رسیدگی افزایش غیرمجاز قیمت لبنیات برخی شرکت ها tv logo
باشگاه خبرنگاران جوان- در روزهای گذشته گزارشهایی از افزایش قیمت برخی محصولات لبنی توسط تعدادی از شرکتهای لبنی منتشر شده که واکنش نهادهای نظارتی را در پی داشته است. با وجود آنکه چهار قلم اصلی لبنیات مشمول قیمتگذاری رسمی هستند و هرگونه افزایش نرخ در آنها نیازمند مجوز قانونی است، برخی شرکتها اقدام به افزایش قیمت سایر محصولات خارج از چارچوب مصوب کردهاند.
بررسیهای میدانی و گزارشهای رسمی نشان میدهد برخی برندهای لبنی، بدون دریافت مجوز از مراجع ذیربط، قیمت برخی فرآوردههای لبنی مانند ماستهای طعمدار، پنیرهای خاص یا شیرهای پاستوریزه با بستهبندی ویژه را افزایش دادهاند. این موضوع در حالی رخ داده که ستاد تنظیم بازار صراحتاً اعلام کرده هرگونه افزایش قیمت در شرایط فعلی باید با هماهنگی و دریافت مجوز از مراجع قانونی صورت گیرد.
علیاحسان ظفری مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای لبنی، با اشاره به افزایشهای اخیر قیمت لبنیات در برخی شرکتها، گفت: بعضی از این افزایش قیمتها را به هزینههای جانبی مانند بستهبندی نسبت میدهند، اما واقعیت این است که قیمت شیر خام و چربی آن امسال توسط دولت افزایش یافته و چربی حاصل از شیر خام حدود ۵۰ درصد گران شده است. از آنجا که حدود ۷۰ درصد بهای تمامشده محصولات لبنی به قیمت شیر خام مربوط میشود، این موضوع بهطور طبیعی روی قیمت نهایی محصولات تأثیر میگذارد.
ظفری با بیان اینکه تغییرات حاملهای انرژی، هزینههای حملونقل و افزایش دستمزد نیروی انسانی نیز بر قیمت تمامشده تأثیر گذاشته، تصریح کرد: این عوامل در یک بنگاه اقتصادی، تعیینکننده قیمت نهایی محصول هستند. با این حال، آنچه اهمیت دارد این است که وزارت جهاد کشاورزی، بهعنوان متولی قیمتگذاری شیر خام و تنظیم بازار، باید هر دو بخش را بهصورت همزمان ببیند.
ظفری ادامه داد: این اقدام باید یک بار برای همیشه با صدور مصوبهای شفاف و منطقی متوقف شود. از رسانهها میخواهیم تا با فشار بر دستگاههای اجرایی متولی، بهویژه وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حمایت از مصرفکنندگان، مطالبهگری کنند و خواستار تعیین نرخ مصوب و منطقی برای صنعت لبنیات در سال ۱۴۰۴ شوند. لازم است وزارت جهاد کشاورزی در بخش تنظیم بازار هرچه سریعتر اقدام کارشناسی انجام داده و مصوبه لازم را صادر کند.
غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی، در واکنش به این تخلفات و انتقادات وارد شده در گفتوگویی با صدا و سیما اعلام کرد: در بحث گرانی باید میان کالاهای مشمول ارز ترجیحی که قیمتگذاری آنها قانونی و الزامی است و دیگر کالاهایی که نظارت بر آنها بر عهده ستاد تنظیم بازار است، تفکیک قائل شد. در حوزه لبنیات، چهار قلم اصلی تحت نظارت رسمی هستند و تاکنون افزایش قیمت غیرمجاز در این اقلام گزارش نشده است، اما درباره سایر محصولات، برخی شرکتها اقدام به افزایش نرخ کردهاند که این موضوع بررسی و مقرر شد قیمتهای غیرمتعارف اصلاح و بازگردانده شود.
به گفته نوری قزلجه، تصمیمات لازم در جلسه ستاد تنظیم بازار اتخاذ و به شرکتهای متخلف ابلاغ شده تا ضمن بازگرداندن قیمتها، از ادامه تخلفات جلوگیری شود.
در شرایط فعلی، انتظار میرود نهادهای نظارتی از جمله سازمان حمایت، وزارت جهاد کشاورزی و ستاد تنظیم بازار با دقت بیشتری قیمتگذاری در صنعت لبنیات را رصد و با متخلفان برخورد جدی کنند تا ضمن حفظ حقوق مصرفکننده، ثبات بازار نیز تأمین شود.
منبع: ایسنا
#اخبار_اقتصادی
بیشتر...
تبلیغات
براساس ابلاغیه کمیته پایس ریسک بازار سرمایه، ضریب اعتباری صندوقهای اهرمی معادل ۷۰ درصد سهام تعیین ش
وزیر نیرو با بیان اینکه دمای کشور در برخی مناطق تا ۵ درجه نسبت به میانگین بلندمدت افزایش یافته، گفت:
افزایش تولید خودروهای اقتصادی و تذکر به شرکتهای خودروساز در خصوص جلوگیری از کاهش تولید و عقب افتاد
کارشناس هواشناسی کشاورزی گفت: باغداران تسریع در برداشت رطب و خرما در ارقام زودس به منظور جلوگیری از
مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: جمعه با گذر امواج کم دامنه تراز میانی از نوار شمالی کشور، در ش
یک مقام مسئول در شرکت خودروسازی سایپا گفت: بروز مشکلات در تامین برخی قطعات مورد نیاز شاهین، باعث توق
با چند اقدام ساده میتوان از هدر رفتن آب جلوگیری کرد سرویس به موقع کولر، بررسی شلنگها و شناور و نصب
مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راههای کشور از ترافیک سنگین در محور هراز و آزادراه تهران _ شمال خبر د
سخنگوی صنعت آب گفت: نزدیک به ۵۰ شهر در ۲۴ استان کشور دارای تنش آبی معنادار هستند که این شرایط به ساد
بیشتر...