واردات به موقع کلید تنظیم بازار برنج است tv logo

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی- با وجود آن که طبق مشاهدات و بررسی های میدانی و اظهارات فعالان بازار مواد غذایی، قیمت برنج در بازار رو به کاهش گذاشته است، اما شیب کاهش قیمت هنوز به صورتی نیست که شاهد تعادل در این بازار باشیم.

در همین ارتباط سید رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی درباره وضعیت پیش روی بازار برنج گفت: محصول کشت جدید از شالیزارهای مازندران در حال ورود به بازار است و کشت جدید گیلان هم تا نیمه مرداد از شالی کوبی ها وارد بازار می شود؛ این روند نرخ های کنونی بازار را که مصنوعی و غیرواقعی هستند را تعدیل خواهد کرد. البته فراموش نکنیم ابزار اصلی برای تنظیم بازار سیاست های تنظیم بازار و واردات است.

وی با اشاره به علل نابسامانی های ایجاد شده در بازار برنج افزود: ریشه و علت اصلی نوسان قیمت برنج این است که دولت نتوانست سیاست های کارآمد و موثر برای تنظیم بازار این محصول اجرا کند.

نورانی ادامه داد: واردات به موقع کلید تنظیم بازار کارآمد است و در این مورد ضعیف عمل شد. برنج خارجی که تقاضا را تعدیل می کند همیشه باید به مقدار کافی در بازار باشد.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با اشاره به اثرگذاری شایعات در بازار افزود: شایعاتی که درباره نرخ گذاری برنج داخلی با قیمت های بالای ۲۰۰ هزار تومان مطرح شد، به این وضعیت دامن زد.

نورانی ادامه داد: با استفاده از فضای جنگ ۱۲ روزه و تقاضایی که به صورت ناگهانی وارد بازار شد عده ای هم سواستفاده کرده باشند ولی این دلیل اصلی نیست و اگر دولت آمادگی لازم را داشت و انبارهای ذخایر استراتزیک به قدر کفایت پر بود، دولت به سرعت برنج را وارد شبکه توزیع می کرد و از افزایش قیمت بی رویه جلوگیری به عمل می آمد.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی افزود: همه فعالان بازار و کارشناسان می دانند که تقاضا و نیاز بازار ما به این کالای استراتژیک غذایی بیشتر از تولید داخلی است و بخش قابل توجهی از نیاز سفره مردم باید از محل واردات تامین شود. با توجه به این نکته دولت باید به موقع برای واردات اقدام می کرد. اگر واردات به مقدار کافی انجام شده بود و انبارهای ذخیره برنج که در اختیار دولت است، پر بود، آشفتگی در بازار ایجاد نمی شد.

وی با بیان اینکه بنا به اطلاعات موثق قیمت برنج در بسیاری از کشورها به شکل معناداری از قیمت برنج در ایران پایین تر است، گفت: طبق گزارش ها در امارات، تانزانیا و کنیا قیمت انواع و اقسام برنج کیلویی ۷ سنت تا ۱.۵ دلار است و  برنج ۱.۵ دلاری نوع مرغوب و عالی آن است که با دلار آزاد به نرخ امروز حدود ۱۵۰ هزار تومان می شود. این قیمت ها به هیچ وجه با قیمت هایی که ما در بازار ایران مشاهده می کنیم همخوانی ندارد. بنابراین اگر دولت به موقع اقدام می کرد با ابزار واردات بازار کنترل می شد.



#اخبار_اقتصادی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

کارشناس هواشناسی کشاورزی گفت: باغداران تسریع در برداشت رطب و خرما در ارقام زودس به منظور جلوگیری از

7 ساعت پیش

با چند اقدام ساده می‌توان از هدر رفتن آب جلوگیری کرد سرویس به موقع کولر، بررسی شلنگ‌ها و شناور و نصب

6 ساعت پیش

یک مقام مسئول در شرکت خودروسازی سایپا گفت: بروز مشکلات در تامین برخی قطعات مورد نیاز شاهین، باعث توق

3 ساعت پیش

سخنگوی صنعت آب گفت: نزدیک به ۵۰ شهر در ۲۴ استان کشور دارای تنش آبی معنادار هستند که این شرایط به ساد

4 ساعت پیش

وزیر نیرو با بیان اینکه دمای کشور در برخی مناطق تا ۵ درجه نسبت به میانگین بلندمدت افزایش یافته، گفت:

5 ساعت پیش

معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای از فعالیت شبانه‌روزی ۱۷۲ راهدارخانه در مسیر‌های منت

5 ساعت پیش

براساس ابلاغیه کمیته پایس ریسک بازار سرمایه، ضریب اعتباری صندوق‌های اهرمی معادل ۷۰ درصد سهام تعیین ش

7 ساعت پیش

 مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: جمعه با گذر امواج کم دامنه تراز میانی از نوار شمالی کشور، در ش

3 ساعت پیش

معاون وزیر جهاد گفت: گردش مالی صنایع دستی در جهان هزار میلیارد دلار است، درحالیکه سهم کشور ما کمتر ا

6 ساعت پیش

بیشتر...