دیجیاتو |
3 سال پیش

نتیجه تحقیق جدید: هوش مصنوعی ما را در شطرنج شکست می دهد، ولی در حافظه نه

تحقیقی جدید نشان می‌دهد استراتژی مغز برای ذخیره خاطرات بسیار کارآمدتر از استراتژی هوش مصنوعی است.

هوش مصنوعی در سال‌های اخیر در بسیاری از زمینه‌ها پیشرفت کرده است که بازی شطرنج تنها یکی از آنهاست. سال ۱۹۹۶ کامپیوتر Deep Blue برای اولین بار استا شطرنج دنیا «گری کاسپارف» را شکست داد. شبکه‌های عصبی (واقعی یا مصنوعی) یادگیری را با تغییر دادن اتصالات بین عصب‌ها انجام می‌دهند.

با قوی یا ضعیف کردن اتصالات، فعالیت برخی نورون‌ها افزایش و فعالیت برخی دیگر کاهش می‌یابد تا یک الگوی خاص فعالیت شکل گیرد. به این الگو «خاطره» گفته می‌شود. هوش مصنوعی با استفاده از الگوریتم‌های پیچیده و طولانی و با تکرار و سعی و خطا اتصالات بین نورون‌ها را تنظیم و بهینه می‌کند. مغز اما این فرآیند را بسیار ساده‌تر انجام داده و هر اتصال بین نورونی را فقط بسته به میزان فعال بودن دو نورون در آن واحد تغییر می‌دهد. تا مدت‌ها تصور می‌شد مغز به کمک این فرآیند ساده قادر به ذخیره‌سازی خاطرات کمتری است.

اماتحقیق جدیدخلاف این باور را ثابت می‌کند. به گفته محققان زمانی که مغز استراتژی ساده تغییر اتصالات نورونی را با مدل‌های اعتبارسنجی بیولوژیکی (biologically plausible) واکنش هر نورون ترکیب می‌کند، استراتژی مذکور از لحاظ عملکرد همانند هوش مصنوعی و حتی بهتر از آن عمل خواهد کرد. دلیل این پارادوکس به مکانیزم ایجاد خطاها در مغز باز می‌گردد: زمانی که یک خاطره به شکل کارآمد بازخوانی می‌شود، می‌تواند همسان (identical) یا همبسته (correlated) به ورودی اصلی یادآوری شونده باشد.

مغز خاطراتی را استخراج می‌کند که همسان با ورودی اصلی نبوده و فعالیت نورون‌هایی که فعالیت کمی در هر الگو دارند را سرکوب می‌کند. این نورون‌های سرکوب شده نقش مهمی در تمایز قائل شدن بین خاطرات مختلف ذخیره شده در شبکه یکسان بازی نمی‌کنند. در واقع مغز با نادید گرفتن آنها روی نورون‌هایی که برای ورودی یادآوری شونده اهمیت بیشتری دارند تمرکز کرده و بازدهی را بالا می‌برد.



#‌فناوری #‌تکنولوژی #‌علمی منبع: دیجیاتو

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

«کیوسک‌های دیجیتال پایش سلامت» همزمان با هفته سلامت، توسط همراه اول رونمایی و در تعدادی از مراکز بهداشت شهر تهران نصب شد.

11 ساعت پیش

یک سال و نیم پس از آنکه میتسوبیشی ASX به نسخه‌ای از رنو کپچر تبدیل شد، این خودروساز ژاپنی این مدل را برای مطابقت با کپچر ۲۰۲۴ به‌روزرسانی کرده است. این شاسی‌بلند ساب کامپکت به جز لوگوی میتسوبیشی، هیچ تفاوتی با رنو کپچر ندارد.

4 ساعت پیش

وزیر دفاع روسیه از مجهز شدن نیروهای مسلح این کشور به سامانه دفاع ضدموشکی اس-۵۰۰ تا پایان امسال خبر داد. به این بهانه نگاهی داریم به تاریخچه و قابلیت‌های این سامانه پدافندی که ادعا می‌شود می‌تواند موشک‌های هایپرسونیک را نیز رهگیری کند.

17 ساعت پیش

هامر EV علاوه بر سبک طراحی جدید هامر، هیولایی با ۱۰۰۰ اسب‌بخار قدرت و ۱۵۰۰۰ نیوتن‌متر گشتاور خلق کرده که طی ۳ ثانیه از توقف به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

18 ساعت پیش

بیشتر پستانداران نر ارتباط کمی با فرزندان خود دارند یا اصلاً کاری با آن‌ها ندارند؛ پس چرا پدران ما انسان‌ها تا این حد متفاوت رفتار می‌کنند؟ آیا پدر بودن، مزیت فرگشتی برای ما انسان‌ها دارد؟

14 ساعت پیش

تصور کنید این توانایی را داشته باشید که به درون یک سلول سرطانی نگاه کنید و ببینید که چگونه با همسایگان خود، ارتباط می‌گیرد؛ در حال حاضر دانشمندان روش جدیدی را آزمایش می‌کنند که در آن با بررسی محتوای چربی سلول‌های سرطانی می‌توانند به این بینش دست یابند.

دیروز

تسلا پس از معرفی مدل ۳ هایلند، بالاخره از نسخه پرفورمنس آن رونمایی کرد. این خودرو، قدرتمندترین مدل ۳ تاکنون به حساب می‌آید. علاوه‌بر تغییراتی در ویژگی‌های فنی، ظاهر این خودرو هم دستخوش ارتقاهایی شده است.

20 ساعت پیش

پرچمدارهای سال ۲۰۱۸ سامسونگ به‌لطف رام غیررسمی به قابلیت‌های هوش مصنوعی مجهز خواهند شد.

دیروز

تسلا ناوگان تاکسی‌های اینترنتی خود را به‌زودی راه‌اندازی خواهد کرد و همه می‌تواند خودرو تسلا خود را به این سرویس اضافه کنند.

22 ساعت پیش

بیشتر...