تداوم خروج نقدینگی افزایش نرخ بهره، فشار مضاعفی بر بازار سهام tv logo

باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلی‌پور- زهرا عرب، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در تحلیل وضعیت کنونی بازار سرمایه گفت: در پی افزایش سطح تنش‌ها در ماه گذشته شاهد خروج قابل‌توجهی از نقدینگی توسط سرمایه‌گذاران حقیقی بوده‌ایم. میزان خروج پول از بازار به شکل معناداری منفی شده و این روند همچنان ادامه دارد. بسیاری از فعالان بازار بدون ارزیابی دقیق وضعیت بنیادی سهم‌ها یا توجه به ارزندگی آنها، تنها به دنبال نقد کردن دارایی‌های خود هستند.

او با اشاره به حمایت‌های محدود از برخی نماد‌های شاخص‌ساز مانند فولاد، که در شرایط بنیادی چالش‌برانگیزی قرار دارد، افزود: این حمایت‌ها نه‌تنها تأثیر مثبتی بر کلیت بازار نداشته، بلکه به نوعی باعث تشدید فضای تردید و احتیاط در بین سایر سرمایه‌گذاران شده است. در جریان معاملات امروز، علی‌رغم شروع نسبتاً مثبت بازار به واسطه تحرکات محدود صندوق‌های اهرمی، در نهایت حدود ۷۵ درصد نماد‌ها در محدوده منفی به کار خود پایان دادند و ارزش معاملات نیز حدود ۶۵۰۰ میلیارد تومان ثبت شد. این وضعیت همچنان نشان‌دهنده جو غالب نااطمینانی در بازار است.

نقش اختلال در تأمین انرژی در کاهش سودآوری صنایع

عرب همچنین به شرایط کلان اقتصادی اشاره کرد و گفت: اخباری مبنی بر اختلال در تأمین انرژی برخی صنایع بزرگ منتشر شده که می‌تواند در صورت تداوم، بر عملکرد تولید و سودآوری آنها اثرگذار باشد. این دست اخبار در گذشته واکنش‌های بیشتری در پی داشت، اما اکنون به نظر می‌رسد بازار نسبت به این اتفاقات حساسیت کمتری نشان می‌دهد، که خود می‌تواند نشانه‌ای از خستگی روانی یا عادی شدن برخی ریسک‌ها برای فعالان بازار باشد.

نرخ سود بین بانکی در حال افزایش

او در ادامه به سیاست‌های پولی اشاره کرده و گفت: نرخ بهره که پس از افزایش نقدینگی طی هفته‌های گذشته مقداری کاهش یافته بود، مجدداً روندی صعودی به خود گرفته است. نرخ سود بین‌بانکی نیز که برای مدت کوتاهی کاهش یافته بود، اکنون با رشد فروش اوراق و نیاز دولت به تأمین مالی، مجدداً در حال افزایش است. این موضوع می‌تواند فشار مضاعفی بر بازار سهام وارد کند، چرا که جذابیت سرمایه‌گذاری در بازار پول را افزایش می‌دهد.

عرب در پایان گفت: در مجموع، شرایط فعلی بازار سرمایه با چالش‌هایی همچون کاهش نقدشوندگی، افزایش نااطمینانی، فشار‌های بیرونی بر صنایع، و نبود چشم‌انداز روشن در برخی مؤلفه‌های اقتصادی مواجه است. تا زمانی که این عوامل به‌صورت مؤثر مدیریت نشوند و فضای کلی بازار به ثبات نرسد، انتظار بهبود پایدار در روند معاملات بازار دشوار خواهد بود.



#اخبار_اقتصادی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

نائب رئیس شورای مرکزی مجمع ملی کشاورزی ایران گفت: قیمت برنج برای مصرف کننده نهایی باید ۲۲۰ تومان باش

10 ساعت پیش

قیمت خودرو در بازار آزاد امروز شنبه ۴ مرداد ماه بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌

10 ساعت پیش

شرکت توانیر در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: مشترکان برای استفاده از سامانه «برق من»، لازم است تا فیلترشکن خ

7 ساعت پیش

معاون تأمین سرمایه شرکت راه‌آهن از آغاز رسمی برنامه جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی برای احداث نیروگاه‌های

9 ساعت پیش

وقتی پمپ مستقیم به شبکه متصل است، شبکه نمی‌تواند میزان آب مکفی برای پمپ را تغذیه کند هوا می‌کشد و قب

9 ساعت پیش

رئیس سازمان امور مالیاتی افزایش مالیات کالا‌ها و خدمات آسیب‌رسان به سلامت را ابلاغ کرد.

6 ساعت پیش

رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: هدف از تعطیلی یک‌روزه، افزایش تاب‌آوری شبکه‌های آب و برق است؛ اگر

3 ساعت پیش

بر اساس جدیدترین آمار وزارت نیرو، میزان بارندگی در سال جاری نسبت به مشابه سال قبل ۴۰ درصد کاهش دارد.

10 ساعت پیش

مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت:طی پنج روز آینده به ویژه در ساعات بعد از ظهر و اوایل شب در برخی

7 ساعت پیش

بیشتر...