خبرگزاری ایسنا |
2 سال پیش

یک کارشناس مسائل بین الملل: دولت آینده نیازمند دیپلماسی فعال است ایسنا

یک کارشناس مسائل بین‌الملل: دولت آینده نیازمند دیپلماسی فعال است

یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: دولت آینده نیازمند داشتن سیاست خارجی و دیپلماسی فعال است.

نوذر شفیعی در گفت‌وگو با ایسنادر خصوص اولویتهای سیاست خارجی در دولت آینده گفت: کشورها جزایر منزوی نیستند که بخواهند بدون رابطه و تعامل با محیط بیرونی خودشان زندگی کنند. هر کشوری نیازمند داشتن سیاست خارجی است. ضمن این که الگوهای سیاست خارجی متفاوت است و انزوا، بی طرفی، اتحاد و ائتلاف ، عدم تعهد و ... را در بر می گیرد.

وی تصریح کرد: اتخاذ هر کدام از این الگوها تحت تاثیر دو عامل محیط داخلی و خارجی است. یعنی این طور نیست که یک کشور بر اساس شرایط داخلی خودش اراده کند و با در پیش گرفتن یکی از این جهت گیری ها بتواند موفق شود. در واقع محیط بین المللی شرط لازم است.

این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: در مورد دولت آینده نیز هر دولت و با هر رئیس جمهوری که روی کار آید نیازمند داشتن سیاست خارجی و دیپلماسی فعال است. اما این که دولت آینده تا چه اندازه به سیاست خارجی اهمیت می دهد بستگی به این دارد که دولت جدید سیاست خارجی اش چقدر با استقبال محیط بیرونی مواجه می شود.

شفیعی افزود: طبیعی است تمام کاندیداهای ریاست جمهوری تمایل دارند که سیاست خارجی فعال، و پویا داشته باشند. اما آیا دولت های گذشته ما تمایل نداشتند که چنین سیاست خارجی داشته باشند اگر داشتند و نتوانستند موفق شوند علتش چه بوده؟ آیا داخلی است یا خارجی؟ آیا دولت جدید در مسیر سیاست خارجی خودش با این دو چالش مواجه خواهد بود یا خیر؟

وی افزود: حتی اگر دولت جدید بتواند چالش های داخلی تاثیر گذار در سیاست خارجی را حل کند ممکن است در حل چالشهای خارجی با مشکل مواجه شود. این طور نیست که وقتی فکر می کنیم کشورهای منطقه یک دست میتوانند با ما همراه شوند در چارچوب نظم سیاسی بین المللی هستند. شما تحولات افغانستان، آذربایجان، عراق و حتی کشورهای جنوبی خلیج فارس را ببینید. برخی می گویند ما از همسایگان غافل شده ایم در حالی که همسایگان خیلی به ما اجازه نمی دهند که تعامل موثر و سازنده برقرار کنیم.

این کارشناس مسائل بین الملل همچنین بیان کرد: نه کشورهای منطقه حاضر می شوند که تعامل موثر داشته باشند و نه قدرتهای بزرگ این اجازه را به آنها می دهند. دولت آینده در حوزه سیاست خارجی با چالش جدی مواجه خواهد بود. مگر این که به دلایل احتمالی یکی شدن دولت جدید ، مجلس فعلی و سایر نیروهای حاکمیتی تصمیم جدی برای کیفیت تعامل با دنیای خارج گرفته شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: اگر چنین تصمیم جدی و حیاتی از سوی دولت آینده گرفته نشود، بدون تردید با چالش جدی در سیاست خارجی مواجه خواهد بود.

انتهای پیام



#‌اخبار منبع: خبرگزاری ایسنا

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

ضرر خالص بوئینگ در سه ماهه اول سال میلادی کنونی، ۳۵۵ میلیون دلار اعلام شد.

8 دقیقه پیش

در خبر زیرفال حافظ فردا جمعه هفتمین روز از اردیبهشت ماه 1403 را میتوانید بخوانید.

6 دقیقه پیش

صادرات فزاینده فولاد چین به تنش تجارت جهانی دامن زده است.

8 دقیقه پیش

تعدادی از دانش‌آموزان یک مدرسه در پایتخت آمریکا از مدیران مدرسه خود به علت ممانعت از برپایی مراسم حمایت از فلسطین شکایت کردند.

13 دقیقه پیش

شرکت تسلا در بیانیه‌ای اعلام کرد که تضعیف بازار فروش خودروهای الکتریکی در حال حاضر تسلا را با چالش‌هایی مواجه می‌کند.

10 دقیقه پیش

کنش‌های اعتراضی که در دانشگاه‌های آمریکا در حال وقوع است ناظر به یک اقدام اعتراضی و مخالفت با سیاست‌های دولت آمریکا در مورد اسرائیل و غزه رخ داده است؛ امری که در نقطه مقابل با توجه به اینکه سیاست حاکمیت ایران حمایت از مقاومت و مخالفت با رژیم‌صهیونیستی است، تقریبا معنای اعتراضی خود را از دست می‌دهد. اما در نقطه مقابل نیز این نکته را مورد توجه قرار می‌دهد که در همراهی نظام حکمرانی با مساله فلسطین امکان جریان‌سازی در حوزه‌های مختلف و همراه کردن دیگر دانشجویان با این مساله سهل‌تر از اروپا و آمریکاست.

یک ربع پیش

نوید محمدزاده به مناسبت تولد همسرش؛ فرشته حسینی عکس جالبی منتشر کرد.

یک ربع پیش

نرخ ین ژاپن در برابر دلار به کمترین میزان خود در ۳۴ سال گذشته رسیده است.

10 دقیقه پیش

یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به ارائه توضیحاتی درباره سرنوشت لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته و مراعا ماندن این موضوع در این کمیسیون پرداخت.

یک ربع پیش

بیشتر...