ایران آنلاین |
3 سال پیش

زبان صنعت تغییر کرده ایران آنلاین

جریانی که توانست مقاومت‌های سخت را در مقابل تغییر بشکند
زبان صنعت تغییر کرده!
‌پیمان بخشندهبنیانگذار یک استارتاپ تولیدی

هر هفته در این صفحه به تغییرات مهم در ایران از دریچه فرهنگ استارتاپی نگاه می‌کنیم؛ این بار پیمان بخشنده، که مدیرعامل شرکت زیست‌تجهیز شریف است و با برند استارتاپی مدکمپ در حوزه تولید محصولات تنفسی فعالیت می‌کند، از تأثیرات این دست استارتاپ‌های سخت‌افزاری بر صنعت کشور گفته.

وقتی صحبت از تأثیر فرهنگ استارتاپ‌ها و به‌طور کلی توسعه و رشد کسب‌وکارهای نوپای ایرانی در سایر جنبه‌های زندگی ایرانی‌ها می‌شود، اغلب بیشتر توجه‌ها به شکل و ظاهر و تغییراتی است که این کسب‌وکارهای جدید، در مراودات و محیط کار رقم زده‌اند. اما این کسب‌وکارها جدا از چنین تأثیرگذاری‌ای که در نوع خود قابل ستایش است، توانسته‌اند تحول شگرفی در حوزه‌ای ایجاد کنند که سال‌ها بود تصور می‌شد در برابر هر تغییری مقاوم است و تلاش برای تحول در آن، کوبیدن آب در هاون است. حوزه صنعت در ایران و فرهنگ و مناسبات خاص سنتی آن که اغلب قدیمی و حتی در بسیاری موارد غیرمنطبق با زمانه خود نامیده می‌شود، سال‌هاست که یکی از چالش‌های سیاستگذاری اقتصادی کشور بوده؛ حوزه‌ای که نه تنها در فناوری و شیوه‌های تولید بلکه در نوع مدیریت و ارتباط با جامعه هم چند دهه‌ از زمانه خود عقب افتاده است. چندین دهه بود که یکی از آرزوهای سیاستگذارهای دولتی در کشور، برقراری ارتباط درست صنعت با دانشگاه عنوان می‌شد اما هیچ‌گاه این ارتباط به شکلی مؤثر برقرار نشد.

ریختن ترس صنایع از تغییر
اما با ورود استارتاپ‌ها و بویژه استارتاپ‌های سخت‌افزاری که ترس صنایع مختلف را از ایده‌های های‌تک، ریخته‌اند، این صنایع هراسی را که همیشه از ورود به حوزه‌های با تکنولوژی بالا داشتند کنار گذاشته‌اند و این روزها می‌توان با آنها صحبت از تحول در تولید، به‌کارگیری فناوری و تزریق نوآوری کرد. صنایعی که تحت تأثیر همین ارتباط با جوان‌ترهای استارتاپی حالا بستر آماده‌تری برای فعالیت نخبه‌های کسب‌وکاری و نه لزوماً دانشگاهی تدارک دیده‌اند و بیشتر از اینکه به مدارک تحصیلی افراد نگاه کنند به ایده‌ها و انگیزه‌های آنها بها می‌دهند.
البته که این تغییر دادوستدی دوطرفه بوده است. یعنی فضای استارتاپی هم که در چند سال اول بشدت در برابر ایده‌های سخت‌افزاری و صنعتی مقاومت می‌کرد حالا نخبه‌های فنی را پذیرا شده تا آنها هم بتوانند وارد حوزه استارتاپ‌ها شوند و فعالیت در این مدل از کسب‌وکارها را به‌عنوان یک گزینه‌ مهم پیش روی آینده حرفه‌ای خود داشته باشند.
ارتباط بهتر با مشتری
اما همنشینی بیشتر و نزدیک صنعت و صنعتگران با استارتاپی‌ها باعث شده برخی فرهنگ‌ها و اولویت‌های کسب‌وکاری این مدل از بیزنس‌ها به صنایع هم رسوخ کند. بهبود تعامل صنعت با مشتریان خود آن‌هم با رویکرد استارتاپی و مشتری‌محوری یکی از مهم‌ترین این تغییرات بوده است.
خدمات بعد از فروش محصولات در صنعت دچار یک تغییر رویکرد اساسی شده و ادبیاتی که تأکید دارد مشتری شریک تولید کننده است به کلیدواژه‌ای جدی در صنایعی تبدیل شده که تا همین 10 سال پیش تنها راه ارتباطی‌شان با مصرف‌کنندگان یک شماره تلفن ثابت و یک اپراتور بی‌اعصاب بود! این روزها شبکه‌های اجتماعی صنایع مختلف با الگو گرفتن از فرهنگ مشتری‌مداری استارتاپ‌ها، نه‌تنها راه‌های ارتباطی متنوعی را پیش پای مشتریان و کاربران خود می‌گذارند بلکه برای پیشی گرفتن در جلب رضایت مشتریان به ابتکار و خلاقیت‌های بعضا تحسین‌برانگیز رسیده‌اند.
ایده‌های متنوع، محصولات متنوع
تنوع محصول در هر صنعت از تنوع ایده می‌آید. تنوع ایده هم نیازمند یک متغیر کلیدی به‌نام پذیرفتن فرهنگ شکست است. این روزها در اکوسیستم‌های استارتاپی از آنجا که حصار کمتری برای ورود ایده‌ها کشیده می‌شود و ترس کمتری از شکست ایده وجود دارد، ایده‌های مختلف راحت‌تر مطرح می‌شوند و همین تعدد ایده به تعدد محصول منجر می‌شود.
حالا صنعتگران هم از این چرخه ارزش‌زا یاد گرفته‌اند که راه را برای ورود ایده‌های جسورانه‌تر به حریمی که سال‌ها به اشتباه با تحکم از آن نگهبانی می‌کردند باز کنند. امری که باعث شده با ورود نیروهای جوان به صنعت، بازیگران صنایع در‌ حال تغییر باشند و دیگر دیدن یک جوان زیر سی سال، به‌عنوان مدیر یک مجموعه یا یک کارخانه تولیدی و صنعتی بزرگ، امر غریبی نباشد. مدیریت جوان‌شده صنعت به جوان شدن فرایندها و فرهنگ سازمانی صنایع مبدل شده و این روزها حتی در تبلیغات و بسته‌بندی محصولات صنایع بزرگ هم ردپای چنین تغییری را می‌توان دید. البته که باید تأکید کرد نتیجه نهایی چنین تحولی در دو دهه آینده مشخص خواهد شد. نباید فراموش کرد که صنایع برخلاف استارتاپ‌ها بدنه سنگینی دارند و از پذیرش تحول تا رسیدن به نتیجه ملموس، ممکن است راه درازی در پیش باشد.



