خبرآنلاین |
1 سال پیش

پژوهش گر ایرانی برگزیده کنگره زنان تاثیرگذار ۱۳۵ مقاله در یک سال، اینشتین ۳۰۰ مقاله در ۵۰ سال خبرآنلاین

پژوهش‌گر ایرانی برگزیده «کنگره زنان تاثیرگذار» ۱۳۵ مقاله در یک سال، اینشتین ۳۰۰ مقاله در ۵۰ سال!

سوده غفوری‌فرد استاد دانشگاه شهید بهشتی یکی از هفت برگزیده «کنگره زنان تاثیرگذار» است که اخیرا، از سوی معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهور برگزار شد. انتشار ۱۳۵ مقاله علمی در سال ۲۰۲۲ ، از جمله دلایل اهدای جایزه این کنگره به وی اعلام شده است.

به گزارش خبرگزاریخبرآنلاین، اینکه پژوهشگری در یک سال ۱۳۵ مقاله بنویسید نکته قابل تاملی است. با این آمار فرد پژوهشگر تقریبا هر ۳ روز یک مقاله منتشر کرده است. سوده غفوری‌فرد استاد دانشگاه است و اگر نقش راهنما یا منتور بودن او در بسیاری از پژوهش‌های دانشجویان را در نظر بگیریم می‌توان راحت‌تر این عدد بزرگ را تحلیل کرد. در غیر این صورت به ثمر رساندن چنین حجم عظیمی بسیار دشوار می‌نماید.

بیشتر بخوانید:

مایکروسافت از کار افتاده، بنابراین ما امروز کار نخواهیم کرد، خداحافظ!

ساکنان این منطقه بعد از ۶۵ روز خورشید را دیدند

البته نویسندگان پرکار مقالات علمی فقط در ایران نیستند. بر اساس پژوهشی که توسط جان یوانیدیس استاد دانشگاه استنفورد انجام گرفت، بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ بیش از ۲۶۰ فرد با رکورد انتشار بیش از ۷۲ مقاله علمی در سال شناسایی شدند.

انتشار ۷۲ مقاله در نشریات علمی گوناگون طی یک سال به این معناست که پژوهشگر هر پنج روز یک مقاله نوشته است. با در نظر گرفتن تمام جوانب پژوهش و نوشتن مقالات علمی انجام چنین کاری بسیار دشوار است و غیر معمول می‌نماید.

یوانیدیس در گفتگویی با مجلهساینسمشوق‌های مالی را یکی از بزرگترین انگیزه‌های نوشتن این تعداد زیاد مقاله عنوان می‌کند و به چین اشاره می‌کند که برای انتشار مقاله در مجله‌های علمی (به ویژه مجله‌های معتبر) به پژوهش‌گران پول می‌دهد. این پول در صورت افزایش تعداد مقاله‌ها گاهی از حقوق پژوهشگر بیشتر می‌شود.

در این پژوهش مشخص شد که نویسندگان پر کار در رشته‌های پژشکی و علوم زیستی بیش از باقی رشته‌ها دیده می‌شوند.

یکی از تناقض‌های ذاتی نوشتن این تعداد زیاد مقاله در یک سال را می‌توان در معیارهای سخت‌گیرانه مشارکت در یک مقاله جستجو کرد. نوشتن مقاله، ارائه ایده برای پژوهش، انجام آزمایش، و یا کمک به تفسیر نتایج برخی معیارهای مشارکت در نوشتن یک مقاله است.علاوه بر این کسی که نامش بر یک مقاله ثبت شده است،باید نسخه نهایی را ببینید و با آن موافقت کند.بدیهی است که به نظر نمی رسد این امر با نوع پرکاری که در حال حاضر در بسیاری از رشته‌ها می بینیم امکان پذیر باشد.

بر اساس این پژوهش حدود نیمی از نویسندگان پر کار در علوم پزشکی و زیستی بوده‌اند.

به گفته یوانیدیس چند دلیل برای این امر وجود دارد.یکی این است که به نظر می رسد هنجارهای این رشته ها افزودن نام شما به عنوان یک نویسنده را تشویق می کنند، یا حداقل آن را تایید می کنند، حتی اگر شما به طور عمده در آن مشارکت نداشته باشید.مورد دیگر این است که برخی از زمینه‌ها مانند اپیدمیولوژی، حجم زیادی از داده‌ها را جمع‌آوری می‌کنند و تجزیه و تحلیل‌های خود را هر بار یک مقاله انجام می‌دهند و به نویسندگان این امکان را می‌دهند که تعداد زیادی مقاله را از یک پروژه بیرون بکشند.

