۱ هفته پیش
گذر کاوشگر پارکر ناسا از دل یک فوران خورشیدی ایسنا

تصاویری قابل توجه کاوشگر ناسا را هنگام برخورد با طوفان خورشیدی نشان میدهد.
به گزارش ایسنا و به نقل از دیجیتالترندز،یک فضاپیمای ناسا تصاویری باورنکردنی را هنگام عبور از فوران خورشید ثبت کرده است. تصاویری که به دانشمندان روی زمین ارسال شده نشان میدهد که فورانهای آتشین، گرد و غبار فضایی باقیمانده از شکلگیری منظومه شمسی را به درون خود میکشد.
کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا در روز پنجم سپتامبر از کنار خورشید گذر کرد و ناسا این تصاویر را در روز دوشنبه به اشتراک گذاشت.
به گفته آژانس فضایی ناسا، این کاوشگر خود را در میانه یکی از قویترین خروجهای جرم تاجی(CME) که تاکنون ثبت شده است، یافته است، رویدادی تصادفی که گنجینهای از دادههای بالقوه آشکار را در اختیار دانشمندان قرار میدهد.
خروج جرم تاجی، فورانهای عظیم از جو بیرونی خورشید یا تاج هستند. آنها به قدری قدرتمندند که به طور بالقوه میتوانند ارتباطات و فناوریهای ناوبری مانند ماهوارهها را مختل کنند و حتی شبکههای برق روی زمین را از کار بیاندازند.
غبار بین سیارهای شامل ذرات ریز سیارکها، دنباله دارها و سیارات است و در سرتاسر منظومه شمسی یافت میشود.
ناسا میگوید که یادگیری بیشتر در مورد نحوه تعامل خروج جرم تاجی با غبار بین سیارهای میتواند به دانشمندان کمک کند تا سرعت سفر خروج جرم تاجی به سمت زمین را بهتر تعیین کنند، که به نوبه خود میتواند منجر به بهبود در پیشبینی زمان دقیق اثرات آنها بر سیاره ما شود. نکته هیجان انگیز است این است که این تصاویر از نزدیک به دانشمندان بهترین شانس را برای توصیف پویایی گرد و غبار در پی خروج جرم تاجی میدهد، کاری که هنگام مشاهده چنین رویدادی از راه دور انجام آن دشوار است.
گیلرمو استنبورگ(Guillermo Stenborg)، اخترفیزیکدان در دانشگاه جان هاپکینز که پارکر را ساخته و راهاندازی کرده میگوید: این فعل و انفعالات بین خروج جرم تاجی و گرد و غبار دو دههی پیش به عنوان نظریه مطرح شد، اما تا زمانی که کاوشگر خورشیدی پارکر عمل خروج جرم تاجی را مانند جاروبرقی ثبت نکرد، مشاهده نشده بود.
ناسا میگوید که خروج جرم تاجی گرد و غبار را در فاصله حدود شش میلیون مایل از خورشید جابجا کرد و افزود که تقریبا بلافاصله توسط دیگر غبارهای بین سیارهای در منظومه شمسی جایگزین شد.
کاوشگر خورشیدی پارکر به بررسی جنبههایی از منظومه خورشید-زمین که مستقیما بر زندگی و جامعه ما تأثیر میگذارد، ساخته شد. این فضاپیما در سال ۲۰۱۸ به فضا پرتاب شد و قرار است این ماموریت دستکم هشت سال طول بکشد.
انتهای پیام
#اخبار منبع: خبرگزاری ایسنا
بیشتر...
تبلیغات
تبلیغات
مطالب مرتبط
مدیر اجرایی «انجمن بهداشت عمومی آمریکا» میگوید: سویه BA.۲.۸۶ کرونا که با نام مستعار «پیرولا» شناخته میشود، اگرچه سرعت شیوع بیشتری نسبت به برخی از سویههای قبلی دارد اما به نظر نمیرسد که قدرت بیماریزایی بیشتری هم داشته باشد.
1 ساعت پیش
در ویدئو زیر ، بررسی می نماییم که قدرت آرواره حیوانات مختلف چقدر است ؟
1 ساعت پیش
بیماری کبد چرب به معنای رسوب چربی در بافت کبد است. یک کبد سالم فاقد بافت چربی است. البته تا پنج درصد رسوب چربی را در بافت کبد میپذیریم، ولی بیشتر از این مقدار با عنوان کبد چرب شناخته میشود.
یک ربع پیش
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دامغان از افزایش حیوانگزیدگیها در این شهرستان طی ۶ ماهه اول سال در مقایسه با سالهای گذشته خبر داد.
2 ساعت پیش
در ویدئو زیر ، خط تولید ناخن بیل مکانیکی را مشاهده می نمایید .
1 ساعت پیش
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه این متخلف ملقب به « دکتر عقاب »، فعالیت گسترده در فضای مجازی داشته است، اظهار داشت: فرد دستگیر شده در فضای مجازی ضمن نمایش گونههای حیات وحش و پرندگان کمیاب، اقدام به خرید و فروش و قاچاق گونهها به کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز میکرد.
1 ساعت پیش
تخم هندوانه ، به ویژه انواع بو داده، پر از آهن هستند مواد معدنی باعث افزایش عملکرد سیستم ایمنی می شو
تخم هندوانه ، به ویژه انواع بو داده، پر از آهن هستند و مواد معدنی باعث افزایش عملکرد سیستم ایمنی می شود. ویتامین B در دانه ها نیز در این زمینه کمک می کنند.
یک ربع پیش
دارنده دو نشان نقره کشتی جهان با اشاره به اینکه همچنان عدهای از او ایراد میگیرند، میگوید که امیرمحمد یزدانی مدل خودش است، نه کپی حسن یزدانی.
1 ساعت پیش
مهلت هنرمندان صنایعدستی استان سمنان برای ارسال آثار ویژه دریافت مهر اصالت ملی تا ۱۲ مهرماه تمدیدشد.
2 ساعت پیش
بیشتر...