خبرآنلاین |
12 ماه پیش

با داروهای تاریخ مصرف گذشته چه کنیم خبرآنلاین

با داروهای تاریخ مصرف گذشته چه کنیم؟

ایسنا نوشت: مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو از اجرای طرح امحاء استاندارد داروها در پایان سال جاری خبر داد و گفت: پایلوت این طرح در سال گذشته انجام شد و امیدواریم بتوانیم این برنامه را در اسفند ماه امسال مجددا اجرا کنیم تا مردم داروهای مازادشان را جمع‌اوری کرده و به داروخانه‌های منتخب تحویل دهند.

دکتر نوشین محمدحسینی ، درباره نحوه امحاء داروهای بدون مصرف یا تاریخ مصرف گذشته، گفت: طرحی در زمینه تحویل داروهای بدون مصرف یا تاریخ‌مصرف گذشته به داروخانه‌ها داشتیم که از سوی ۱۰۰ داروخانه‌ منتخب در شهر تهران و به صورت پایلوت انجام شد. البته داروخانه‌ها به نحوی انتخاب شده بودند که از نظر جغرافیایی تمام تهران را پوشش دهند. با اجرای این طرح، حجم بسیار زیادی دارو جمع‌آوری شد.

وی ادامه داد: به این ترتیب علاوه بر اینکه از ورود این داروها به طبیعت جلوگیری شد، این داروها به شرکت‌هایی که آن‌ها را بی‌خطر کرده و با روش صحیح امحاء می‌کنند، ارسال و به صورت رایگان این اقدامات انجام شد و از همه دست اندرکاران آن تشکر می‌کنیم.

روش‌های صحیح معدوم کردن داروهای تاریخ گذشته/ داروها را بدون خرد کردن از  بسته بندی خارج

وی افزود: نتایج پایلوت این طرح آماده انتشار است، اما باید توجه کرد که کشوری شدن آن نیازمند همراهی افراد بسیاری است. در پایلوت این طرح، شرکت‌ها تقبل کرده بودند که تا پنج تن زباله دارویی را به صورت رایگان بی‌خطرسازی کنند، اما ادامه این کار مستلزم پرداخت هزینه امحاء و حمل و نقل است. باید توجه کرد که شرکت‌های امحاءکننده در سه شهر قزوین، ساوه و اصفهان قرار دارند که زباله‌های دارویی باید به آنجا حمل و امحاء شوند. طبیعتا این اقدام هزینه‌های بزرگی را می‌طلبد که باید از کمک خیرین و دوستداران محیط زیست استفاده کنیم.

محمدحسینی تاکید کرد: امیدواریم بتوانیم این برنامه را در اسفند ماه امسال مجددا اجرا کنیم تا در زمانی که مردم در حال خانه‌تکانی هستند، داروهایشان را هم جمع‌آوری کرده و به داروخانه‌های منتخب تحویل دهند. بر این اساس ما از طریق داروخانه‌های منتخبی که اعلام می‌کنیم، داروهای بدون مصرف و تاریخ مصرف گذشته را جمع‌آوری کرده و به صورت درست امحاء کنیم. بنابراین مردم فعلا داروهایشان را نگه دارند تا مجددا داروخانه‌های منتخب را اعلام کنیم. در عین حال مردم داروهایشان را در دو بخش مایع و جامد جداسازی کنند تا نشت و شکستگی اتفاق نیفتد.

بیشتر بخوانید:

  • عفونت‌های باکتریایی؛ دومین عامل اصلی مرگ و میر در جهان

  • توزیع رایگان داروهای بیماران SMA از امروز

۲۳۳۲۷۱



#‌اخبار_جامعه #‌اخبار_اجتماعی منبع: خبرآنلاین

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه از شناسنامه دار شدن ١٢٢١ مجرم حرفه ای و سابقه دار کرمانشاه به منظور کنترل و نظارت بیشتر بر آن‌ها خبر داد. 

4 ساعت پیش

چهارمین همایش شورای اداری مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران استان خوزستان به میزبانی اندیمشک برگزار شد.

1 ساعت پیش

اطلاعات آنلاین نوشت: رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، چندی پیش شایع‌ترین بیماری غدد در ایران را چاقی دانست.

6 ساعت پیش

تسنیم نوشت: هواشناسی برای استان تهران هشدار زرد صادر کرد.

4 ساعت پیش

باشگاه خبرنگاران نوشت: رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران : بیش از ۸۳ درصد از مرگ‌های بیمارستان‌ها مربوط به بیماری‌های غیرواگیر است.

2 ساعت پیش

ایسنا نوشت : رژیم کتوژنیک یا "کتو" یک برنامه غذایی کم کربوهیدرات و غنی از چربی است که پیش ازین برای درمان بیماری‌های خاص مورد استفاده قرار می‌گرفته؛ در حالی که امروز گفته می‌شود این رژیم می‌تواند مشکلاتی را نیز برای فرد ایجاد کند.

4 ساعت پیش

ایسنا نوشت : رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا با بیان اینکه مشمولان غایب امکان بهره‌مندی از تسهیلات بانکی را نخواهند داشت، گفت: تمامی پلیس‌های تخصصی به اطلاعات مشمولان غایب دسترسی داشته و این افراد به صورت سیستمی به وظیفه عمومی معرفی می‌شوند.

5 ساعت پیش

زنی از یافتن یک تزئین اضافی روی درخت کریسمس خود، حیوان زنده‌ای که در میان شاخه‌ها پنهان شده بود، شوکه شد.

4 ساعت پیش

یک میلیون و ۶۰ هزار داوطلب در نوبت اول کنکور ثبت نام کردند.

6 ساعت پیش

بیشتر...