ابلاغ بسته تشویقی برای تسهیل قرارداد های بالادستی نفت گاز ارتقاء ظرفیت تولید نفت خام تا میلیون بشکه در روز tv logo

این تصمیم با هدف ارتقاء ظرفیت تولید نفت خام تا ۴.۸ میلیون بشکه در روز و گاز خام تا 1.340 میلیون مترمکعب در روز و در چارچوب اجرای ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور اتخاذ شده است.

بر اساس مصوبه شورای اقتصاد، بسته‌ای تشویقی در زمینه سرمایه‌گذاری و توسعه در بخش بالادستی نفت و گاز کشور تدوین و به تصویب رسیده که محورهای آن ناظر بر تسهیل فرآیندهای قراردادی، افزایش جذابیت سرمایه‌گذاری، بهره‌گیری از ظرفیت‌های تامین مالی و به‌کارگیری ابزارهای نوین اقتصادی است.

مطابق این بسته، مدت زمان انعقاد و تصویب قراردادهای بالادستی نفت و گاز از لحظه ارائه طرح توسعه از سوی سرمایه‌گذاران، حداکثر ۶ ماه تعیین شده که شامل ۴ ماه برای مذاکرات و فرآیندهای داخلی وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران و ۲ ماه برای مراحل بررسی و تصویب توسط سازمان برنامه و بودجه کشور خواهد بود.

همچنین به‌منظور افزایش رقابت‌پذیری این قراردادها در مقایسه با مدل‌های مشابه در منطقه و جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، نرخ بازده داخلی قراردادهای یاد شده بین ۲۰ تا ۲۳ درصد به‌صورت ارزی تعیین شده است.

در این چارچوب، کلیه قراردادهای جاری و آتی در بخش بالادستی از ظرفیت‌های مصوب در شیوه‌نامه تأمین مالی شورای ملی تأمین مالی برخوردار خواهند شد. از سوی دیگر، شرکت‌های سرمایه‌گذار و پیمانکار طرف قرارداد با شرکت ملی نفت ایران، در صورت دستیابی به تولید تجمعی بالاتر از مقادیر پیش‌بینی‌شده در قراردادها، مشمول دریافت پاداش عملکرد مازاد بر دستمزد قراردادی خواهند شد.

همچنین در جهت ارتقاء شفافیت و به‌کارگیری ابزارهای نوین مالی، سرمایه‌گذاران امکان افشای درآمدها و منافع آتی خود در این قراردادها را خواهند داشت.

ارائه کالا و خدمات از سوی شرکت‌های ایرانی به طرف‌های خارجی نیز از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف خواهد بود، طبق مفاد تبصره ۳ ماده ۱۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده.

از منظر تسهیل فرآیندهای واردات، وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف شده ظرف مدت دو ماه، سازوکار مجزایی برای ثبت سفارش خریدهای خارجی مرتبط با صنعت نفت و گاز طراحی و اجرا کند. در همین راستا، شورای ملی تأمین مالی، گمرک جمهوری اسلامی ایران و سازمان حفاظت محیط زیست نیز مکلف شده‌اند تقاضاهای مرتبط با توسعه و بهره‌برداری از میادین نفت و گاز را در اولویت بررسی قرار دهند.

در ادامه روند اصلاح و به‌روزرسانی مقررات، وزارت نفت نیز موظف شده طی دو ماه نسبت به ارسال پیشنهاد اصلاح تصویب‌نامه هیأت وزیران در خصوص شرایط عمومی، ساختار و الگوی قراردادهای بالادستی اقدام کند.

شایان ذکر است که تمامی قراردادهای بالادستی نفت و گاز، مشمول مزایای بند (پ) ماده ۲۰ قانون برنامه هفتم پیشرفت خواهند بود؛ به این معنا که طرح‌ها و پروژه‌های واقع در مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته، مشمول نرخ صفر مالیاتی خواهند بود.

این مصوبه، گامی مهم در مسیر ایجاد بسترهای جذاب‌تر و شفاف‌تر برای توسعه بخش بالادستی صنعت نفت و گاز کشور و ارتقای نقش‌آفرینی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در این حوزه راهبردی محسوب می‌شود.

منبع: شرکت ملی نفت ایران



#اخبار_اقتصادی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

بر اساس پیگیری‌ها فردا یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴، معاملات اوراق بهادار در بورس‌های کشور متوقف خواهد بود.

2 ساعت پیش

رئیس کل بانک مرکزی به منظور تقویت ذخایر کالا‌های اساسی کشور دستور تخصیص معادل یک میلیارد دلار ارز بر

5 ساعت پیش

روند تامین و تدارک کالا‌های اساسی و مواد غذایی مورد نیاز کشور در جلسه شورای معاونین وزارت جهاد کشاور

3 ساعت پیش

به‌دنبال تعطیلی موقت فرودگاه‌ها و تقویت سفر‌های ریلی به منظور پاسخگویی به نیاز‌های مسافران، وزیر راه

2 ساعت پیش

پیگیری‌ها حاکی از آن است که فعالیت بانک‌ها فردا مطابق روال گذشته خواهد بود.

6 ساعت پیش

وزارت نفت اعلام کرد:آتش‌سوزی پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی و فجر جم درپی حمله رژیم صهیونیستی با واکنش

2 ساعت پیش

کارشناس سیاست گذاری مسکن گفت: تکمیل سامانه املاک و اسکان توانسته است دلالان و سوداگران را از این باز

5 ساعت پیش

وزیر راه وشهرسازی گفت: تخلیه و بارگیری در بنادر در حال انجام است و تلاش می شود تا مردم با مشکلی مواج

1 ساعت پیش

مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت:طی پنج روز آینده در برخی ساعات در شرق، جنوب شرق، مناطقی از مرکز

1 ساعت پیش

بیشتر...