود شبیه یک گاو مرده استراحت می‌کنند ولی برای فراهم کردن محیط استراحت طبیعی برای آنها بایستی آزادی‌های زیر را برای آنها تأمین نمود: – آزادی در دراز کشیدن پاهای جلویی به سمت جلو – آزادی در […]

5 ماه پیش

سرویس بین‌الملل: طبیعت، مکانیسم تثبیت بیولوژیکی نیتروژن را فراهم کرده است که در آن میکروب‌ها N2 اتمسفر را به NH3 تبدیل می‌کنند که می‌تواند توسط اکثر موجودات از جمله گیاهان، متابولیزه شود. ترکیبات نیتروژن معدنی برای بیوسنتز اسیدهای آمینه و پروتئین‌ها، نوکلئوزید تری فسفات‌ها و اسیدهای نوکلئیک که برای حیات روی زمین ضروری هستند، استفاده […]

5 ماه پیش

میدونی به چه پاکت‌هایی ایستاده می‌گویند و اصلا به چه دردی می‌خورند ، پاکت‌های بسته بندی چی هستند و به چه دردی می‌خورند ، همه محصولاتی که

5 ماه پیش

اقتصادسبز آنلاین: دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج از پیشنهاد طرح خرید ۱۰۰ هزارتن برنج ایرانی در ازای واردات ۲۰۰ هزارتن برنج به منظور تنظیم بازار خبر داد. مسیح کشاورز، دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج از استمرار ممنوعیت واردات برنج خبر داد و گفت: واردات برنج تا اول آذر ممنوع است‌، امت […]

5 ماه پیش

اقتصادسبز آنلاین: وزیر جهاد کشاورزی از آمادگی ایران برای تبدیل به مرکز توزیع (هاب منطقه‌ای) و مسیر اصلی انتقال کود پتاس بلاروس به مقاصد منطقه‌ای و بین‌المللی خبر داد. محمد علی نیکبخت، وزیر جهادکشاورزی با اشاره به سفر معاون اول رئیس جمهوری و هیات همراه به بلاروس گفت: ظرفیت بلاروس در تولید کودهای کشاورزی به […]

5 ماه پیش

جالب و خواندنی از نحوه پیدایش قهوه ، تاریخچه بوجود آمدن قهوه ، این نوشیدنی عالی برای شروع صحبت با یک فرد و به دلیل فواید سلامتی متعدد

5 ماه پیش

بیشتر...