#‌اخبار منبع: ایران آنلاین

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

علیرضا بیرانوند که به دلیل مصدومیت دستش را گچ گرفته بود بالاخره از گچ خلاص شد.

2 ساعت پیش

گنج داریوش سوم هخامنشی – اگر هنوز وجود داشته باشد- بی تردید می‌تواند یکی از مهم‌ترین و با ارزش‌ترین گنج‌های ایران باشد. قسمتی از این گنج اسکندر مقدونی چپاول کرد آن هم درست هنگامی که پادشاهی ایران را تسخیر و گنجینه های شوش، ایسوس (شهری در کشور ترکیه کنونی)، دمشق و تخت جمشید را به غارت برد.

1 ساعت پیش

آب‌حوض‌کش وظیفه داشت تا آب حوض را خالی و دیواره حوض را تمیز کند. هر سال با ‌پایان فصل زمستان و نزدیک شدن به بهار این شغل رونق بیشتری پیدا می‌کرد. چون فصل زمستان آب حوض حیاط خانه از سرما یخ می‌بست و یا با برگ‌های خشک‌شده پر می‌شد، نظافت حوض‌ها یکی از مهم‌ترین بخش‌های نظافت خانه به حساب می‌آمد.

1 ساعت پیش

با افزایش آمار ابتلا به سرخک در سطح بین‌المللی، دانستن نکاتی درباره این بیماری و نقش واکسیناسیون علیه آن برای افراد مهم است.

2 ساعت پیش

در حال حاضر، بیش از 250 هزار و 600 منبع مطالعاتی متنوع با محوریت سیره و معارف اهل بیت(ع) در کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی در دسترس اهل علم و پژوهش قرار دارد.

1 ساعت پیش

در خبر زیر به شما طرز تهیه غذای آلبالو پلو اصیل ایرانی را آموزش خواهیم داد.

1 ساعت پیش

تخم خرفه تصفیه کننده خون و رفع کننده تشنگی است و برای سرفه می تواند مفید باشد. در طب سنتی به عنوان تب بر، ضد عفونی کننده، ضد بیماری های ناشی از کمبود ویتامین C، ضد اسپاسم، مدر و ضد کرم استفاده می شود.

نیم ساعت پیش

«نقاشی قشنگ» براساس حدیثی از امام رضا(ع) به نویسندگی لعیا اعتمادی نویسنده حوزه کودک و نوجوان از سوی انتشارات به‌نشر منتشر و راهی بازار کتاب‌های کودک و نوجوان شد.

1 ساعت پیش

در هنگام شارژ مجدد یا تعویض گاز کولر گازی، تأیید کنید که تکنسین از گازهای مبرد ایمن و بر اساس استانداردهای محیط زیست استفاده می‌کند و از نگرانی‌های مرتبط با سمی بودن گازها آگاه باشید.

یک ربع پیش

بیشتر...