بیتوته |
3 سال پیش

خطر پیک چهارم کرونا هشدار درباره بازگشایی ها بحران کرونا در مازندران بدتر شد



اخبار,اخبار پزشکی,کرونا در ایران
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با تاکید بر لزوم نظارت مستمر بر بازگشایی‌های اخیر، گفت: احتمال بروز پیک چهارم کرونا به دنبال بازگشایی‌ها قابل رد کردن نیست، اما امیدواریم با توجه به اینکه روند رو به کاهش بیماری چشمگیر است، پیک چهارم رخ ندهد.

دکتر مسعود مردانی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه تعجیبل در بازگشایی‌ها خطرناک است، گفت: بازگشایی بدون دلیل قطعی باعث افزایش گردش ویروس در جامعه و باعث افزایش موارد ابتلا در جامعه می‌شود. ما این موضوع را یک بار در اردیبهشت ماه هم تجربه کردیم و دیدیم وقتی آمار پایین آمد به سرعت مراکز آموزشی، رستوران‌ها، مراکز خرید و... را باز کردند و دود آن به چشم مردم رفت و یادمان هست که آمار مرگ و میر تا مرز ۵۰۰ نفر در روز نیز ثبت شد.

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه آمار مرگ و میر کرونایی طی چند روز اخیر دو رقمی شده است، اظهار کرد: باید این آمار را حفظ کرده و کاهش دهیم. مردم باید همچنان پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند، اکنون خبرهایی از فرمانداری تهران می‌خوانیم که درصد بالایی از درخواست‌های سفرهای بین استانی غیر ضروری بوده است و این نشان می‌دهد مردم تصور می‌کنند به محض کاهش آمار می‌توانند به سرعت به سفر رفته و در مجامع شرکت کنند؛ این رویه خطر آفرین است.

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: بازگشایی‌ها نیاز به پایش مستمر دارند، یعنی باید مدام بررسی شوند تا اگر بازگشایی تاثیری در افزایش بار بیماری داشت آن را محدود کنند. البته این موضوع هم خالی از مشکل نیست زیرا هر فعالیتی که اکنون آزاد شود و هر بازگشایی که اکنون انجام شود تاثیرش را دو هفته بعد خواهد گذاشت و دو هفته بعد موارد جدید بیماری نمود پیدا می‌کنند. ما به عنوان متخصصین این امر هشدار می‌دهیم تعجیل در بازگشایی‌ها ممکن است آرامش فعلی این روزها را برهم بزند.

وی در خصوص بازگشایی مدارس در برخی مناطق، گفت: معمولا در تعطیلی‌هایی که به دنبال گسترش ویروس‌های تنفسی فوقانی اتفاق می‌افتد، یکی از اولین مراکزی که فعالیتشان تعطیل می‌شود مدارس و مراکز آموزشی هستند و به همین ترتیب باید آخرین جایی باشند که بازگشایی می‌شوند و فکر می‌کنم وزارت آموزش و پرورش پایش را در نظر دارد؛ زیرا بدون پایش مستمر شرایط مسلما وضعیت مشابه شرایط مهرماه خواهد شد و افزایش بار بیماری را شاهد خواهیم بود.

این متخصص عفونی درباره واکسنهای فعلی کرونا در کودکان گفت: متاسفانه کارایی و عوارض جانبی واکسن‌های کرونایی که تاکنون عرضه شده است بر اطفال و زنان باردار ارزیابی نشده است و تمام کارآزمایی‌های بالینی بر بزرگسالان است. با توجه به اینکه در نوع جهش یافته کرونا افراد زیر ۲۰ سال و کودکان در خطر بیشتری از نظر ابتلا هستند باید بیشتر مراقب این گروه سنی بود.

مردانی ادامه داد: مسائل اقتصادی و وضعیت معیشت مردم هم در بازگشایی‌ها بی‌تاثیر نیست؛ زیرا امکان جبران خسارت تعطیلی‌ها برای دولت هم سخت و مشکل است. با این حال ارزیابی مستمر می‌تواند به ما کمک کند.

وی با اشاره به اینکه احتمال بروز پیک چهارم کرونا به دنبال بازگشایی‌ها وجود دارد، اظهار کرد: این گزینه هم قابل رد کردن نیست اما امیدواریم به یاری خدا با توجه به اینکه روند رو به کاهش بیماری چشمگیر است، پیک چهارم رخ ندهد. به نظر می‌رسد با نظارت و پایش مستمر بتوانیم جلوی وقوع پیک چهارم را بگیریم.

***

بحران کرونا در مازندران بدتر شد/ افزایش شهرهای قرمز

ایرنا نوشت: طبق آخرین بروزرسانی وضعیت رنگ‌بندی رسمی شهرستان ها در سامانه ماسک وزارت بهداشت، شهرستان های سوادکوه، بابل، تنکابن و رامسر در استان مازندران قرمز شده است.

پیش از این وضعیت شهرستان های نکا، ساری ، قائمشهر ، فریدونکنار و آمل قرمز بود که طبق ارزیابی جدید سامانه ماسک ، همچنان وضعیتشان قرمز باقی مانده است.

مازندران ۲۲ شهرستان دارد و در حال حاضر وضعیت کرونایی بقیه ۱۳ شهرستان استان نارنجی است.

