خبرگزاری تسنیم | 3 ساعت پیش

جنگل های ارسباران معدن اندریان، دو گنج یک دغدغه تسنیم

علی قنبری، معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان‌ شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تبریز در خصوص معدن طلای اندریان و مجوزهای صادر شده برای این معدن، اظهار کرد: در منطقه ما‌ به‌ویژه ارسباران، خداوند در دل نعمتی ارزشمند و بی‌نظیر به نام جنگل‌های ارسباران، نعمت بی‌نظیر دیگری به‌عنوان معادن طلا، مس و ... را به ما ارزانی کرده و این هنر ما است که ببینیم چگونه از آن‌ها بهره‌برداری می‌کنیم.

وی، گفت: آیا با سوء مدیریت هر دو ظرفیت را حیف و میل می‌کنیم یا با مدیریت درست از هر دو نعمت بهره‌مند می‌شویم؟

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی افزود: منابع طبیعی به دنبال ایجاد تعادل بین این دو ظرفیت است تا هم جنگل‌های ارسباران که در جهان بی‌مثال بوده و از دوره سوم زمین ‌شناسی باقی مانده است، حفظ شود و هم از نعمت ارزشمندی که به عنوان طلا و مس در دل آن قرار دارد، بهره‌مند شویم.

قنبری ادامه داد: برای ایجاد این تعادل، اداره کل منابع طبیعی استان در خصوص صدور مجوز برای معادن، تنها با زمین‌هایی که کمترین اثرات تخریبی برای جنگل‌ها را دارند موافقت کرده و نظارت‌های مستمر نیز در محدوده‌های موردِ موافقت وجود دارد.

وی، خاطرنشان کرد: نخستین استعلامی که برای فعالیت معدن اندریان انجام شده در سال 1387 برای حدود یک هکتار در محدوده آستارگان و حدود 3.14 هکتار در محدوده اندریان صورت گرفته است.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی افزود: این اراضی در قسمتی واقع شده که کمترین اثرات تخریبی را برای جنگل‌های ارسباران دارد. در حدود 30 مرحله استعلام برای دپو مواد باطله، سینه‌کار و راه‌های دسترسی انجام شده است. تاکنون حدود 166 هکتار برای سینه‌کار و محل دپو و حدود 38 کیلومتر نیز برای راه دسترسی مورد موافقت قرار گرفته است.

قنبری در رابطه با نظارت بر وضعیت فعالیت معدن در حوزه وظایف منابع طبیعی گفت: نظارت‌های ما همواره به صورت مستمر بوده و هیچ‌گونه تخلفی در خروج از محدوده مورد موافقت، مشاهده نشده است اما حفاران غیرمجاز در محدوده تعیین شده برای بهره‌بردار قانونی در حال فعالیت هستند.

وی در پایان گفت: مواد معدنی جزو انفال و ثروت‌های عمومی است و بهره‌بردار بر اساس مجوزی که دریافت نموده، در محل هزینه و سرمایه‌گذاری کرده و حقوق دولتی را نیز پرداخت می‌کند اما حفاری‌های غیرمجاز در واقع تاراج اموال عمومی است که به جیب برخی افراد و اشخاص خاص می‌رود. جا دارد از طرح ضربتی اخیر که برای مقابله با حفاری‌های غیرمجاز صورت گرفته، قدردانی کنیم.

انتهای پیام/



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از تحقق افزایش ۲۱ میلیون متر مکعبی تولید گاز در کشور خبر داد.

نیم ساعت پیش

ستاره پاری‌سن‌ژرمن در دیدار برابر آرسنال به ستایش از لوئیس انریکه پرداخت و از نقش موثر او در درخشش ت

نیم ساعت پیش

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی حمایت خود را برای ساخت مجموعه ورزشی تفریحی کارگران این شهرستان اعلام

نیم ساعت پیش

وزیر نیرو با بیان اینکه خطاهای رخ داده در قطعی های طولانی مدت، تا پایان هفته اصلاح شده و قطعی های بر

نیم ساعت پیش

برخی منابع از حمله موشکی ارتش پاکستان به مناطقی در ایالت «پنجاب» در هند خبر دادند.

نیم ساعت پیش

مدیرکل هواشناسی خوزستان از پیش‌بینی وقوع تندباد لحظه‌ای و برخاستن گرد و غبارهای محلی در استان خبر دا

یک ربع پیش

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام(ره) چهارمحال و بختیاری گفت: آیین افتتاح مدرسه برکت روستای دهدلی در راس

نیم ساعت پیش

وزارت بهداشت لبنان از شهادت و مجروح شدن دستکم ۹ نفر در حملات روز پنجشنبه رژیم صهیونیستی به جنوب لبنا

یک ربع پیش

رئیس کمیته امداد امام خمینی(ه)  با بیان اینکه ازدواج آسان به معنای کم گذاشتن نیست از اهدای ۸۰۰۰ سری

یک ربع پیش

بیشتر...