خبرآنلاین |
2 سال پیش

سر سرباز هخامنشی کجاست این نقش باستانی در سفرهای استانی است یا موزه ملی خبرآنلاین

سر سرباز هخامنشی کجاست؟/ این نقش باستانی در سفرهای استانی است یا موزه ملی؟

مهر نوشت: سر سرباز هخامنشی که پس از سال‌ها به ایران برگردانده شد و قرار بود پس از نمایش در استان‌های مختلف، در محل اصلی خود یعنی تخت جمشید نصب شود، هنوز بعد از دو سال به این سایت برنگشته است.

در شهریورماه سال ۹۷ بود که اعلام شد نقش برجسته سر سرباز هخامنشی یکی ازآثارایران باستان به کشور بازگردانده می‌شود. این نقش برجسته ۹۰ سال پیش در ایران کشف شداماچند سال بعد به سرقت رفت و تلاش‌های ایران برای بازگرداندن آن همچنان بی‌نتیجه ماند تا اینکه اوایل سال ۹۸ به کشور بازگشت و با توجه به سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، قرار شد این لوح در استان‌های سراسر کشور به نمایش درآید تا علاقه مندان، این میراث جهانی فارس را از نزدیک ببینند و پس از آن به تخت جمشید بازگردانده و در محل اصلی خود نصب شود.

ماجرای سرقت این نقش برجسته چه بود؟

سر سرباز هخامنشی یکی از چندین سنگ برجسته منقوش به سربازان هخامنشی از پلکان شرقی کاخ آپادانای مجموعه تخت جمشید است که سال‌ها پیش (احتمال داده شده حوالی سال ۱۳۳۶) از پله شماره ۱۹ پلکان شرقی کاخ ربوده شد.

پس از آن فردی به نام خانمبرنتدر سال ۱۹۷۴ سر سرباز هخامنشی را از یک حراجی با عنوان «حراجیساتبینیویورک» خریدو ایناثر دزدیده شده را به مدت ۳۰ سال در اختیار خود نگه داشت. او بعد از آن در مارس۲۰۰۵میلادی تصمیم به فروش آن از طریق حراجیکریستیزکرد و ایران همان موقع متوجه حراج یک اثر تاریخی شد که سال‌ها پیش از تخت جمشید دزدیده شده بود.

در این خصوص سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اقدامات قضائی خود را مبنی بر توقیف حراج و طرح دعوی برای استرداد سر سرباز هخامنشی به ایران را آغاز کردامادادگاه لندن در تاریخ ۲۰ مارس۲۰۰۷میلادی حکم به نفعدارندهفعلی اثر که ساکن فرانسه بود صادر کرد.

پس از آن در مرداد ماه سال ۹۷ یک قاضی در نیویورک حکم داد که سر سرباز هخامنشی که ۸۰ سال قبل از ایران ربوده شده بود بار دیگر به این کشور بازگردد.

سر سرباز هخامنشی کجاست؟/ این نقش باستانی در سفرهای استانی است یا موزه ملی؟

سرنوشت نقش برجسته

در ابتدا قرار شد که این نقش برجسته در نقاط مختلف کشور در معرض دید مردم قرار گیرد و سپس به خانه خودش بازگردداماپس از گذشت دو سال از این ماجرا نه تنها این نقش برجسته به تخت جمشید بازنگشته بلکه نکته جالب اینجاست که حتی مشخص نیست وضعیت آن به کجا رسیده و هم اکنون کجاست؟

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، آخرین وضعیت این نقش برجسته بیان کرد کهدر نهایتمشخص شد که این نقش برجسته هنوز در تخت جمشید نصب نشده است.

حمید فدایی در این رابطه توضیح داد:بر اساسبرنامه‌ریزی‌هاقرار بود که این نقش برجسته در نقاط مختلف کشور در معرض عموم قرار گیرد و به نمایش گذاشته شود و تا زمانی که بندهاطلاعدارم این اقدام انجام و سر سرباز هخامنشی در برخی از استان‌ها به نمایش گذاشته شد.

