عصر ایران |
3 سال پیش

خلیج فارس گهوارۀ فرهنگ ها تمدن های بزرگ بشری 10 اردیبهشت روز ملی خلیج فارس


منوچهر جهانیان*

خلیج فارس گهواره فرهنگ ها و تمدن های بزرگ بشری است. خلیج فارس پیشینه‌ای وسیع و گسترده به بلندای تاریخ این سرزمین داشته و خاستگاه و فرهنگ‌ها وتمدن‌های بزرگ بشری است.

خليج فارس از بدو پیدایش تا زمان حاضر بستری جغرافيايی در شكل‌دهی روابط فرهنگی، ‌اجتماعی، سياسی، اقتصادی و تجاری ملل مختلف جهان با محوريت توسعه روابط فرهنگی، اجتماعی و تعامل مثبت و سازنده بوده و زمینه‌های همکاری و گسترش فعالیت‌های تجاری و اقتصادی را فراهم آورده است.

فرهنگ و اخلاقیات ایرانیان همواره با تاکید بر همدلی وهمکاری میان مردم و اقوام مختلف بشر روح همبستگی ، صلح ودوستی در میان آنها را گسترش داده است.

در حوزه خليج فارس، زندگی و هم‌زيستی در اين مكان با ‌جوشش فرهنگی و اجتماعی اقوام مختلف در منطقه، بستری را برای تو‌سعه روابط و همکاری های فرهنگی و اجتماعی میان مردمان و کشور های حوزه خلیج فارس وسایر مردمان ملل مختلف فراهم آورده است.

نام خلیج فارس، با نام ایران برای همیشه تاریخ عجین گشته واين ارتباط عميق و پايدار ايران با خليج فارس در اشكال و حوزه های مختلف قابل ترسيم، تائيد و تاكيد است و استمرار آن تا دوران معاصر به تصویر درآمده است.

سير تحولات دوران معاصر بيانگر اقتدار ايرانيان در خليج فارس بوده، همکاری کشورهای منطقه خلیج فارس تضمین کننده ثبات وآرامش درمنطقه است.

کشور ایران سهم مهم و اساسی در شکل گیری و تضمين ثبات منطقه خلیج فارس دارد،که با تعامل وتوسعه روابط فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی وهمچنین روابط دیپلماتیک در میان کشورهای منطقه خلیج فارس،متضمن ثبات وپایداری در این منطقه مهم وحیاتی دنیاست..

روز ملی خلیج فارس به عنوان یکی از اقدامات ملی و پدافند غيرعامل در مواجهه با نفوذ بیگانگان درمنطقه خلیج فارس اقتضا می کند تا مجموعه سازمان ها و نهادهاي دولتي و خصوصي کشور در خصوص اين امر فراگیر که ریشه در باورهای ملي، ديني و درونی ایرانیان دارد مشاركت فعال داشته باشند.

برنامه های علمی وفرهنگی با رویکرد شناخت وآگاهی بخشی در حوزه میراث فرهنگی وگردشگری منطقه خليج فارس می تواند بستری را برای معرفی فرهنگ، تاریخ وتمدن ایران وجاذبه های متنوع و بی نظیر سواحل وکرانه های خلیج فارس، دانش دریانوردی، مهمان نوازی مردمان این دیار به سایر مردمان جهان فراهم نموده وگام مهم وارزش مندی در جهت اعتلای نام خلیج فارس به عنوان مهد وگهواره فرهنگ ها وتمدن های بشری جهان بردارد.

گردشگری بعنوان ابزاری در جهت گسترش صلح و دوستی، تعمیق روابط فرهنگی، اجتماعی وتعامل میان مردمان ودولت ها به شمار می آید،که می تواند نقش بسیار سازنده وتاثیر گذاری در جهت همگرایی و توسعه روابط و همکاریهای مشترک میان مردمان و دولت های منطقه خلیج فارس ایفا کند.

لازم است دولت های منطقه خلیج فارس براساس اشتراکات فرهنگی، تمدنی و همچنین علاقمندی ها وپیوندهای عمیق و ریشه دار فرهنگی، زمینه های حضور مردمان و گردشگران سایر مناطق را برای بازدید وآشنایی بیشتر با میراث کهن و باستانی منطقه خلیج فارس فراهم آورند.

