خبرگزاری ایسنا | ۱ هفته پیش

پروتکل ارزیابی زیست محیطی کنوانسیون دریای خزر به امضای کشورهای حاشیه دریای خزر رسید ایسنا

پروتکل ارزیابی زیست‌محیطی کنوانسیون دریای خزر به امضای کشورهای حاشیه دریای خزر رسید

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه پروتکل ارزیابی زیست‌محیطی کنوانسیون دریای خزر به امضای کشورهای حاشیه دریای خزر رسید، گفت: بر اساس این پروتکل، کشورهای عضو متعهد می‌شود تا پیش از اجرای طرح‌های بزرگ دارای احتمال اثرات سوء فرامرزی برای سایر کشورها در منطقه دریای خزر، مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی را انجام و گزارش آن را به دبیرخانه کنوانسیون و کشورهای عضو درخواست کننده ارائه دهند.

به گزارش ایسنا احمدرضا لاهیجان‌زادهدرباره تصویب لایحه پروتکل ارزیابی زیست محیطی فرامرزی الحاقی به کنوانسیون دریای خزر گفت: کنوانسیون تهران یا کنوانسیون منطقه‌ای حفاظت از محیط زیست دریای خزر، معاهده‌ای منطقه‌ای میان کشورهای حوزه دریای خزر است که به منظور حفظ محیط زیست و اکوسیستم دریای خزر توسط نمایندگان این کشورها (ایران، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، قزاقستان و فدراسیون روسیه) در تاریخ ۱۳ آبان ۱۳۸۲ (۴ نوامبر ۲۰۰۳) در تهران به امضا رسیده و در مرداد ماه ۱۳۸۵ (آگوست ۲۰۰۶) لازم‌الاجرا شده است. این کنوانسیون دارای پنج پروتکل الحاقی بودهکه پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی فرامرزی چهارمین پروتکل به حساب می‌آیدو توسط پنج کشور ساحلی به امضا رسیده است.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌ها افزود:بر اساس پروتکل ارزیابی اثرات زیست‌محیطی فرامرزی کشورهای عضو متعهد می‌شوند تا پیش از اجرای طرح‌های بزرگ که احتمال دارد اثرات سوء فرامرزی برای سایر کشورها در منطقه دریای خزر ایجاد کنند، مطالعات ارزیابی اثرات زیست‌محیطی انجام و گزارش آن را به دبیرخانه کنوانسیون و کشورهای عضو درخواست کننده ارائه دهند. آن‌ها باید برنامه‌ها و فعالیت‌های توسعه‌ای خود را به‌گونه‌ای تنظیم کنند که به سلامت محیط زیست این دریا آسیب نرسد و هر گونه طرح عمرانی که موجب تخریب محیط زیست این منطقه شود، در جهت حفاظت از این اکوسیستم و مدیریت آن باید متوقف شود و یا با ملاحظات زیست‌محیطی انجام گیرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، لاهیجان‌زاده تصریح کرد:لذا با توجه به موارد ذکر شده، الحاق به این پروتکل امری بسیار ضروری بود و ضامن حقوق کشور جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر است. خوشبختانه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز چهارشنبه (۲۰ فروردین ماه) در جریان بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی در مورد لایحه پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی فرامرزی با کلیات این لایحه با اکثریت آرا موافقت کردند.

انتهای پبام



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

مسعود پزشکیان در دو حکم جداگانه ۱۳ عضو حقوقی و ۹ عضو حقیقی هیئت امنای بنیاد ملی نخبگان کشور را منصوب کرد.

2 ساعت پیش

سخنگوی سازمان اورژانس کشور از مسموم شدن 84 نفر و فوت یک نفر بر اثر مصرف قارچ‌های سمی خودرو در طبیعت خبر داد و گفت: شکل ظاهری قارچ‌ها نباید معیار تشخیص سمی بودن یا نبودن آن‌ها قرار بگیرد.

نیم ساعت پیش

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «ما دیدارهای بسیار خوبی با ایران داشتیم.»

2 ساعت پیش

حدود 430هزار نفر از فهرست یارانه‌بگیران فروردین‌ماه حذف شده‌اند. بررسی‌های تسنیم نشان می‌دهد مسافرت خارجی دلیل عمده حذف این افراد از فهرست یارانه‌بگیران بوده است.

نیم ساعت پیش

گردان‌های عزالدین قسام از کمین نیروهای خود علیه نظامیان صهیونیست‌ و هلاکت و زخمی شدن صهیونیست‌ها در پی این عملیات خبر داد.

2 ساعت پیش

تجاوزات و اشغالگری رژیم صهیونیستی در خاک سوریه همچنان در سایه سکوت مشکوک و ضعف آشکار حکومت جولانی ادامه دارد.

3 ساعت پیش

رئیس جمهوری آمریکا درباره دستیابی کشورهای روسیه و اوکراین به توافق برای پایان جنگ ابراز امیدواری کرد.

3 ساعت پیش

«ماشاو»، بازوی توسعه‌ای وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی با اجرای پروژه‌هایی در اردن در ظاهر به دنبال همکاری توسعه‌ای است. اما این فعالیت‌ها در باطن ابزار نفوذ سیاسی اقتصادی و امنیتی این رژیم در کشوری کلیدی با اکثریت مسلمان هستند.

نیم ساعت پیش

سازمان هواشناسی با صدور هشدار بارش و ناپایداری‌های جوی در 20 استان از جمله تهران از افزایش تدریجی دما در اکثر مناطق کشور تا پایان هفته خبر داد.

نیم ساعت پیش

بیشتر...