البته اگر تعریف مشارکت در یک مقاله بیش از حد گسترش دهیم ممکن است مشکلاتی به وجود آورد. یوانیدیسدواشکال عمده به این کار وارد می‌کند.اعتبار و مسئولیتکههر دو در خطر هستند.از نظر اعتباری، اگر سیستمی دارید که بسیار مبهم، خاص و غیراستاندارد است، مانند کشوری با 500 نوع سکه مختلف و بدون نرخ ارز است.و از نظر مسئولیت نیز مواردی را در مورد تکرارپذیری و کیفیت مطرح می کند.با مقالاتی که تعداد بسیار زیادی مشارکت کننده دارند، آیا کسی وجود دارد که واقعاً بتواند مسئولیت همه آن کار را بر عهده بگیرد؟آیا آنها واقعاً میدانند چه اتفاقی افتاده است؟

در نهایت تعداد مقالات نیست که ارزش کار پژوهشگر را تعریف می‌کند، چنانچه یوانیدیس خود در اوج فعالیت سالانه ۵۰ مقاله منتشر کرده است و دانشمند بزرگی چون اینشتین طی حدود ۵ دهه فعالیت علمی حدود ۳۰۰ مقاله علمی منتشر کرده است.

در بخش پزشکی هم اگر برندگان نوبل سال‌های اخیر را معیار بگیریم اکثرا در دسته نویسندگان پرکار مقالات علمی جا نمی‌گیرند مثلا آردم پاتاپوتیان ۱۱۳ مقاله علمی در دوران کاری خود دارد و سوانته پبو که نوبل پزشکی سال ۲۰۲۲ را گرفت، در دوران کاری خود ۲۷۳ مقاله شاخص را به ثبت رسانده‌است.

۵۸۵۸



#‌سیاسی منبع: خبرآنلاین

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

مدیرکل اتباع و امور مهاجرین خارجی استانداری البرز از دستگیری اعضای خانواده رمال تبعه خارجی غیر مجاز در مشکین دشت فردیس خبر داد.

یک ربع پیش

وزیر امور خارجه کشورمان در نشست عالی‌رتبه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای مسأله فلسطین، طرح شش ماده‌ای ایران به شورای امنیت برای مسأله فلسطین را پیشنهاد داد.

نیم ساعت پیش

سنگربان پرسپولیس مدت‌هاست از ترکیب اصلی این تیم دور است و شرایط او برای بازگشت او به ترکیب اصلی مشخص نیست.

یک ربع پیش

معاون ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودرو‌های فرسوده گفت: برای اولین بار شماره‌گذاری وسایل نقلیه طبق قانون ساماندهی خودرو منوط به پرداخت عوارض شده است.

نیم ساعت پیش

یکی از مدیران پرسپولیس گفت: با توجه به درخواست بانک‌ها و ارسال مدارک و تایید شدن صلاحیت آنها به نظر می‌رسد واگذاری سهام باشگاه قطعی خواهد بود.

نیم ساعت پیش

رئیس فدراسیون فوتبال با اشاره به فراهم شدن تدابیر ورود کمک داور ویدئویی به لیگ برتر، گفت: لیگ ما تقریباً پیر است و باید به جوانگرایی آن فکر کرد. این آفتی است که وجود دارد و در تیم ملی نیز این مشکل را داشتیم که خوشبختانه جوانگرایی محسوسی انجام شد.

نیم ساعت پیش

سرپرست سازمان خصوصی سازی از تایید صلاحیت متقاضیان خرید سهام شرکت‌های پرسپولیس و استقلال خبر داد.

نیم ساعت پیش

در اینجا شمارا برای راحتترین روش دریافت فیش حقوق راهنمایی میکنیم.

نیم ساعت پیش

هیأت مدیره باشگاه تراکتور در واکنش به اتفاقات شب گذشته فرودگاه تبریز و همچنین بررسی برنامه گزینه‌های سرمربی‌گری این تیم بیانیه‌ای صادر کرد.

نیم ساعت پیش

بیشتر...