خبرآنلاین |
1 سال پیش

هواپیمای مرموزی که می گویند اولین بمب افکن نسل ششم جهان است عکس خبرآنلاین

هواپیمای مرموزی که می‌گویند اولین بمب‌افکن نسل ششم جهان است / عکس

بمب‌افکن نورتروپ گرومن بی‌ ۲۱ ریدر همزمان توانایی پایش، جمع‌آوری اطلاعات و حمله به اهداف نظامی را در یک پلتفرم گرد آورده است.

به گزارش خبرگزاریخبرآنلاین، تازه‌ترین بمب‌افکن استراتژیک جهان دیروز رونمایی شد و اطلاعاتی هر چند اندک از این هواپیمای مرموز در اختیار رسانه‌ها قرار گرفت.

بی ۲۱ ریدر با صرف حدود ۲۵ میلیارد دلار هزینه به این مرحله رسیده است و در آینده قرار است جای بمب‌افکن‌های مشهوری چون بی‌ ۲ اسپریت، بی ۱ لنسر و بی ۵۲ را بگیرد.

از نخستین هواپیمای نسل ششم جهان چه می‌دانیم؟ / چینی‌ها توان سرنگون کردن بمب‌افکن جدید آمریکا را دارند؟/ عکس

نسل آینده بمب‌افکن‌های استراتژیک

در معرفی بی ۲۱ از این پرنده مرموز به عنوان نسل آینده بمب‌افکن‌های استراتژیک یانخستین هواگرد نظامی نسل ششمنام برده‌اند. این پرنده تقریبا سه دهه پس از معرفی بی‌ ۲ اسپریت به جهان معرفی شده است.

بی ۲ اسپریت اواخر دهه ۱۹۸۰ میلادی پا به عرصه گذاشت و در زمان خودش تبدیل به جهشی بزرگ در عرصه هوانوردی نظامی شد.

البته به نظر نمی‌رسد بی ۲۱ همانند اسپریت چنان جهشی در عرصه هوانوردی نظامی باشد چنانچه در طراحی بسیاری از ویژگی‌های اسپریت را به ارث برده است و البته طراحی آن به شکلی است که هزینه ساخت و نگهداری آن به شکل چشمگیری پایین‌تر است.

همین هزینه پایین سبب شده است که در مرحله اول برنامه‌ای برای به خدمت گرفتن حدود ۱۰۰ فروند از این بمب‌افکن در پیش باشد. آنچه درباره این پرنده با نسل‌های پیشین بمب‌افکن‌های استراتژیک تفاوت دارد، طراحی آن برای جنگ‌های آینده شبکه محور است.

حسگرهای پیشرفته برای جمع‌آوری اطلاعات

این پرنده مجهز به حسگرهای پیشرفته‌ای است که می‌تواند از منطقه درگیری و تجیهزات دشمن اطلاعات جمع‌آوری کند و همزمان با حمله این اطلاعات را در اختیار دیگر تجهیزات حاضر در درگیری قرار دهد.

توانایی پرواز با و بدون خلبان از دیگر ویژگی‌های بمب‌افکن نورتروپ گرومن بی ۲۱ ریدر است. بی‌ ۲۱ در محفظه بزرگ داخلی خود می‌تواند حجم بزرگی از موشک‌های نسل جدید چون JAASM را در کنار سلاح‌های هسته‌ای حمل کند.

از نخستین هواپیمای نسل ششم جهان چه می‌دانیم؟ / چینی‌ها توان سرنگون کردن بمب‌افکن جدید آمریکا را دارند؟/ عکس

پنهان‌کاری مهم‌ترین ویژگی این پرنده است که آن را در کنار اسپریت تبدیل به تنها بمب‌افکن‌های پنهانکار جهان می‌کند. پنهان‌کاری به پرندگان بزرگی چون بمب‌افکن‌ها قابلیت‌های عملیاتی بالاتری نسبت به پرنده‌های قدیمی‌تر چون لنسر و بی‌ ۵۲ می‌دهد.

چالش پنهان‌کاری

در سال‌های اخیر رقبای آمریکا چون چین دنبال یافتن راه‌حلی برای مقابله با پرنده‌های پنهان‌کار رفته‌اند و با توسعه‌ رادارهای جدید دنبال به چالش‌ کشیدن فناوری‌های پنهان‌کاری هستند.

