هفته آینده احتمالا مصرف برق از ۶۸ هزارمگاوات فراتر خواهد رفت tv logo

باشگاه خبرنگاران جوان- حسن کریمی رئیس قرارگاه پایش و مدیریت مصرف برق کشور با بیان اینکه با وجود گرمای زودرس و غیرمنتظره هوا، توانستیم با انسجام و برنامه ریزی همکاران صنعت برق، پایداری شبکه را حفظ کنیم، ادامه داد: بر اساس آمار سازمان هواشناسی، در اردیبهشت امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴.۸ درجه سانتی گراد افزایش دما داشتیم.

وی افزود: در ۲۱ فروردین امسال تقاضای برق به ۵۰ هزار مگاوات رسید. این در حالی است که سال گذشته در ۲۰ اردیبهشت به این رقم رسیده بودیم.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در سال جاری در ۲۰ اردیبهشت به تقاضای ۶۵ هزار مگاوات رسیدیم، اما پارسال در این تاریخ، تقاضای ما ۵۵ هزار مگاوات بود. این موارد نشان دهنده رشد بالای مصرف در اردیبهشت امسال است تا جایی که در برخی از مناطق این رشد مصرف به ۲۰ درصد هم رسید.

رئیس قرارگاه مدیریت مصرف گفت: در سوم خرداد امسال بالاترین میزان مصرف برق در سال جاری اتفاق افتاد که معادل ۶۵ هزار و ۶۵۶ مگاوات بود. این عدد در سال قبل ۶۲ هزار مگاوات بود که رشد ۵.۸ درصدی را نشان می‌دهد.

کریمی خاطرنشان کرد: با اجرای ۳۶ بسته و برنامه زمان بندی که تدوین شد، توان لحظه‌ای و توان پیک را مدیریت کرده‌ایم، اما در حوزه انرژی هم نیاز به تولید پایدارتر و شناسایی مولفه‌های غیرمتعارف داریم.

وی افزود: مطابق پیش بینی میان مدت سازمان هواشناسی، در سه ماه آینده میانگین دمای هوای شمال غرب و شمال شرق نسبت به میانگین نرمال (طبیعی) بیش از یک تا دو درجه افزایش خواهد یافت. در سایر مناطق هم دمای هوا بیش از نرمال خواهد بود. در نتیجه، تابستان گرمی پیش روی ما قرار دارد و می‌توان گفت کار ما تازه شروع شده است.
رئیس قرارگاه مدیریت مصرف افزود: در هفته جاری انتظار می‌رود که با افزایش تدریجی دمای هوا رو‌به‌رو باشیم و برآورد ما نشان می‌دهد که به تقاضای برق ۶۷ هزار مگاوات خواهیم رسید و ناترازی برآورد شده نیز حدود ۱۲هزار مگاوات است.

کریمی ادامه داد: در هفته آینده نیز رشد دمای هوا تداوم دارد و انتظار می‌رود که به تقاضای ۶۸ هزار و ۵۰۰ مگاوات و ناترازی ۱۳ هزار مگاوات برسیم.

وی، گفت: به دلیل کاهش نزولات آسمانی، ظرفیت مخازن سد‌های ما نسبت به پارسال ۵۰ درصد کمتر است؛ بنابراین میزان تولید برق از نیروگاه‌های برقابی ۶۰ درصد کاهش یافته است.

رئیس قرارگاه مدیریت مصرف خاطرنشان کرد: با برنامه ریزی مناسبی که در صنعت برق از اسفند شروع شد، توانستیم نیروگاه‌های کارون ۳ و کارون ۴ را حفظ کنیم، اما در این مرحله، نیروگاه شهید عباسپور شرایط بحرانی دارد. برای آنکه بتوانیم توان تولید این نیروگاه را حفظ کنیم، مقرر شد هزار مگاوات به برنامه‌های مدیریت بار فعلی اضافه کنیم.

کریمی در خصوص تامین برق صنایع ادامه داد: با برنامه ریزی‌ها و اقدام‌هایی که انجام شد توانستیم ۴.۳ درصد انرژی تحویلی به بخش صنعت در فروردین امسال را نسبت به سال قبل افزایش دهیم. اما در ا ردیبهشت ۱۲.۸ درصد و در خرداد ۲۵ درصد محدودیت تحویل انرژی داشتیم.

وی افزود: تا پایان اردیبهشت ۱۱.۳ درصد برق بیشتری برای صنایع کوچک و متوسط تامین کردیم. ضمن اینکه از ۳۰ اردیبهشت، برق مورد نیاز صنایع سیمانی را مطابق خواست مجموعه این صنعت تامین کرده‌ایم.

رییس قرارگاه پایش و مدیریت مصرف برق کشور، حفظ پایداری شبکه برق با وجود گرمای بی‌سابقه هوا را دستاورد همکاران صنعت برق دانست.

منبع: توانیر



#اخبار_اقتصادی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

مدیر گمرک و صادرات دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد از تدوین و اجرای یک رویه جدید در حوزه ورود موقت کا

6 ساعت پیش

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان گفت:کارگروه بازسازی پسا جنگ نیز به منظور بهره‌مندی از متخصصان تاسیس

7 ساعت پیش

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از تلاش شبانه‌روزی ۱۶۰ هزار نیرو‌های عملیاتی در زنجیره

1 ساعت پیش

مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت:توده گرد و خاک شکل گرفته در کشور عراق طی ۲۴ ساعت آینده نوار غربی

2 ساعت پیش

دولت و تمام ارکان آن پای کار ایستاده‌اند تا از بازار سرمایه حمایت کنند و اجازه ندهند سهام‌داران در ا

8 ساعت پیش

وزیر صنعت، معدن و تجارت حمایت دولت از صنایع آسیب دیده از تهاجم دشمن در قالب طرح پشتیبانی از تولید وز

2 ساعت پیش

معاون ارتقای کسب‌وکار‌های بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران، از تعلیق نمایشگاه‌های بین‌المللی داخل

6 ساعت پیش

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در جریان جنگ ۱۲ روزه، نظم و تدبیر قابل توجهی در حوزه‌هایی مانند سوخت

1 ساعت پیش

وزیر صمت گفت: قیمت‌های جدید خودرو که دو خودروساز بزرگ کشور اعلام کردند، بر اساس بررسی‌های شورای رقاب

1 ساعت پیش

بیشتر...