خبرگزاری تسنیم | 4 ماه پیش

اسکودا خواستار حضور بدون بازرسی بدنی وکلا در محاکم قضایی شد تسنیم

به گزارش گروه اجتماعیخبرگزاری تسنیم، جعفر کوشا؛ رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران در نامه‌ای خطاب به حجت‌الاسلام عبداللهی؛ رییس مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضاییه خواستار ابلاغ بخشنامه‌ای به تمامی محاکم قضایی مبنی بر ممنوعیت بازرسی کیف شخصی و ضبط تلفن همراه وکلا مگر در موارد خاص با دستور مستقیم مقام قضایی شد.

اسکودا و فراجا تفاهم‌نامه همکار امضا کردند

متن کامل نامه رییس اسکودا خطاب به حجت‌الاسلام عبداللهی به این شرح است:

ضمن تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و با استقبال از سخنان مودت‌بخش رییس محترم قوه قضاییه در مراسم گرامیداشت هفتادودومین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری و دلالت ایشان به جایگاه خطیر وکلا به عنوان بازوان نظام قضایی در تحقق عدالت و ضرورت حفظ شأن و حرمت کارگزاران و تضمین‌کنندگان دادرسی منصفانه و دیده‌بانان حقوق شهروندان به عنوان همکاران مراجع قضایی در دسترسی به عدالت، موارد ذیل جهت بررسی و اقدام فوری به استحضار می‌رسد:

1- لزوم رعایت شأن حرفه وکالت در محاکم

در بدو ورود به مجتمع‌های قضایی اغلب گوشی همراه وکیل اخذ و بازرسی بدنی صورت می‌پذیرد. در این زمینه هم شأن و جایگاه وکلا با رفتار‌های تحقیر‌آمیز مورد خدشه قرار گرفته و هم اسباب تطویل زمانی شده و در انظار عمومی نیز منزلت وکیل مورد خدشه قرار می‌گیرد. همچنین وکلا به عنوان نمایندگان قانونی موکلان خود مکلف به حفظ اسناد محرمانه و اطلاعات حساس هستند. متأسفانه رویه رایج در برخی از محاکم مبنی بر بازرسی کیف‌های شخصی و ضبط تلفن همراه وکلا نه‌تنها با اصول حرفه‌ای مغایرت دارد بلکه ممکن است به افشای اسرار موکلان نیز بینجامد. این اقدامات علاوه بر ایجاد تأخیر در رسیدگی به پرونده‌ها موجب تحقیر جایگاه وکالت و کاهش اعتماد عمومی می‌شود.

2- آسیب‌شناسی رویه‌های کنونی

همچنین توقف وکلا در ورودی محاکم به دلیل بازرسی موجب تأخیر در آغاز جلسات دادگاه‌ها و افزایش شکایت از عملکرد قوه قضاییه می‌شود. در عین حال وکلا غالباً اسناد و مدارک محرمانه، یادداشت‌های حقوقی و حتی وسایل شخصی مرتبط با پرونده‌ها را همراه دارند. بازرسی فیزیکی کیف‌ها بدون مجوز قضایی نقض صریح اصل 25 قانون اساسی در مورد مصونیت حریم خصوصی است. همچنین ضبط تلفن همراه، وکلا را از دسترسی به اطلاعات ضروری و ارتباط با موکلان محروم می‌سازد که این امر ممکن است به اخلال در روند دادرسی بینجامد. بر اساس اصول بنیادین نقش وکلا (مصوب سازمان ملل متحد 1990)، دولت‌ها موظف به تضمین امنیت وکلا و جلوگیری از هرگونه مداخله در فعالیت حرفه‌ای ایشان هستند.

3- پیشنهاد بهکرد عملکرد

اول: ابلاغ بخشنامه‌ای به تمامی محاکم قضایی مبنی بر ممنوعیت بازرسی کیف شخصی و ضبط تلفن همراه وکلا، مگر در موارد خاص با دستور مستقیم مقام قضایی.

دوم: طراحی کارت هوشمند یکپارچه برای وکلا با قابلیت شناسایی بیومتریک به منظور تسهیل تردد ایشان در محاکم بدون نیاز به بازرسی فیزیکی.

سوم: ایجاد امکاناتی در ورودی محاکم جهت نگهداری امن تلفن همراه وکلا در صورت لزوم بدون نیاز به تحویل آن به مأموران.

چهارم: آموزش حفاظتی ضمن برگزاری دوره‌های آموزشی برای پرسنل حفاظت محاکم درباره قوانین مرتبط با وکالت و ضرورت پاسداری از حرمت این صنف."

انتهای پیام/



#اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

سرپرست شرکت مادرتخصصی خدمات کشاورزی گفت: عملکرد بخش کشاورزی در تامین امنیت غذایی در جنگ ۱۲ روزه مورد

11 ساعت پیش

بنابر گفته مسئولان، انتشار اوراق تبعی از نوع بیمه سهام به طرفیت اشخاص حقیقی با سبد سهام تا سقف ۵۰۰ م

1 ساعت پیش

عضو کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: با توجه به محدودیت منابع پایه، کشت فراسرزمینی با هدف عرضه محصول

14 ساعت پیش

رئیس سازمان اداری و استخدامی نوشت: در اجرای دوماهه سامانه ‎فواد ۱۲۸ در استان قزوین، با رصد شکایات و

11 ساعت پیش

مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور گفت: ترافیک سنگین در تمامی محور‌های شمالی کشور از جمله چا

11 ساعت پیش

معاون وزیر جهاد گفت: با توجه به انجام واکسیناسیون علیه بیماری مشترک دام و انسان، نگرانی در خصوص شیوع

2 ساعت پیش

معاون توسعه فناوری سازمان راهداری از افزایش ۵ درصدی تردد زائران اربعین حسینی از پایانه‌های مرزی اربع

11 ساعت پیش

همزمان با رسیدن فصل اجاره مسکن شاهد آن هستیم قیمت در برخی از مناطق ریزشی و در برخی از مناطق با افزای

3 ساعت پیش

مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران گفت: دو فروند هواپیمای پهن پیکر و یک فروند هواپیمای رزرو

1 ساعت پیش

بیشتر...