۱ هفته پیش
حال ناخوش آتشکده آذرجو در داراب تصاویر all tv logo

چهارتاقیها یکی از سازههای باارزش از لحاظ معماری، شناخت آیین و دین مردمان گذشته و شرایط زیست آنان، پژوهشهای تاریخی و باستان شناختی هستند. یکی از این چهارتاقیها آتشکده آذرجو در ۱۲ کیلومتری جنوب غربی شهرستان داراب و در دهستان شاهیجان است. این چهارتاقی در شرایط حفاظتی و نگهداری نامناسبی قرار دارد و روزگار غم باری را سپری میکند.
سیاوش آریا فعال و پژوهشگر تاریخ ایران و میراث فرهنگی در فارس با انتشار تصاویری ازآتشکدهآذرجو در داراب از وضعیت و شرایط نامناسب این اثر تاریخی خبر داد.
پژوهشگر تاریخ ایران و میراث فرهنگی در فارس با بیان اینکه چهارتاقی مشهور به آتشکدۀ آذرجو در شهرستان داراب شرایط حفاظتی مناسبی قرار ندارد، اظهار کرد: زمینهای کشاورزی، اطراف این اثر ملی را فراگرفته است.
او با اشاره به اینکه حفاریهای غیرمجاز در گوشه و کنار این سازه باستانی و در عرصه آن دیده میشود، ادامه داد: نفوذ گُل سنگها و گیاهان خودرو در سازه یکی دیگر از چالشهای این یادمان ملی است که علاوه بر آسیبهای برگشت ناپذیر، چشم انداز نازیبایی را بوجود آورده است.
آریا تصریح کرد: بیشتر سنگهای سازه بر اثر گذشت زمان و رسیدگی نکردن از آن جدا شده و بر روی زمین ریخته است.
او اضافه کرد: گنبد بزرگ چهارتاقی از یک سده پیش به این سو، سراسر به درون سازه فرو ریخته و بخشهایی از دیواره چهارتاقی از میان رفته است.
این فعال میراث فرهنگی افزود: نبود حریم و عرصه مصوب از دیگر مشکلات این یادمان ملی به است.
پژوهشگر تاریخ ایران و میراث فرهنگی در فارس معتقد است: بدترین مشکلی که این یادگار ساسانیان با آن روبروست رها کردن و بی توجهی به آن یادمان است.
او با اشاره به چرای گوسفندان در کنار این یادمان تاریخی، ادامه داد: آتش زدن لاستیک خودرو در کنار چهارتاقی که به تازگی صورت گرفته، تهدیدی جدی برای آن به شمار میآید.
آریا بیان کرد: فرونشست زمین در کنار چهارتاقی و نزدیکی آن که چندی است نمایان شده، خطری جدی برای این یادگار ملی است.
این فعال میراث فرهنگی با بیان اینکه کند و کاوهای غیرمجاز درون عرصه با سنگ پر شده است در این خصوص معتقد است: شاید این اقدام، کار قاچاقچیان میراث فرهنگی بوده که بتوانند دوباره ادامه کار خود را در زمان مناسب دیگری پیگیری کنند. یک احتمال ضعیف هم آن است که مسئولان میراث فرهنگی آن را پر کرده باشند که چنین چیزی بعید است.
این یادگار ساسانیان در بدترین شرایط حفاظتی و نگهداری قرار دارد و نیازمند نظارت و توجه است تا از آسیبهای بیشتر به آن جلوگیری کرده و از تخریب و نابودی آن را نجات داد.
بازشناسی آتشکده آذرجو
آتشکده آذرجو در شهرستان داراب و در دهستان شاهیجان در کنار چشمه بزرگ و برکه آبی قرار گرفته است.
مصالح به کار رفته در این سازه از سنگ و گچ بوده و نمای آن با آجرهایی مربع شکل تزئین شده است. این چهارتاقی در سده گذشته دارای گنبد بوده است. سقف گنبدی شکل آتشکده آجری بوده و با بلندایی نزدیک به ۱۲ متر بر بالای سکوی مربع شکلی از سنگ و گچ برپا شده بوده است.
آتشکده آذرجو در خردادماه ۱۳۸۵ با شمارۀ ۱۵۶۰۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
#اخبار منبع: خبرگزاری باشگاه خبرنگاران
بیشتر...
تبلیغات
تبلیغات
مطالب مرتبط
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه۶، گفت: عملیات هرس و بازپیرایی ۶۰ هزار درخت در معابر و بوستانهای بخش مرکزی شهرتهران آغاز شده است و تا ۱۵ اسفند ادامه خواهد داشت.
11 دقیقه پیش
اسامی داوران دومین جشنواره ملی چندرسانهای میراث فرهنگی قزوین در بخشهای مختلف این رویداد منتشر شد.
13 دقیقه پیش
ورزشکاران قهرمان در صورت کسب مقام قهرمانی مسابقات المپیک، جهانی و آسیایی از معافیت سرباز قهرمان بهرهمند میشوند.
13 دقیقه پیش
مراسم میثاق با شهداء و غبارروبی گلزار شهداء به مناسبت سالگرد خاکسپاری شهدای محله استقلال در منطقه ۲۱ توسط خانواده های معزز شهداء برگزار شد.
11 دقیقه پیش
رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با ارسال نامه به شهرداری تهران نسبت به استفاده از نمک برای یخ زدایی معابر در فصل بارش هشدار داد.
10 دقیقه پیش
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری طالقان گفت: عملیات بذرپاشی در ۳۰ هکتار از مراتع روستای میر شهرستان اجرا و عملیاتی شد.
14 دقیقه پیش
استفاده از خدمات سوپراپلیکیشن «ایرانسلمن» با هدف تجربه زندگی دیجیتال، برای شمارههای غیر ایرانسلی هم امکانپذیر است.
9 دقیقه پیش
بیمارستان صحرایی به همت بسیج جامعه پزشکی گیلان در منطقه کمبرخوردار کیشونبن تالش به مدت ۲ روز دائر شد.
یک ربع پیش
مدیرکل بازرگانی سازمان صداوسیما از آگهی تبلیغاتی بانک گردشگری به دلیل خلق ایده جذاب و تاثیرگذار و توجه به مسئولیت تقدیر کرد.
11 دقیقه پیش
بیشتر...