چین مدعی است که به فناوری ساخت رادارهای کوانتومی دست پیدا کرده است که می‌تواند پنهان‌کارترین پرنده‌ها را نیز شناسایی و رهگیری کند.

در صورت درست بودن چنین ادعایی مزیت اصلی پرنده‌هایی چون بی ۲۱ از آن‌ها گرفته می‌شود هر چند در این صورت نیز هنوز توانایی بالای رزمی و قابلیت‌های شناسایی آن‌ همچنان خطر بزرگی خواهد بود.

ناگفته نماند که چین در سال‌های اخیر با سرعت بسیار دنبال ساختن بمب‌افکن پنهان‌کار خود است که شباهت بسیاری به بی ۲ اسپریت دارد.

۵۸۵۸



#‌اخبار_دانش منبع: خبرآنلاین

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

وزیر دفاع روسیه از مجهز شدن نیروهای مسلح این کشور به سامانه دفاع ضدموشکی اس-۵۰۰ تا پایان امسال خبر داد. به این بهانه نگاهی داریم به تاریخچه و قابلیت‌های این سامانه پدافندی که ادعا می‌شود می‌تواند موشک‌های هایپرسونیک را نیز رهگیری کند.

2 ساعت پیش

جک T۹ یا همان کی.ام.سی T۹، پرچم‌دار پیکاپ‌های این برند چینی به حساب می‌آید و به‌زودی قرار است توسط کرمان موتور به خیابان‌های ایران بیاید. مدل برقی این پیکاپ قبل از رونمایی رسمی در نمایشگاه پکن دیده شده است.

14 ساعت پیش

تسلا ناوگان تاکسی‌های اینترنتی خود را به‌زودی راه‌اندازی خواهد کرد و همه می‌تواند خودرو تسلا خود را به این سرویس اضافه کنند.

8 ساعت پیش

تسلا پس از معرفی مدل ۳ هایلند، بالاخره از نسخه پرفورمنس آن رونمایی کرد. این خودرو، قدرتمندترین مدل ۳ تاکنون به حساب می‌آید. علاوه‌بر تغییراتی در ویژگی‌های فنی، ظاهر این خودرو هم دستخوش ارتقاهایی شده است.

6 ساعت پیش

بیشتر پستانداران نر ارتباط کمی با فرزندان خود دارند یا اصلاً کاری با آن‌ها ندارند؛ پس چرا پدران ما انسان‌ها تا این حد متفاوت رفتار می‌کنند؟ آیا پدر بودن، مزیت فرگشتی برای ما انسان‌ها دارد؟

12 دقیقه پیش

تصور کنید این توانایی را داشته باشید که به درون یک سلول سرطانی نگاه کنید و ببینید که چگونه با همسایگان خود، ارتباط می‌گیرد؛ در حال حاضر دانشمندان روش جدیدی را آزمایش می‌کنند که در آن با بررسی محتوای چربی سلول‌های سرطانی می‌توانند به این بینش دست یابند.

10 ساعت پیش

هامر EV علاوه بر سبک طراحی جدید هامر، هیولایی با ۱۰۰۰ اسب‌بخار قدرت و ۱۵۰۰۰ نیوتن‌متر گشتاور خلق کرده که طی ۳ ثانیه از توقف به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

4 ساعت پیش

محققان موفق شدند تا سلول‌های مصنوعی بسازند که مانند سلول‌های زنده عمل می‌کنند؛ روش ساخت این سلول‌های زنده اما پیش از امروز هرگز بکار گرفته نشده‌ بود.

11 ساعت پیش

شرکت چینی ویچای‌پاور با بهینه‌سازی چهار سیستم حیاتی موتورهای دیزلی شامل تأمین سوخت، ورودی هوا، احتراق و کاهش اصطکاک، از اولین موتور دیزلی جهان با بازده حرارتی ۵۳٫۰۹ درصد رونمایی کرد. این در حالی است که بازدهی موتورهای رایج در بازار حدود ۴۶درصد است.

21 ساعت پیش

بیشتر...