مدال |
3 سال پیش

در المپیک دنبال چه هستید پول یا مدال

دید برخی از ورزشکاران به کسب افتخار در المپیک آنقدر مادی شده که شاید در این شرایط اقتصادی برای مردم هم آزار دهنده باشد....

در المپیک دنبال چه هستید؛ پول یا مدال؟!

به گزارشمدالو به نقل از ورزش سه، حضور و موفقیت در المپیک به عنوان بزرگترین رویداد ورزشی جهان که هر ۴ سال یک بار برگزار می شود، می تواند سقف آرزوهای هر ورزشکاری در هر نقطه از دنیا باشد. در ایران نیز ورزشکاران همواره تلاش زیادی برای رسیدن به المپیک می کنند و در نهایت شاید کمتر از ۷۰ نفر بتوانند مجوز حضور در چنین رویدادی را کسب کنند.


در شرایطی که المپیک توکیو یک سالی به دلیل شیوع کرونا عقب افتاده و قرار است در مردادماه سال ۱۴۰۰ به میزبانی کشور ژاپن برگزار شود، روز گذشته کمیته ملی المپیک به سبک همیشه میزان پاداش پای سکوی مدال آوران المپیکی ایران را اعلام کرد. این پاداش ها در شرایطی اعلام شد که همگان از جمله ورزشکاران از شرایط اقتصادی کشور باخبر هستند؛ اگرچه در این دوره شاید نه تنها در ایران بلکه تمامی کشورهای شرکت کننده به خاطر آثارهای مخرب کرونا روی اقتصادشان درگیر چنین مسائلی باشند.


کمیته ملی المپیک در این دوره میزان پاداش های پای سکو را ۱۰ هزار دلار برای مدال آوران طلایی، ۵ هزار دلار برای مدال آوران نقره ای و ۳۵۰۰ دلار برای مدال آوران برنزی اعلام کرد. این مبالغ دلاری در همان محل مسابقات به ورزشکاران مدل آور اهدا می شود. میزان پاداش پای سکوی کمیته ملی المپیک نسبت به دوره قبلی از نظر دلاری تفاوت نداشته، اما در زمان برگزاری المپیک ریو دلار تقریبا قیمتی مبالغ بر ۳۵۰۰ تومان داشته و الان نزدیک به ۲۵ هزار تومان است.


پاداش ویژه از سوی وزارت ورزش
همانطور که امروز مسئولان کمیته ملی المپیک در نشست خبری خود اعلام کردند، پاداش ویژه ای از سوی وزارت ورزش همانند دوره های قبلی برای مدال آوران المپیکی در نظر گرفته می شود. در المپیک ریو ۳۰۰ سکه برای طلا، ۲۰۰ سکه برای نقره و ۱۲۰ سکه برای برنز در نظر گرفته شد، اما این بار به دلیل نوسان در بازار سکه و دردسرهایی که در دوره های قبلی به وجود آمده، احتمالا وزارت ورزش پاداش را به صورت ریالی اعلام می کند. قطعا این پاداش هم برای مدال آوران طلایی چند صد میلیون خواهد بود.


رشته های تیمی پاداش کامل می گیرند
اتفاق ویژه و مثبتی هم که در این دوره نسبت به دوره های قبلی رخ داده، این است که رشته های تیمی از جمله والیبال، بسکتبال و شمشیربازی در صورت مدال آوری پاداش کامل و برابر با مدال آوران رشته های انفرادی دریافت می کنند. در دوره های قبلی شرایط بر این منوال بود که با توجه به زیاد بودن تعداد بازیکنان در رشته های تیمی، پاداش ها نیمی از پاداش مدال آوران انفرادی بود.
البته در المپیک هیچ وقت، هیچی تیمی از ایران نتوانسته روی سکو برود و در این دوره شاید والیبال و شمشیربازی چنین شانسی را داشته باشند.

در المپیک دنبال چه هستید؛ پول یا مدال؟!


اعتراض عجیب و باعجله ستاره والیبال
بعد از اعلام میزان پاداش قهرمانان از سوی کمیته ملی المپیک مثل همیشه بودند ورزشکارانی که به میزان پاداش های اعتراض کردند. این بار سیدمحمد موسوی سردمدار معترضین بود و با انتشار یک استوری روی صفحه اینستاگرامش به شدت به مسئولان اعتراض کرد.