وی با اشاره به وضعیت کشور طی چند مدت اخیر در پی شیوعکرونابیان کرد: بعد از گسترش و شیوع این ویروس تمام برنامه‌ها با مشکلاتی مواجه شد و بندهدر حال حاضرنمی‌دانم که این نقش برجسته کجاست؟

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید گفت: به دلیل برخی از مسائل و مشکلات این موضوع به فراموشی سپرده شد و من نمی‌دانم که این نقش برجسته الان در موزه ملی است یا در سفرهای استانی؟

فدایی با اشاره به اقدامات بسیار خوبی که برای بازگرداندن این نقش برجسته به کشور انجام شد، تصریح کرد: طی چند سال اخیر اقدامات زیادی از سوی ایران برای بازگرداندن سر سرباز هخامنشی انجام شد، در سال ۲۰۱۷ کسانی که این نقش برجسته را در اختیار داشته‌اند از طریق یکوب سایتآن را در معرض حراج قرار دادند و ایران به محضاطلاعاز این موضوع از طریق قانونی این مسئله را پیگیری کرد و اعلام شد که این نقش برجسته مربوط به ایران است از این رو از سوی ریاست جمهوری و وزارت امور خارجه و لاهه این پرونده حقوقی به جریان افتاد ودر نهایتاین اثر ارزشمند به کشور بازگردانده شد.

وی همچنین قول مساعد داد که به زودی آخرین وضعیت این نقش برجسته را پیگیری خواهد کرد و ادامه داد: به دنبال آن هستیم که این نقش برجسته را در همان محلی که به سرقت رفته نصب کنیم و به طور حتم در آینده‌ای نزدیک سر سرباز هخامنشی در جای اصلی خود نصب می‌شود.

بیشتر بخوانید:

شواهدی از اولین جراحی جمجمه در ۲۰۰۰ سال پیش!

کشف کتیبه‌ای حکاکی شده با نام زرتشت پیامبر

47231



#‌اخبار_جامعه #‌اخبار_اجتماعی منبع: خبرآنلاین

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

بر اساس اعلام پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، بارش کشور طی شش هفته آینده (منتهی به هفته اول خرداد) در محدوده نرمال است.

10 ساعت پیش

تردد تمامی شناورها، حتی شناورهای تجاری به سمت کشورهای حاشیه خلیج فارس متوقف شد.

9 ساعت پیش

تعرفه خدمات روانشناسی و مشاوره تصویب و ابلاغ شد.

8 ساعت پیش

چاقی عارضه‌ای عمومی است که تقریبا یک سوم مردم اغلب کشورها را متاثر کرده و معالجه‌ی این افراد هزینه‌ی بسیار بالایی به کشورها تحمیل کرده است.

2 ساعت پیش

شهرهای پایدار شهرهایی هستند که رفاه شهروندان خود را در اولویت قرار می‌دهند و در عین حال تاثیر آنها را بر محیط‌زیست به حداقل می‌رسانند.

10 ساعت پیش

در سال‌های دور مسئله مهاجرت از ایران با فرار مغزها گره خورده بود، اما در سال‌های اخیر میل به مهاجرت کردن در همه لایه‌های اجتماعی جامعه نفوذ کرده تا شاید سبب‌ساز مهاجرت توده‌ای ایرانیان از کشور شود.

6 ساعت پیش

پلیس تهران به خبر مرگ یک زندانی واکنش نشان داد.

2 ساعت پیش

جایگزین‌کردن قند و شکر معمولی با شیرین‌کننده‌های طبیعی مثل عسل یا شربت افرا راه سالمی برای استفاده از مزه شیرین به نظر می‌رسد، اما آیا واقعاً همین‌طور است؟

5 ساعت پیش

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان از صدور دستور تخلیه سه روستا در شهرستان های جازموریان و منوجان به دلیل طغیان رودخانه ها و جاری شدن سیلاب طی امروز (سه شنبه) خبر داد.

3 ساعت پیش

بیشتر...