خبرگزاری تسنیم |
۱ هفته پیش

ایران جزء 15 کشور برتر جهانی در جذب دانشجویان بین المللی تسنیم


ایران جزء 15 کشور برتر جهانی در جذب دانشجویان بین المللی

رییس سازمان امور دانشجویان گفت: در چند دهه اخیر کشورهای غربی بیشترین جذب دانشجویان بین الملل را عهده‌دار بودند و ایران امروز جزء ۱۵ کشور برتر جهانی در این راستا است.

- اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاهخبرگزاری تسنیم، هاشم داداش پور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ورئیسسازمان امور دانشجویان با حضور در دانشگاه شاهد و نشست با اعضایهیأترئیسه این دانشگاه، تراز تمدن اسلامی را یک تراز در سطح جهانی ارزیابی کرد و از دانشگاه‌ها خواست تا در تربیت نیروی انسانی مورد نیاز تلاش نمایند و برای نیل به تمدن اسلامی، انسان‌هایی با تراز جهانی تحویل اجتماع دهند.

داداش پور خبر داد: اشتغال پاره‌وقت دانشجویان بین‌الملل به زودی اجرایی می‌شود

داداش پور ایجاد تمدن نوین اسلامی را هدفغایینظام اسلامی برشمرد و اظهار داشت: از مهم‌ترین الزامات این مهم، کادرسازی و تربیت نیروی تراز انقلاب اسلامی است و برای رسیدن به این مقصد و مقصود نیاز به همت والای تمامی دانشگاهیان دارد کهجهادساندر این مسیر گام بردارند.

وی سخن گفتن از تمدن اسلامی بدون وجود انسان‌های در تراز تمدن را به یک شوخی تشبیه کرد و گفت: درهرکشوریسرمایه اصلی وتأثیرگذار، انسان‌های خردمند آن کشورها محسوب می‌شوند و این انسان‌های فرهیخته و بزرگ هستند که تمدن‌ها را می‌سازند و تمدن‌ها نیز به جامعه انسانی و به رشد و پیشرفت انسان‌ها تعلق دارند و لذا انسان نقطه کانونی هر بحثی است که درباره تمدن صورت می‌گیرد و اگر در صدد هستیم به سمت و سوی تمدن نوین اسلامی حرکت کنیم باید به تربیت نیروی انسانی تراز تمدن اسلامی اهتمام جدی و اساسی داشته باشیم.

رئیسسازمان امور دانشجویان در این نشست به نقش جذب دانشجویان بینالمللدر روند جهانی شدن اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: جهانی شدن پدیده نوظهوری نیست بلکه فرایندی است که همگام با افزایش آگاهی انسان نسبت به خود و محیط طبیعی و اجتماعی، از آغاز تاریخ وجود داشته است و در شرایط جهانی شدن اقتصاد، فرهنگ و فناوری، جذب دانشجویان خارجی نیز موجب مشارکت فعال در روند جهانی تولید علم و تسهیل انتقال فناوری و غنی شدن فرآیند آموزش می‌شود.

وی ادامه داد: امروزه عواملی چون ظهور آموزش عالی به مثابه یک کسب و کار و نقش کلیدی دانش آموختگان خارجی در توسعه فرهنگی و اجتماعی کشورهایمبداوتأثیرتحرک وجابهجایی دانشجویان درارتقاسرمایه انسانی باعث توجه به مزیت‌های پنهان جذب دانشجویان خارجی در سراسر دنیا شده است. همچنین نقش آموزش چند فرهنگی در غنا بخشیدن به آموزش‌ها و ارتقای برابری، احترام، پذیرش و فهم متقابل فرهنگ‌ها اهمیت بینالمللیسازی آموزش عالی را مضاعف کرده است.

وی در ادامه افزود: در چند دهه اخیر کشورهای غربی از جمله آمریکا، انگلیس، فرانسه، کانادا و استرالیا و چند کشور دیگر بیشترین جذب دانشجویان بینالمللرا عهده دار بودند و این روند در چند سال اخیر در حال چرخش به سمت شرق و یا توزیع متعادل‌تر میان شرق و غرب است و ایران امروزجز15 کشور برتر جهانی در این راستا محسوب می‌شود و در برنامه هفتم توسعه یعنی تا سال 1407 این جایگاه تغییر خواهد یافت و تلاش بر این است که کشور ما ایران مرکز ثقل جذب دانشجویان بینالمللیدر افق 1407 قرار بگیرد.

معاون وزیر علوم رسیدن به استانداردهای لازم و توسعه زیرساخت‌های مطلوب در مراکز آموزشی و برداشتن موانع حضور دانشجویان بینالمللدر فرآیند جذب و نیز تحقق برنامه هفتم توسعه را ضروری برشمرد و تاکید کرد: بدون ایجاد بسترهای لازم که بخشی از آنها خارج از حیطه وظایف وزارت علوم است و همیاری دستگاه‌های متعددی را می‌طلبد، این خواسته محقق نخواهد شد و با توجه بهنشستهاییکه تاکنون با این دستگاه‌ها برگزار شده امیدواریم بتوانیم به این مرتبه دست یابیم.