در المپیک دنبال چه هستید، پاداش یا افتخار؟
اما سوال اصلی اینجاست. ورزشکاران ایرانی در المپیک دنبال چه چیزی می گردند، گرفتن پاداش یا کسب افتخار برای کشور؟ به هر حال برخی مسائل را هم نباید نادیده گرفت؛ از پرداخت حقوق ماهیانه ۵ میلیونی به ورزشکارانی که سهمیه المپیک را کسب کرده بودند تا پرداخت بورسیه به آن ها از طریق کمیته بین المللی المپیک بگیر تا اولویت قرار دادن ورزشکاران المپیکی برای تزریق واکسن کرونا. به نظر می رسد در این شرایط اقتصادی کشور نباید ورزشکاران انتظار معجزه از سوی مسئولان ورزش کشور را داشته باشند و تمرکزشان را روی کسب افتخار و بالا بردن پرچم ایران در المپیک توکیو بگذارند. قطعا ۱۰ هزار دلار یا همان ۲۵۰ میلیون تومان هم پاداش کمی برای مدال آوران طلایی المپیک نیست؛ چه برسد به اینکه آن ها بدانند در بازگشت هم قرار است مبلغ مشابه و یا حتی بیشتری را وزارت ورزش نیز دریافت کنند.


ارزش جایگاه قهرمان المپیک، بالاتر از پاداش ریالی
ورزشکاران ایران در رشته های مختلف در صورت موفقیت در مسابقات مهمی مثل المپیک همواره علاوه بر منزلت اغلب شرایط مالی خوبی هم پیدا کرده و به سبب شهرت فزاینده در اجتماع شامل مزایای خاصی هم شده اند. در این فضا اعتراض به میزان پاداش در نظر گرفته شده، آن هم در شرایطی که این فقط بخشی از پاداش احتمالی است و فقط به عنوان دست خوش در نظر گرفته شده کمی عجیب است.


البته فرهنگ پاداش موضوع طلبکاری بابت جایزه از دیرباز در ورزش ایران وجود داشته که کلیت موضوع مربوط به اقتصاد نفتی است. البته در این مساله باید نکات دیگری را هم مدنظر داشت؛ از جمله این سایر کشورها چه پاداشی را برای مدال آوران المپیکی خود پرداخت می کنند و در نهایت یک مدال طلا حداقل به صورت میانگین برای کشورها چقدر می ارزد. در کنار این مسائل اقتصادی هر کشور به جای خود و همچنین درآمدی که ورزشکاران نیز از ورزش حرفه ای کسب می کنند هم باید در کنار این زمینه مورد توجه قرار بگیرد، اما همه این ها و با احترام به اینکه ورزشکاران باید برای آینده خود برنامه داشته باشند، نباید ما را از این نکته غافل کند که کسی صرفا برای کسب پاداش پا به المپیک نمی گذارد و هدف اصلی درخشش و موفقیتی است که به صورت خودکار هر ورزشکار طلایی را وارد دنیای دیگری می کند؛ ورزشکارانی که هرگز ابتدا به ساکن طمعی برای پاداش بعد از قهرمانی نداشتند.

بیشتر بخوانید:

پاداش دلاری مدال آوران المپیکی ایران مشخص شد

طلای المپیکی ایران در خانه می ماند!



#‌فوتبال #‌اخبار_ورزشی منبع: مدال

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

صنعت نفت آبادان بیش از هر تیم دیگری در نیمه اول گل می‌خورد؛ درست مثل بازی با پرسپولیس که با گلی زودهنگام، امیدهای خود را برای کسب امتیاز از دست داد.

نیم ساعت پیش

سرمربی رم ابراز امیدواری کرد تیمش بتواند از پس لورکوزن در نیمه نهایی لیگ اروپا برآید.

10 دقیقه پیش

امیررضا رفیعی نخستین دروازه‌بان در تاریخ لیگ برتر است که در چهار بازی ابتدایی موفق به کلین‌شیت شده است.

نیم ساعت پیش

امیلیانو مارتینز یکی از قوانین فراموش شده فوتبال را زنده کرد.

نیم ساعت پیش

هواداران میلان شب گذشته پس از شکست برابر رم با بازیکنان این تیم درگیر شدند.

نیم ساعت پیش

احسان مرادیان این فصل همیشه نیمکت‌نشین بوده اما در عین حال حضور فعال و کاملی در تمرینات تراکتور داشته است.

نیم ساعت پیش

مدافع میانی گل‌گهر به دلیل مصدومیت برای سومین بازی پیاپی نتوانست تیمش را همراهی کند.

نیم ساعت پیش

پروجا بازی اول فینال سوپرلیگای ایتالیا را با پیروزی پشت سر گذاشت.

نیم ساعت پیش

محمد نادری اوقات فراغت خود را عموما با مطالعه کتاب پر می‌کند.

2 ساعت پیش

بیشتر...