بازنگری در حریم رودخانه قشلاق شناسایی 200تملک غیرقانونی تسنیم
به گزارشخبرگزاری تسنیماز سنندج، جمعی از کشاورزان و مالکان اراضی محدوده رودخانه قشلاق سنندج، خواستار بازنگری تصمیمات مسئولان امور آب استان در محدوده حریم و بستر این رودخانه شدند.
یکی از کشاورزان میگوید: کشاورزان این منطقه نسبت به تعیین محدوده اختلاف نظر داشته و معتقدند که حریم در نظر گرفته بیشتر از نظریه فنی و نیاز برای عبور و بستر است. دیگری اینگونه روایت میکند که مزارعی داریم که از صدسال گذشته مزارع بوده اما آب منطقهای آن را به عنوان بستر رودخانه در نظر گرفته، انتظار میرود که در راستای تسهیلگری و کمک به کشاورزان تصمیمگیری شود.
یکی دیگر از کشاورزانعنوان میکند: ما کشاورزان نسبت به تعیین حریم رودخانه هیچ مشکلی نداریم اما بستر بیش از حد و 40 متر تعیین شدهاست، پشت دیوارها را نیز به عنوان بستر و در نقاطی بیشتراز 300 متر در نظر گرفته شده که این تصمیم باعث از بین رفتن اراضی کشاورزی و تضییع حق کشاورزان میشود.
تعدادی دیگر از کشاورزان نیز میگویند: زمین زیادی داریم اما با تعیین حریم بستر بخش زیادی از آن، ازبین رفته است.
در همین زمینه؛آرش آریانژادمدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سنندج در پاسخ به این سئوال که چه اقدامی در جهت بستر رودخانه قشلاق انجام شده و آیا در تعیین محدوده تجدید نظر میشود یا خیر؟ توضیح داد: مدیریت رودخانهها به نمایندگی از دولت توسط وزارت نیرو انجام میشود و به واسطه اعمال مدیریت و ساماندهی رودخانه، باید شرکتهای مهندسی مورد تأیید نسبت به تعیین حریم رودخانه اقدام کنند.
وی گفت: در عمده رودخانههای استان همچونقشلاق، قزل اوزن و گاورود این رویه ملی دنبال شده اما همانند کشور با اعتراضات کشاورزان روبهرو بوده است به طوریکه گاها کشاورزان سند و نسخی را ارئه میدهند که بر اساس عکسهای هوایی در 30 سال گذشته به صورت اجدادی در آن محل فعالیت کردهاند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان تصریح کرد: دولت بر اساس قانون توزیع عادلانه آب راهکاری در نظر گرفته که برای سد قشلاق، بر اساس بررسیهای تخصصی توسط شرکت مشاور و تیمهای فنی آب منطقهایاز سد تا پل گریزه انجام شده است، اگر کسی اعتراضی دارد درخواست و مدارک خودشان را باید ارائه شود تا در کمیسیون مطرح و بررسی شود که در صورت اعتراض وارده، حریم اصلاح میشود.
وی افزود: در همین راستا از طریق فرمانداریها و رسانهها فراخوان عمومی نیز ارائه شده است، هر کدام از کشاورزان اعتراضی دارند زمینه برای بررسی مجدد فراهم است و میتوانند مدارک را ارائه دهند که در صورت نیاز مجدد حریم اصلاح میشود.
آریانژاد عنوان کرد: پس از بررسی مدارک کشاورزان و تعیین نهایی، نسبت به تصویب نقشه اقدام خواهیم کرد و تا زمانیکه به تمام اعتراضات کشاورزان در کمیسیون ماده 3 بر اساس موازین حقوقی بررسی نشود، هیچ نقشهای برای مسیر پل گریزه تا پلیس راه مصوب نخواهد شد. مردم برای پیگیری اعتراضات به صورت مکتوب درخواست و اسناد مالکیت خود را به دبیرخانه کمیسیون ماده 3 واقع در شرکت آب منطقهای کردستان ارائه دهند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان اظهار کرد: حساب کشاورزانی که در این محل از اراضی ارتزاق کرده با زمینخواران برای ما و دستگاه قضایی جداست، عدهای زمینخوار قصد تعرض و سوءاستفاده و تملک غیرقانونی اراضی و بستر رودخانه قشلاق که از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است، را دارند. در همین راستا؛ 200 مورد تملک غیرقانونی شناسایی و با توجه به نقشه یو تی ام (UTM) و نوع کاربری برای آنان پرونده تشکیل شده و با کسانی که دست درازی کردهاند، برخورد قانونی میشود.
به گزارش تسنیم، سد قشلاق یا سد وحدت سدی در 12 کیلومتری شمال سنندج مرکز استان کردستان ایران است که آب آشامیدنی و کشاورزی منطقه را تأمین کرده و از مقاصد گردشگری و دیدنیهای سنندج به شمار میآید.
انتهای پیام/481/
#اخبار
بیشتر...
تبلیغات
از ایمن سازی معابر شهری تا اصلاح هندسی گره های ترافیکی
آیا میدانستید سالانه ۳۰,۰۰۰ ایرانی در آزمون گوته شرکت میکنند؟
سازمان بازرسی کل کشور در پی احداث جاده در محور محمدیار- بناب استان آذربایجان غربی در بستر و حریم تالاب درگه سنگی به استاندار هشدار داد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران بر لزوم استفاده از ظرفیتهای قانونی، از جمله مولدسازی اموال مازاد، برای تکمیل پروژههای راهآهن تهران – پیشوا و تهران – پرند را تسریع کرد تأکید کرد.
مهدی محمدنبی انصراف خود را از نایب رئیسی امیر عابدینی اعلام کرد تا همراه مهدی تاج در انتخابات فدراسیون فوتبال شرکت کند.
تازه ترین شماره نشریه چندرسانه ای روابط عمومی شهرداری منطقه ۲۱ تهران
فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتمالانبیاء(ص) گفت: هرگونه تهدید رژیم صهیونیستی علیه منافع ملت ایران براساس حمایت کامل آمریکا از اسرائیل ارزیابی میشود و از سوی نیروهای مسلح اقدام قاطع صورت خواهد گرفت.
تعداد واحدهای مسکونی تهران امسال به حدود 3 میلیون و 150 هزار واحد رسیده است.سال 1375، تعداد ساختمانها حدود 895,288 دستگاه (فقط مسکونی) برآورد شده بود.
استاندار خوزستان در دیدار با وزیر اقتصاد خواستار واگذاری مالکیت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، به منظور بهبود عملکرد و بهرهبرداری بهینه از این صنعت شد.
بیشتر...