مرکز مشاوره |
7 سال پیش

راهکارهایی برای مهار یا کنترل استرسمرکز مشاوره روانشناسی ازدواج، خانواده نوروفیدبک

کاهش استرس، راهکار برای کاهش استرس

بسیاری از افراد در سنین بزرگسالی و نوجوانی یا حتی در دوران کودکی در برهه‌ای ازمسیر زندگی خود دچار تنش و اضطراب می شوند اما با رعایت برخی از راهکارهایی مانند خواب خوب و منظم ، رژیم غذایی مناسب و در میان گذاشتن احساسات و عواطف خود با یک فرد قابل اعتماد و اطمینان می توان استرس و اضطراب خود را مدیریت کرد. به گزارش پایگاه اینترنتی هلث، استرس زمانی درشخص بروز می‌کند که فشاری بیش از آنچه شخص به آن عادت دارد، بر انسان وارد می‌شود. یا شرایط استرس زا در زندگی او بیش از حد طو لانی شود و در هنگامی که انسان دچار استرس می شود، بدن شروع به ترشح هورمون هایی به نام هورمون های آدرنالین و کورتیزول می کند که باعث می شود سرعت تپش قلب را افزایش یابد، تنفس را سریع‌تر کرده و میزان انرژی بیشتری به انسان می دهد وماهیچه ها سفت می شود.برخی از انواع استرس ها که در زندگی پیش میاید عادی و حتی مفید بوده و بدون آن انسان انگیزه ای برای انجام برخی از فعالیت ها در زندگی ندارد، به‌طوری که برخی از افراد معتقدند که این نوع استرس ها برای انسان مفید است و زندگی بدون آن پوچ و بی معناست. اما اگرزمانی استرس بیش از توان جسمی و روحی انسان باشد و استرس فرد بالا باشد وکیفیت زندگی وی را تحت تاثیر قرار دهد، استرس بد یا کاهنده خوانده می شود. این نوع استرس در فرد سردرد، ناراحتی معده و مشکل در خوابیدن، ایجاد می کند. همچنین این نوع استرس می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند و سیستم دفاعی بدن شخص را در مبارزه با بیماری ها را برای انسان سخت کند. که در این گزارش دستورالعمل های علمی برای مقابله با استرس ذکر شده است:

کاهش استرس

کاهش استرس

صرف زمانی برای ایجاد احساس آرامش و ریلکسیشن در خود:

یکی از روش های مقابله و مهار تنش های زندگی و استرس صرف زمانی برای آرامش دادن به خود است. اگر هنر ایجاد ارامش را بیاموزید می توانید به راحتی لذت زندگی را بچشید برای این منظور باید راهکار هایی را برای آرامش بخشیدن به خود بیابید. فراگرفتن تمرینات تمرکز و آرامش بخش و کنترل ذهن، گوش دادن به موسیقی های آرامش بخش و ملایم و دوش گرفتن از اخر شب قبل از خواب یک فنجان بنوشید جمله کارهایی است که به انسان آرامش می دهد.

سعی در حفظ روال عادی زندگی خود داشته باشید :

تا آنجا که ممکن است سعی کنید زندگی روزمره قبلیتان حفظ کنید ، از پذیرفتن مسئولیت های اضافی امتناع کنید و قدرت نه گفتن را به آنچه آزارتان می دهد در خود تقویت کنید ،.

یک رژیم غذایی صحیح داشته باشید:

یک رژیم غذایی سنجیده و متعادل را بپذیرید رژیم غذایی خود را با تمرکز ویژه بر غلات سبوس دار، میوه و سبزیجات تنظیم کنید از روغن زیتون یا روغن آفتابگردان در پخت .پز استفاده کنید .. از مصرف بیش از حد قند و غذاهای چرب بپرهیزید زیرا انتخاب غذاهای ناسالم منجر به تضعیف سیستم ایمنی بدن و عدم مقاومت بدن در برابر فشار روانی می شود . در مورد مشکل استرس خود درمانی نکنید و به پزشک معالج مراجعه فرمایید. زیرا این کار وضعیت استرس را بدتر می کند.

ورزش کردن را در برنامه روزانه خود قرار دهید :

حداقل روزانه به مدت ۳۰ دقیقه ورزش ملایم حتی یک پیاده روی کوتاه انجام دهید؛ زیرا این کار به کاهش استرس، افزایش انرژی فرد، کمک به خواب و تقویت حالت روحی انسان تاثیر به سزایی دارد. همچنین ورزش برای سلامت قلب، ریه و ذهن مفید و به بدن انسان انرژی می دهد و باعث می شود عمیق نفس بکشیم و بدنمان از این تبادل اکسیژن استفاده می برد. ورزش هایی مانند راه رفتن، تند راه رفتن، دوچرخه سواری، شنا،یوگا، ایروبیک و پیاده روی باعث می شود موقعیت های تنش زایی را که در آن قرار دارید را کنار بگذارید و فرامو ش کنید و فشار روانی وارد بر خود را کاهش دهید .