طبق آخرین گزارش دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل، هم اکنون یکهزار و ۴۳۵ بیماری مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند.

بر اساس این گزارش، تنها در ۲۴ ساعت گذشته ۲۴۷ بیمار جدید در بیمارستان های مازندران بستری شدند.

***

آخرین رنگ‌بندی کرونایی شهر‌های کشور/ ۵ شهر دیگر مازندران قرمز شدند

طبق آخرین بروز رسانی وضعیت رنگ‌بندی رسمی شهرستان‌ها در اپلیکیشن ماسک وزارت بهداشت، از شنبه ۲۷ دی ماه، ۱۰ شهرستان که همگی در مازندران قرار دارند، وضعیت قرمز کرونایی دارند.

۲۳ شهرستان نارنجی، ۱۶۳ شهرستان زرد و ۲۵۲ شهرستان آبی هستند.

هفته گذشته ۷ شهر قرمز، ۳۰ شهر نارنجی، ۲۱۹ شهر زرد و ۱۹۲ شهر آبی بر اساس آمار بستری‌های کرونا در کشور داشتیم.

فهرست شهرهای قرمز کرونا

آمل، ساری، فریدونکنار، قائم شهر، نکا، جویبار، سوادکوه، بابل، تنکابن و رامسر در استان مازندران

فهرست شهرهای نارنجی کرونا

شهرهای آستارا، ماسال، رشت، رودبار، آستانه اشرفیه، لاهیجان، لنگرود، رودسر در استان گیلان

شهرهای عباس آباد، کلاردشت، چالوس، نوشهر، نور، محمودآباد، بابلسر، سیمرغ، سوادکوه شمالی، میاندورود، بهشر وگلوگاه در استان مازندران

شهرهای بندرگز، کردکوی، شهرهای ترکمن در استان گلستان

اخبار,اخبار پزشکی,کرونا در ایران



#‌پزشکی منبع: بیتوته

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

بنابر پژوهشی ۱۳ ساله که روی مردان بالغ در سوییس انجام شد، استفاده از تلفن همراه ممکن است با غلظت کمتر اسپرم و تعداد کمتر اسپرم مرتبط باشد.

3 روز پیش

عادات غذایی همواره تأثیرات مثبت و منفی زیادی بر سلامت بدن دارد؛ از همین جهت، کارشناسان تغذیه تأکید می‌کنند که بکوشیم خود را با عادات غذایی سالم وفق دهیم.

2 روز پیش

بهبود سلامت استخوان در کودکان برای رشد و تکامل آن‌ها ضروری است. اما کودکان اغلب غذاهای چرب و شیرین را به غذاهای سالم ترجیح می‌دهند و از خوردن غذاهای مغذی اجتناب می‌کنند. این مساله یکی از نگرانی‌های اصلی والدینی است و سعی می‌کنند از طریق غذاها و وعده‌های غذایی سالم به تغذیه کودکان کمک کنند.

4 روز پیش

خاکشیر یا شووران گیاهی با خاصیت دارویی است که برای درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. برای درمان برخی از بیماری ها و استفاده از خواص متعدد خاکشیر می توان آن را به شیوه های مختلف تهیه و مصرف کرد.

3 روز پیش

یک‌ کارشناس سلامت روان گفت: زنان برای کاهش علائم دوران یائسگی باید به سلامت روان و سبک سالم تغذیه‌ای خود اهمیت بیشتری بدهند.

2 روز پیش

همهٔ ما گاهی خواب‌رفتن دست یا پا را تجربه می‌کنیم که نتیجهٔ طبیعی فشردگی عصب است. احساس گزگز اغلب با تغییر وضعیت بدن به‌راحتی برطرف می‌شود، چون فشار وارد بر عصب حذف می‌شود. خواب‌رفتن دست‌ها و پاها پارستزی نیز نامیده می‌شود.

1 روز پیش

کلوچه‌ها و بیسکویت‌ها یکی از محبوب ترین میان وعده‌ها برای کودکان و بزرگسالان هستند. کودکان به طور ویژه به کلوچه‌ها و بیسکویت‌های مملو از شکلات، شکر و خامه علاقه دارند، اما آیا این خوراکی‌های محبوب و دوست داشتنی واقعا برای بچه‌ها مفید هستند؟

3 روز پیش

اشتباهاتی وجود دارد که افراد در حمام و دوش صبحگاهی نباید مرتکب شوند، این اشتباهات می تواند تهدیدی جدی پوست و حتی سلامت بدن شما باشد.

3 روز پیش

همه افراد از جمله نوزاد شما، گاز تولید و دفع می کنند. همانطور که غذا از طریق دستگاه گوارش حرکت می کند، روده کوچک مواد مغذی قابل استفاده را جذب می کند. باکتری‌های روده بزرگ باقیمانده‌ها را تجزیه می‌کنند، هیدروژن و دی‌اکسید کربن آزاد می‌کنند و حباب‌های گاز را در این فرآیند تولید می‌کنند. آروغ زدن باعث می شود مقداری گاز در اوایل از معده خارج شود و بقیه گاز از روده بزرگ به راست روده منتقل می شود، جایی که عمدتاً از طریق حرکات روده یا نفخ خارج می شود.

1 روز پیش

بیشتر...