خبرگزاری ایسنا | 5 ساعت پیش

شبیه سازی یک واحد محاسبه منطق چند لایه مبتنی بر فناوری سلولی کوانتومی ایسنا

در جدیدترین پژوهش ارائه‌شده توسط رضا فرجی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق دانشگاه علم و فرهنگ، واحد محاسبه و منطق (ALU) با ساختاری نوین و مبتنی بر فناوری سلولی کوانتومی (QCA) طراحی و شبیه‌سازی شد.

به گزارش ایسنا،«طراحی و شبیه سازی یک واحد محاسبه و منطق چند لایه در فناوری اتوماتای سلولی کوانتومی QC» موضوع پایان‌نامه کارشناسی ارشد مهندس رضا فرجی از دانشکده فنی و مهندسی (مهندسی برق – سیستم­های الکترونیک دیجیتال) دانشگاه علم وفرهنگ است که با راهنمایی دکتر عبدالحسین رضائی عضو هیئت‌علمی این دانشگاه انجام شده است.

در جدیدترین پژوهش ارائه‌شده توسط رضا فرجی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق دانشگاه علم و فرهنگ، واحد محاسبه و منطق (ALU) با ساختاری نوین و مبتنی بر فناوری سلولی کوانتومی (QCA) طراحی و شبیه‌سازی شد. این پژوهش که با هدف بهبود عملکرد مدارهای دیجیتال انجام شده است، به نتایجی برجسته در زمینه کاهش مصرف انرژی، کاهش مساحت و بهینه‌سازی سرعت محاسبات دست یافته است.

فناوری CMOS که سال‌ها در طراحی مدارهای دیجیتال مورد استفاده قرار گرفته، با محدودیت‌هایی نظیر مصرف انرژی بالا، افزایش هزینه تولید و مشکلات کانال کوتاه مواجه شده است. فناوری سلولی کوانتومی (QCA)، به دلیل چگالی بالا، مصرف انرژی بسیار پایین و سرعت چشمگیر، به‌عنوان جایگزینی بالقوه برای CMOS مطرح شده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و فرهنگ، در این تحقیق، یک واحد محاسبه و منطق جدید با ساختار برگشت‌پذیر و چندلایه طراحی شد. این طراحی با استفاده از دروازه‌های منطقی پیشرفته نظیر Fredkin توانسته است به بهره‌وری انرژی و کاهش قابل‌توجه مساحت اشغالی دست یابد. شبیه‌سازی‌ها با استفاده از نرم‌افزار QCADesigner 2.0.3 انجام شده و نتایج به‌دست‌آمده کارایی بالای این واحد را تأیید می‌کنند.

با توجه به رشد روزافزون نیاز به مدارهای دیجیتال کم‌مصرف و با کارایی بالا، این تحقیق می‌تواند نقشی کلیدی در پیشرفت فناوری‌های محاسباتی آینده ایفا کند. طراحی واحدهای محاسبه و منطق مبتنی بر QCA زمینه‌ساز افزایش سرعت پردازش و کاهش اثرات زیست‌محیطی ناشی از مصرف بالای انرژی در فناوری‌های فعلی خواهد بود.

این پایان‌نامه که با راهنمایی عبدالحسین رضائی انجام شده، نشان‌دهنده تلاش‌های گسترده‌ای در جهت بهبود فناوری‌های محاسباتی است و می‌تواند الهام‌بخش تحقیقات بیشتر در این حوزه باشد.استفاده از نتایج این پژوهش در طراحی نسل جدید پردازنده‌ها و مدارهای دیجیتال می‌تواند انقلابی در صنعت الکترونیک ایجاد کند.

انتهای پیام



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

نقاشی‌خط‌های فاطمه حسنی بر دیواره‌ نگارخانه فرهنگسرای نیاوران به نمایش درمی‌آیند.

2 ساعت پیش

در دقایق ابتدایی نیمه دوم دیدار الخالدیه و تراکتور در سطح دو لیگ قهرمانان آسیا، تیم بحرینی به گل اول بازی دست یافت.

1 ساعت پیش

دومین روز از چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر با ۱۸ کنسرت در ۹ سالن همراه است.

2 ساعت پیش

هنگام خرید خودرو، قابلیت اطمینان باید در راس لیست اولویت‌های شما باشد. چه نو باشد چه کارکرده، مهم است که مطمئن شوید اتومبیل شما برای مدت طولانی دوام می‌آورد و از سردرد و هزینه‌های مکانیکی احتمالی جلوگیری می‌کند. تیم Consumer...

1 ساعت پیش

رژیم صهیونیستی از زمان توافق آتش‌بس در غزه از ۱۹ ژانویه، ۹۲ فلسطینی را از طریق حملات مستقیم به شهادت رسانده است.

2 ساعت پیش

با حضور مسئولان کشوری و استانی، مرکز جامع سنجش، آموزش و توان‌بخشی مرحوم دادگر در شهرستان قوچان افتتاح شد.

2 ساعت پیش

از ایمن سازی معابر شهری تا اصلاح هندسی گره های ترافیکی

1 ساعت پیش

علی جلالی، یکی از نخستین مالکان مانیان ترا در ایران  پس از حضور برای اولین سرویس دوره‌ای (1000 کیلومتر) در دفتر مرکزی پرشیا خودرو، تجربه رانندگی هیجان‌انگیز خود با این خودرو را با ما به اشتراک گذاشتند. ایشان که پیش...

1 ساعت پیش

تنها ۲ دقیقه بعد از به ثمر رسیدن گل الخالدیه، امیرحسین حسین‌زاده موفق شد گل تساوی تراکتور را وارد دروازه تیم بحرینی کند.

1 ساعت پیش

بیشتر...