خبرگزاری ایسنا | 4 ساعت پیش

برای اولین بار، اکسیژن سوخت موشک در فضا ساخته شد ایسنا

طبق گزارش‌ها، فضانوردان چینی برای اولین بار فناوری فتوسنتز مصنوعی را در مدار به نمایش گذاشتند و با استفاده از آب و دی‌اکسیدکربن، اکسیژن و سوخت تولید کردند.

به گزارش ایسنا،آنها با موفقیت آزمایش‌هایی را انجام دادند که فتوسنتز را شبیه‌سازی می‌کند و دی اکسید کربن و آب را به اکسیژن و مواد سوخت موشک تبدیل می‌کند.

به نقل از آی‌ای، این توسعه یک گام بزرگ به سمت اکتشاف فضایی بلند مدت است، زیرا پتانسیل تولید منابع ضروری در فضا را نشان می‌دهد.

۱۲ آزمایش در ایستگاه فضایی

اکسیژن برای بقای انسان ضروری است. علاوه بر این، حمل و نقل اکسیژن کافی برای ماموریت‌های فضایی طولانی مدت بسیار پرهزینه و از نظر لجستیکی پیچیده است.

به این دلایل، چین آزمایش‌هایی را برای تولید اکسیژن در محل در فضا برای اکتشاف و سکونت طولانی‌مدت انسان انجام داده است.

محققان چینی تحقیقات خود را در مورد «فتوسنتز مصنوعی فرازمینی» در سال ۲۰۱۵ آغاز کردند. مجموعه‌ای از ۱۲ آزمایش در یک دستگاه در مدار انجام شد.

این آزمایش‌ها از کاتالیزورهای نیمه هادی برای تبدیل دی اکسید کربن و آب به اکسیژن و اتیلن استفاده کردند. اتیلن، یک هیدروکربن است که این پتانسیل را دارد که به عنوان پیشران برای فضاپیماها عمل کند.

در این فناوری فرآیند فتوسنتز طبیعی گیاهان سبز از طریق روش‌های مهندسی شده فیزیکی و شیمیایی شبیه‌سازی می‌شود و از منابع دی اکسید کربن در فضاهای محدود یا جوهای فرازمینی برای تولید اکسیژن و سوخت‌های مبتنی بر کربن استفاده می‌شود.

انتظار می‌رود این کار پشتیبانی فنی حیاتی برای بقای انسان و اکتشاف در فضا فراهم کند.

دستگاه جدید چین به انرژی کمتری نیاز دارد

این فناوری جدید عملکرد کارآمدی را در دما و فشار محیط نشان می‌دهد.

این فناوری تطبیق پذیری در خروجی محصول را ارائه می‌دهد. این دستگاه دارای طراحی است که ارتقاء در مدار را تسهیل می‌کند و امکان بررسی علمی کاتالیزورها و واکنش‌های مختلف را فراهم می‌کند.

از طریق دستکاری کاتالیزور، این فناوری توانایی تولید طیف متنوعی از مواد از جمله متان، اتیلن (برای کاربردهای پیشرانه) و اسید فرمیک (پیش‌ساز برای سنتز قند) را نشان می‌دهد.

جالب است که همه این فرآیندها به مصرف انرژی نیاز دارند که این فناوری را برای استفاده در فضا مهم می‌کند.

این دستاورد برای اکتشاف فضایی طولانی مدت، امکان خودکفایی و پشتیبانی از ماموریت‌هایی مانند فرود سرنشین‌دار روی ماه تا سال ۲۰۳۰ ارزشمند است.

چین نیز مانند ایالات متحده یک برنامه بلندپروازانه برای فرود فضانوردان بر سطح ماه قبل از سال ۲۰۳۰ دارد.

این ماموریت به پیشرفت‌های فناوری قابل توجهی در همه زمینه‌ها، از جمله طراحی فضاپیما، سیستم‌های رانش، سیستم‌های پشتیبانی حیات و رباتیک نیاز دارد.

چین از طرح‌های جسورانه‌ای برای ساخت ایستگاه بین‌المللی تحقیقات قمری (ILRS) رونمایی کرده است. این پروژه توسط اداره ملی فضایی چین (CNSA) و با همکاری سازمان فضایی روسیه موسوم به روسکاسموس هدایت می‌شود.

از آنجایی که محیط ماه فاقد هوای قابل تنفس است، حفظ حضور انسان در ماه به یک سیستم پشتیبانی حیاتی قوی نیاز دارد.

بنابراین، این توسعه می‌تواند به چین در دستیابی به اهداف کلیدی خود در آینده کمک کند.

انتهای پیام



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

بر اساس آمارهای به روز رسانی شده، شمار تلفات حادثه آتش‌سوزی در هتلی در یک پیست اسکی در ترکیه به ۶۶ تن رسیده است.

نیم ساعت پیش

رئیس جمهور لبنان در اظهاراتی در واکنش به نقض مکرر توافق آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی، بر ضرورت خروج اشغالگران از جنوب این کشور تا پایان موعد مقرر در توافق تاکید کرد.

1 ساعت پیش

معاون هماهنگ‌کننده قرارگاه مرکزی حضرت خاتم‌الأنبیا(ع) ، گفت: تمامی یگان‍ها و سامانه‌های شرکت کننده در رزمایش تهاجمی نیروی زمینی ارتش، مأموریت خود را به شایستگی به انجام رسانده و رزمایشی موفق را از تمامی جهات به نمایش گذاشتند.

نیم ساعت پیش

مدیر گروه پژوهشی فرآوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی با اشاره به دستیابی این گروه به دانش فنی تولید محصول دانش‌بنیان مکمل فیبری سلامتی‌زا، گفت: به منظور ارتقای سلامت عمومی جامعه، استفاده از مکمل‌های فیبر توصیه می‌شود.

1 ساعت پیش

دانشمندان موفق به شناسایی گونه‌ای جدید از حشرات دریایی عظیم‌الجثه به نام «Bathynomus vaderi» شدند. این کشف پس از خرید نمونه‌هایی از این سخت‌پوستان از ماهیگیران و رستوران‌های ویتنامی انجام شد و به دلیل شباهت سر این موجودات به کلاه‌خود شخصیت «دارت ویدر» در فیلم‌های جنگ ستارگان، به آن‌ها این نام داده شد.

1 ساعت پیش

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با همکاری وزارت نیرو و صندوق توسعه ملی به منظور تسهیل و رفع موانع طرح احداث ظرفیت ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر، بسته تامین مالی ارزی و ریالی،‌ تسهیل در توثیق وثایق و نحوه تأمین ارز برای بازپرداخت بدهی واردکنندگان تجهیزات نیروگاهی تجدیدپذیر را به شبکه بانکی ابلاغ کرد.

1 ساعت پیش

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خوزستان گفت: بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال پروژه راهداری در سفر رئیس‌جمهور و وزیر راه و شهرسازی به استان به بهره‌برداری می‌رسد.

1 ساعت پیش

محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره براساس شخص حقیقی، حقوقوی و صندوق های سرمایه گذاری تغییر کرد.

1 ساعت پیش

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تشریح برخی دستاوردهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به محضر رهبر معظم انقلاب خبر داد.

نیم ساعت پیش

بیشتر...