وی به الگوهای متعدد جذب دانشجویان بینالمللاشاره کرد و یادآور شد: کشورهای مختلف جهان بر اساس اهداف خود از الگوهای مختلفی برای جذب دانشجوی خارجی پیروی می‌کنند،بطورمثال الگوی جذب دانشجویان بینالمللیدر آلمان با اهداف آموزشی و علمی طراحی شده و این کشور رسماً اعلام می‌کند از محل جذب دانشجو قصد درآمدزاییندارد و در مقابل، بیشتر کشورهای جهان مانند استرالیاوکاناداوانگلستانو مالزیازالگویاقتصادی پیروی می‌کنند.

وی ادامه داد: کشورهای مختلف جهانی هر کدام الگوی خاص خود را در جذب دانشجویان بینالمللمد نظر دارند و ایران از دهه 1360 تا چند سال قبل از الگوی فرهنگی تبعیت کرده است. به این معنا که ترویج اهداف انقلاب اسلامی در کشورهای هدف که عمدتاً کشورهای اسلامی و عربی است در اولویت بوده است و اخیراً گرایش‌هایی به سمت تعدیل این الگودرتلفیقفرهنگی، سیاسی و اقتصادی برآمده است.

داداش پور در پایان ذات اصلی علم را بینالمللیدانستوگفت: علم هیچگاه در مرز خاصی محصور نبوده و در شرایط امروز پدیده جهانی شدن نیز بینالمللیشدن علم را ناگزیر می‌کند و ما برای رسیدن به مرجعیت علمیبعنوانپیش درآمد نیل و میل به تمدن بزرگ اسلامی باید موضوع جذب دانشجویان بینالمللرا از اولویت‌های اصلی خود قرار دهیم و این موضوع بی شک سطح دانشگاه‌ها وکلاسهایدرس را ارتقا خواهد بخشید و نوع تعامل جامعه را نیز تغییر می‌دهد و ما را سریع‌تر به سمت توسعه پیش خواهد برد.

گفتنی است در این نشست که معاون امور بین‌الملل سازمان امور دانشجویان و مدیران آن مجموعه حضور داشتند، پس ازصحبتهایاعضایهیأترئیسه دانشگاه شاهد،رئیسسازمان از پردیس خوابگاهی دانشجویان بینالمللدانشگاه شاهد بازدید و در روند پیشرفت و ساخت آن مجموعه قرار گرفت.

انتهای پیام/



#‌اخبار منبع: خبرگزاری تسنیم

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

مدیرعامل اتوبوسرانی تهران گفت: اگر سنگ‌اندازی نشود، می‌توان به حضور اتوبوس‌های تازه‌نفس چینی تا پایان سال در تهران امیدوار بود.

یک ربع پیش

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان قزوین گفت: گردنه پیچ بن در رودبار الموت شرقی با تلاش راهداران استان بازگشایی شد.

یک ربع پیش

رئیس هیئت وزنه‌برداری همدان، اعلام کرد: هیئت وزنه‌برداری استان در سال گذشته 17 نشان ملی و بین‌المللی را به دست آورد و در حال حاضر نیز 252 ورزشکار سازمان‌یافته داریم که از این تعداد 112 نفر در رشته کراسفیت فعال هستند.

یک ربع پیش

وزیر صمت گفت: واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت است اما در مناطق آزاد قابل اجر است.

یک ربع پیش

سرمربی تیم فوتبال استقلال تهران در رابطه با دیدار با تراکتور صحبت‌هایی را بیان کرد.

یک ربع پیش

دانشگاه شهرکرد و استانداری چهارمحال و بختیاری برای تکمیل زنجیره ارزش راهبردی بادام تفاهم نامه همکاری امضاء کردند.

یک ربع پیش

سخنگوی هیات منصفه دادگاه‌های سیاسی و مطبوعاتی گفت: دادگاه رسیدگی به پرونده‌های مجله ادبی ناداستان و پایگاه خبری رویداد24 با حضور اعضای منصفه در شعبه نهم دادگاه کیفری یک تهران برگزار شد.

یک ربع پیش

پویش فرهنگی به مناسبت هفته بزرگداشت مقام معلم در پایتخت به اجرا درآمده است.

یک ربع پیش

نشست مقامات ارشد سازمان همکاری اسلامی برای آماده سازی اسناد پانزدهمین اجلاس سران این سازمان در بانجول پایتخت گامبیا از روز سه شنبه 11 اردیبهشت ماه 1403 آغاز بکار کرد.

یک ربع پیش

بیشتر...