موتور نیروگاه های بادی روشن شد ظرفیت بادی ها به ۸۰۰۰ مگاوات می رسد ایسنا
وزارت نیرو هدفگذاری کرده که ظرفیت تولید انرژی بادی را به ۸۰۰۰ مگاوات برساند. این هدف بخشی از برنامه کلی برای دستیابی به ۳۰ هزار مگاوات انرژیهای تجدیدپذیر (خورشیدی و بادی) در کشور است. پروژههایی مانند نیروگاه میل نادر میتواند آغازگر حرکت جدی به سمت استفاده از این پتانسیل عظیم باشد.
به گزارش ایسنا، ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی خاص خود، یکی از کشورهای دارای پتانسیل بالای تولید انرژی بادی در منطقه خاورمیانه و جهان است. مطالعات مختلف نشان میدهد که ظرفیت بالقوه انرژی بادی در کشور حدود ۳۰ هزار مگاوات است که این رقم، معادل بخش قابل توجهی از کل ظرفیت تولید برق ایران است. در حال حاضر، اما از این ظرفیت تنها بخش کوچکی مورد استفاده قرار گرفته است.
ایران دارای مناطق بادخیز متعددی است که شرایط ایدهآلی برای تولید انرژی بادی دارند. از جمله این مناطق میتوان به منطقه سیستان و بلوچستان اشاره کرد، این منطقه به دلیل وزش بادهای ۱۲۰ روزه سیستان، یکی از بهترین مناطق برای احداث نیروگاههای بادی در کشور است.
نیروگاه بادی میل نادر در استان سیستان و بلوچستان یکی از بزرگترین پروژههای انرژی بادی در کشور است که عملیات اجرایی آن بهتازگی آغاز شده است. این پروژه با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات و سرمایهگذاری بالغ بر ۴۴۷ میلیون یورو (۸۲۰۰ میلیارد تومان) طراحی شده و طی ۲۴ ماه به بهرهبرداری خواهد رسید.
به گفته عباس علیآبادی - وزیر نیرو - این نیروگاه یکی از پروژههای کلیدی در راستای کاهش وابستگی کشور به انرژیهای فسیلی و دستیابی به تولید برق پایدار است. با اجرای این پروژه، علاوه بر تأمین انرژی پاک، گام مهمی در راستای کاهش آلایندگی هوا و مقابله با تغییرات اقلیمی برداشته خواهد شد.
وزیر نیرو در آیین آغاز عملیات اجرایی این پروژه اظهار کرد که بخش اعظم توجه در کشور طی سالهای گذشته به انرژیهای فسیلی معطوف بوده و اکنون با تغییر سیاستها، انرژیهای تجدیدپذیر در اولویت قرار گرفته است. او همچنین تأکید کرد که تغییرات اقلیمی، عمدتاً ناشی از مصرف بیرویه سوختهای فسیلی است و گسترش نیروگاههای خورشیدی و بادی میتواند نقشی کلیدی در کاهش این بحران ایفا کند.
علیآبادی اعلام کرد که وزارت نیرو برنامهای توسعهای برای احداث ۸۰۰۰ مگاوات توربین بادی در کشور تدوین کرده است. این برنامه علاوه بر تأمین نیازهای داخلی، با بهرهگیری از ظرفیت شرکتهای داخلی، به تقویت صنعت ملی و افزایش اشتغال کمک خواهد کرد.
ایران اکنون توانایی تولید داخلی توربینهای بادی را دارد. این دستاورد، علاوه بر کاهش هزینههای ارزی، امکان انتقال دانش فنی به نسلهای آینده و توسعه پایدار را فراهم میکند.
نیروگاه بادی میل نادر، بهعنوان یکی از مهمترین پروژههای انرژی تجدیدپذیر کشور، گامی بزرگ در راستای کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و تأمین برق پایدار است. این پروژه نهتنها مزایای زیستمحیطی، بلکه اثرات اقتصادی و اجتماعی گستردهای به همراه دارد و نقشی کلیدی در توسعه پایدار مناطق چون سیستان و بلوچستان ایفا خواهد کرد.
علاوه بر این منطقه، در منطقه منجیل و رودبار نیز پتانسیل تولید انرژی بادی وجود دارد، شمال کشور، بهویژه گیلان، به دلیل وجود بادهای قوی، اولین مکان احداث نیروگاههای بادی در ایران بوده و نیروگاه بادی منجیل یکی از نیروگاههای قدیمی و فعال در این منطقه است.