این مهم موجب رونق وشکوفایی اقتصادی منطقه خلیج فارس، انسجام اجتماعی و زمینه های همکاری بیشتر وتعامل منطقه ای را گسترش خواهد داد.

نکوداشت روز ملی خلیج فارس گامی است درجهت معرفی وتوجه بیشتر به مردمان این منطقه با پیشینه تاریخی وتمدنی وتاکید بر معرفی آثار وجاذبه های بی نظیر ومتنوع گردشگری برای حضور در عرصه های بین المللی در جهت تعامل سازنده،همگرایی وهم افزایی بیشتر میان کشورهای منطقه خلیج فارس با سایر مردمان و کشورها برای رسیدن به توسعه و آبادانی این منطقه ژئواستراتژيک،ژئوپلتیک و ژئواکونومیک.

برنامه‌ریزی برای فراهم آوردن،ایجاد و توسعه زیرساخت‌ها و انجام اقدامات بهینه در راستای توسعه فعالیت‌های گردشگری در منطقه خلیج فارس با حضور سرمایه‌گذاران داخلی وخارجی و به کارگیری ظرفیت های بسیار متنوع و جاذبه های بی نظیر گردشگری منطقه خلیج فارس در مسیر معرفی ویژگی های فرهنگی و اجتماعی، میراث فرهنگی و تمدنی منطقه ،علاوه بر همگرایی منطقه ای، به اشتغال و کارآفرینی و توانمندسازی جوامع میزبان ومحلی، بومیان وساکنین منطقه خلیج فارس کمک می کند.

این امر مستلزم تعیین خط مشی‌ها، سیاست‌گذاری‌های کلان و اولویت‌بخشی به سفر و گردشگری و اتخاذ تصمیمات و داشتن برنامه هدف‌مند وجامع، همکاری و هماهنگی بین متولیان بخش‌‌های دولتی و سایر دست اندرکاران مجموعه‌های مرتبط با مقوله صنعت گردشگری،چنانچه مورد توجه جدی قرار گیرد، رونق اقتصادی، اشتغال، کارآفرینی،توسعه وشکوفایی را در راستای، وفاق و انسجام ملی در میان ساکنین بومی و محلی و همگرایی در بین کشورهای منطقه خلیج فارس به همراه خواهد داشت.

*رئیس دانشکده علوم گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ



#‌اخبار منبع: عصر ایران

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری شیراز از آماده‌سازی زیرساخت‌ها و بهره‌گیری از ظرفیت‌های جدید مرکز ارتباطات مردمی (سامانه ۱۳۷) در فرآیند راهنمایی، هدایت و رضایت شهروندان و میهمانان این کلانشهر خبر داد.

نیم ساعت پیش

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر حفظ سلامت جسم و روان گفت: داشتن سلامتی، مهم‌ترین مولفه موفقیت یک مجموعه در تامین زیرساخت‌های مهم یک کشور است.

نیم ساعت پیش

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) در نشست خبری بیست و یکمین دوره جشنواره فرهنگی هنری امام رضا(ع) گفت: در مدیریت این دوره از جشنواره امام رضا(ع) از هنرمندان حرفه‌ای استفاده کردیم و به سمت حرفه‌ای شدن جشنواره رفتیم و در تمامی حوزه‌ها و شاخه‌های هنری از دبیران حرفه‌ای و متخصص استفاده شده است.

یک ربع پیش

پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد، پذیرفته شدگان خود را معرفی کرد.

نیم ساعت پیش

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در تعطیلات نوروز ۱۸۰ هزار عمل جراحی در بیمارستان‌های کشور انجام شده است.

نیم ساعت پیش

رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: امسال شاهد کاهش ۱۰ درصدی مصدومان ترافیکی در ابتدای سال هستیم. 

یک ربع پیش

خاله شاونه یا ملیکا زارعی به مناسب تولد خودش یک پست اینستاگرامی منتشر کرده است که در خبر زیر آن را مشاهده میکنید.

یک ربع پیش

قلعه رودخان با نام محلی «قَلَه روخون»، نام یکی از دژهای عظیم گیلان است که گفته می‌شود پیش از تاریخ ساخته شده و در دوره‌های بعد مرمت شده؛ این قلعه در سال ۱۳۵۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

نیم ساعت پیش

کنسرتِ مشترک نوازندگان ایران و روسیه با عنوان «پل موسیقایی سنت پترزبورگ _ تهران» برگزار شد.

نیم ساعت پیش

بیشتر...