مثبت بیاندیشیم:

افکار از چنان قدرتی بر خوردارند که می توانند سازنده یا ویرانگر باشند. بنابراین برخورداری از افکار مثبت به جای تسلیم شدن به افکار منفی می تواند به حفظ نگرش مثبت کمک کند و نسبت به خود احساس خوبی داشته باشیم و خود را با ارزش بدانیم ..سعی کنید درباره خود نیز مثبت بیندیشیدو در گفتار و برخوردهای روزانه از کلمات و جملات مثبت استفاده کنیم .. اطرافیان و دوستان خود را از افراد مثبت و الهام بخش انتخاب کنید و از افراد منفی گرا که باعث ایجاد احساس ناخوشایند و منفی در شما می شوند دوری جویید. زیرا این افراد می توانند به تقویت تضعیف حالت روحی انسان تاثیر داشته باشد

در فعالیت هایی که از آنها لذت می برید شرکت کنید:

مدتی از زمان خود را به مجموعه ای از سرگرمی ها و فعالیت هایی اختصاص دهید که آنها لذت می بریدسرگرمی می توانند باعث بالا بردن اعتماد به نفس شود .برای رسیدن به این هدف می توانید در یک گروه ورزشی یا کوهنوردی عضو شویدبا دوستان خود به مسافرت بروید، کارهای هنری انجام دهید و کمک کردن به افراد نیازمند می تواند باعث از بین بردن علائم استرس شود

به اندازه کافی بخوابید نه کم نه زیاد:

هر قدر هم که کار و فعالیت داشته باشید سلامتی تان در درجه اول است شبی هفت تا هشت ساعت خواب در شب، راهی مناسب برای مقابله با استرس است. شخصی که خوب استراحت کرده باشد، هوشیارتر است تا بهترین عملکرد را داشته باشد، به سرعت فکر می کند و به انجام بهتر فعالیت های ذهنی کمک می کند و کمتر دچار فشار های عصبی می شود اما کم خوابی باعث افت ذهنی شما می شود و قدرت توجه ،هوشیاری ، تمرکز، استدلال را خراب می کند.

با یک فرد مورد اطمینان صحبت کنید:

محققان بر این باورند که صحبت کردن بایک دوست مورداعتماد فواید بیشماری دارد و در برخی موارد همانند داروههای بسیار قوی عمل می کنند .بنابراین هنگام مواجه با استرس و تنش بهتر است یک گوش شنوا پیدا کنید و کمی درد و دل کنید برای این منظور می توان احساسات خود را با یک دوست مورد اطمینان، یکی از اعضای خانواده و یک متخصص در میان گذاشت.صحبت کردن احساس تنش و اضطراب، باعث کاهش میزان تنش فرد می شود. برخی کارشناسان معتقدند که شرکت کردن در یک گروه حمایتی متشکل از افرادی که وضعیت های مشابه ای را تجربه کرده اند، می تواند در کاهش تنش و اضطراب مفید باشد.

در زندگی خود انعطاف پذیر باشید:

برای اینکه از عوامل استرس زا دور باشیم باید این موضوع رادرک کنیم که بعضی از حوادث و فعالیت ها وجود دارند که قابل کنترل نیستند بنابراین باید یادبگیرید که انعطاف پذیر ونرم خو باشید داشتن روحیه انعطاف پذیر باعث آرامش روانی و روحی فرد می شود وتا بتوانید به کاهش تنش و اضطراب خود کمک کنید.نکته ای که باید توجه داشت این است که میزان انعطاف پذیری با توجه به تیپ شخصیتی و عقلانیتش در موضاعات مختلف متفاوت باشد

همیشه لبخند بر لب داشته باشید:

خنده باعث کاهش سطح هورمونهای استرس میگردد. این هورمونها که در هنگام تجربه استرس و خشم ترشح میگردند باعث سرکوب سیستم ایمنی بدن، افزایش پلاکت های خون و افزایش فشار خون میگردند نده باعث تخلیه انرژی و احساسات منفی و مخرب میگردد..

خنده یک مکانیسم دفاعی و کنار آمدن با استرس، تحقیر، خجالتزدگی و درد است آزاد کردن مواد شیمیایی در مغز می شود که موجب افزایش آرامش می شود.افرادی که زمانی را در روز صرف خندیدن می کنند و شادتر هستند، عوامل تنش زا را از خوددور می کنند. بنابراین خنده را فراموش نکنید و تبسم کردن را تمرین کنید تا عادت شما بشود و هر روز خندیدن را از ته دل بیاموزید.

منبع روزنامه آرمان امروز



#‌روانشناسی #‌روانشناسی_فردی منبع: مرکز مشاوره

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

6 ماه پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

5 ماه پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

6 ماه پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

6 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

6 ماه پیش

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

6 ماه پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

6 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

6 ماه پیش

بیشتر...