خراسان شمالی و رضوی نیز در شمال شرق ایران نیز به دلیل بادهای پایدار، مستعد توسعه نیروگاههای بادی هستند. مناطقی مانند کردستان، آذربایجان و همدان نیز از دیگر نقاطی هستند که پتانسیل بالایی برای تولید انرژی بادی دارند.
ظرفیت نصبشده انرژی بادی در ایران حدود ۳۰۰ مگاوات است
در حال حاضر، ظرفیت نصبشده انرژی بادی در ایران حدود ۳۰۰ مگاوات است که نسبت به ظرفیت بالقوه کشور بسیار پایین است. این نیروگاهها عمدتاً در مناطق منجیل، رودبار، کهک قم و سیستان و بلوچستان واقع شدهاند. با وجود پیشرفتهای اخیر، این میزان هنوز نیازمند توسعه چشمگیری است.
به دلیل وابستگی طولانیمدت به انرژیهای فسیلی، سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر کمتر مورد توجه بوده است.
همچنین نیاز به توسعه زیرساختهای فنی، از جمله خطوط انتقال و فناوریهای پیشرفته، یکی از چالشها بوده و عدم وجود قوانین و سیاستهای کافی برای تشویق سرمایهگذاران در این حوزه، روند توسعه را کند کرده است.
ایران بهعنوان کشوری با پتانسیل بالای تولید انرژیهای تجدیدپذیر، بهویژه انرژی بادی، در سالهای اخیر برنامههای گستردهای برای بهرهبرداری از این منابع آغاز کرده است. ظرفیت بالقوه تولید انرژی بادی در ایران ۳۰ هزار مگاوات برآورد شده که موقعیت جغرافیایی مناطق بادخیز، از جمله سیستان و بلوچستان، نقش مهمی در این پتانسیل دارد.
انتهای پیام
#اخبار
بیشتر...
تبلیغات
یک کارشناس اقتصادی گفت: با وجود ساخت 11 میلیون مسکن در ایران طی دهه گذشته، تنها 2.5 میلیون نفر به تعداد مالکان افزوده شدهاند. این آمار نشاندهنده آن است که بیشتر پروژههای مسکونی نه برای حل بحران مسکن و تأمین نیازهای واقعی مردم، بلکه برای تسهیل سوداگری در بازار زمین و مسکن به کار گرفته شدهاند.
مدیرکل رسانه معاونت راهبردی رئیسجمهوری به برخی خبرسازیها درباره سفر محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیسجمهوری به داووس واکنش نشان داد.
یک کارشناس روابط بینالملل در خصوص تأثیر توافق ایران و روسیه بر شاخصهای اقتصادی گفت: این توافق بهویژه در شرایط تحریمی، بهعنوان راهی برای تقویت همکاریها و برونرفت از مشکلات اقتصادی کشور در نظر گرفته میشود.
داور دیدار تیمهای فوتبال ذوبآهن اصفهان و پرسپولیس اعلام کرد افراد ناشناس او را تهدید به مرگ کردهاند.
یک کارشناس روابط بینالملل در خصوص تأثیر توافق ایران و روسیه بر شاخصهای اقتصادی گفت: این توافق بهویژه در شرایط تحریمی، بهعنوان راهی برای تقویت همکاریها و برونرفت از مشکلات اقتصادی کشور در نظر گرفته میشود.
به گزارش بازارنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمیدرضا کاشانی رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن گفت: قیمت کنونی هرکیلو تخم مرغ درب مرغداری ۴۷ تا ۴۸ هزارتومان بوده که متاسفانه ۱۰ هزارتومان کمتر از نرخ تمام شده عرضه می شود. به گفته او، با توجه به روند کاهش قیمت تخم مرغ، در صورت
آخر هفته پیش، ورزش خوزستان در تکاپوی چند میزبانی و برگزاری چند رویداد کشور روزهای شلوغ و پرشوری را پشت سر میگذارد.
برگزیدگان بخش پوستر چهلوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر معرفی شدند و رسول حقجو، نویسنده و گرافیست خوزستانی، برای طراحی پوستر نمایش «بیجن» موفق به کسب مقام سوم شد.
منابع فلسطینی از گسترش شدت درگیریها در اردوگاه جنین و اطراف آن میان رزمندگان فلسطینی و نظامیان صهیونیست خبر داده و اعلام کردند که نیروهای اشغالگر به کودکان و پزشکان هم شلیک میکنند و از ساعات صبح 600 نفر از این اردوگاه آواره شدهاند.
بیشتر...