ادعای چین مبنی بر ساخت موشک های مافوق صوت از فولاد ایسنا

چین ادعا می‌کند که موشک‌های مافوق صوت را می‌تواند از فولاد بسازد و آنها را به سرعت ۸ ماخ برساند.

به گزارش ایسنا، دانشمندان چینی می‌گویند راهی یافته‌اند که فولاد را به جای تنگستن سنگین و گران قیمت در مخروط‌های روی نوک موشک‌های مافوق صوت جای دهند.

آنها در این دستاورد که دستیابی به آن زمانی تقریبا غیرممکن تلقی می‌شد، توانسته‌اند این کار را با کمک فناوری جدید حفاظت حرارتی انجام دهند.

بر اساس گزارشی که توسط مجله SCMP منتشر شده است، دانشمندان طرح یک موشک مافوق صوت را در مقاله‌ای که در مجله چینی Acta Armamentarii منتشر شده است، ارائه کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، تیم دانشمندان توسط هوانگ فنگلی(Huang Fenglei) استاد مؤسسه فناوری پکن هدایت می‌شود.

اگر استفاده از دماغه فولادی در مخروط موشک مافوق صوت محقق شود، می‌تواند قیمت موشک‌های مافوق صوت را به شدت کاهش دهد.

مخروط‌های فولادی در موشک‌های مافوق صوت

بر اساس گزارش منتشر شده، طراحی ارائه شده توسط محققان در این مقاله نشان می‌دهد که موشک مافوق صوت را می‌توان با استفاده از فولاد ضد زنگ معمولی و با استحکام بالا ساخت.

دانشمندان ادعا می‌کنند که موشک مافوق صوت طراحی شده توسط آنها با مخروط دماغه فولادی می‌تواند به راحتی به سرعت ۸ ماخ یا ۹۸۰۰ کیلومتر در ساعت دست یابد.

یکی از مسائل مهم در استفاده از فولاد در موشک‌های مافوق صوت این است که نقطه ذوب آن ۲۱۹۰ درجه فارنهایت (۱۲۰۰ درجه سانتیگراد) است و این دما کمتر از دمای ۳۰۰۰ درجه فارنهایت است که یک موشک مافوق صوت به دلیل سرعت بالا و شرایط جوی می‌تواند در طول پرواز به آن برسد. بنابراین کشورها تاکنون نتوانسته‌اند در سلاح‌های مافوق صوت فولاد را جایگزین تنگستن کنند.

آلیاژهای تنگستن معمولاً توسط کشورها برای سلاح‌های مافوق صوت استفاده می‌شوند، زیرا نقطه ذوب آنها بالاتر از ۳۴۰۰ درجه فارنهایت است. با این حال، این فلز کمیاب است و بیشتر تولید آن توسط شرکت‌های چینی کنترل می‌شود.

برای جایگزینی تنگستن با فولاد، حفاظت حرارتی پیشرفته‌ای مورد نیاز است؛ چیزی که دانشمندان چینی ادعا می‌کنند به آن دست یافته‌اند.

طبق گزارش SCMP، این موشک پس از پرتاب از جو بالاتر می‌رود و سپس قبل از اصابت به هدف به ارتفاع ۱۸ تا ۱۲ مایلی سقوط می‌کند.

مدیریت دما و توسعه سلاح‌های کم هزینه

دمای داخل کلاهک طبق تخمین آنها پس از ۱۸ ثانیه به ۳۰۰۰ درجه فارنهایت می‌رسد که برای احتراق ماده منفجره در موشک کافی است.

مخروط دماغه فولادی دارای یک لایه محافظ حرارتی اضافی است که به آن کمک می‌کند شکل و فرم خود را قبل از ضربه حفظ کند.

دانشمندان پیشنهاد کردند که از یک سرامیک با دمای بسیار بالا به عنوان لایه بالایی و مانع استفاده شود که در زیر آن یک لایه هواژل به عنوان عایق حرارتی برای حفظ دمای ماده منفجره عمل می‌کند.

سلاح‌های مافوق صوت جدید هستند و چندین کشور در حال رقابت برای توسعه نسخه‌های کم هزینه از آن هستند. جایگزینی تنگستن با فولاد به ساخت موشک‌های کم‌هزینه که می‌توانند به راحتی، تولید و استفاده شوند، کمک می‌کند.

چین هم‌اکنون تعدادی موشک مافوق صوت در زرادخانه خود دارد و روسیه نیز از آنها در جنگ کنونی علیه اوکراین استفاده کرده است.

ایالات متحده نیز به دنبال دستیابی به یک موشک مافوق صوت است، اما پروژه‌های اجرا شده توسط این کشور هنوز نتوانسته‌اند به نتایج مطلوب دست پیدا کنند.

طبق گزارش‌ها، چین در رقابت برای توسعه سلاح‌های مافوق صوت از سایر کشورها بسیار جلوتر است و قصد دارد آنها را به صورت انبوه تولید کند تا بتواند از آنها در شرایط جنگی استفاده کند. پکن همچنین بر توسعه آنها با هزینه کم متمرکز است، چیزی که طبق اطلاعات موجود، سایر کشورها در انجام آن ناکام مانده‌اند.

ماه گذشته دانشمندان کالج علوم و مهندسی هوافضای دانشگاه ملی فناوری دفاع در چانگشای چین ادعا کردند که یک دستگاه خنک کننده جدید برای سلاح‌های مافوق صوت توسعه داده‌اند که می‌تواند زمان پرواز آنها را نزدیک به دو و نیم ساعت بهبود بخشد.

انتهای پیام



#‌اخبار منبع: خبرگزاری ایسنا

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

کابوس جواد نکونام در دوران مربیگری شاید با جایگزینی یک مربی خارجی به جای او تکمیل شود.

2 ساعت پیش

جامعه بازخبر

1 ساعت پیش

خوالن کارلوس گاریدو سرمربی پرسپولیس، بار دیگر تمرینات بدنسازی را برای شاگردانش در نظر گرفته است.

2 ساعت پیش

العربیه در گزارشی به مبادلات نظامی بین ایران و روسیه و اهمیت تسلیحات ایرانی برای روسیه پرداخت.

1 ساعت پیش

امیرحسین صادقی پیشکسوت استقلال گفت: مدیریت باشگاه باید مسائل را حل و فصل کند اما در این شرایط اثری از مدیریت تاثیرگذار نمی بینیم.

1 ساعت پیش

rss های پایگاه خبری باز خبر

1 ساعت پیش

معاون پایش و نظارت ساترا و دبیر شورای تولید و انتشار ساترا از صدور مجوز برای انتشار دو برنامه و چند طرح فیلمنامه برای تولید خبر داد.

2 ساعت پیش

روزهای آفتابی تابستان به تدریج کوتاه می شوند. از همین الان می توان وزش باد پاییزی را حس کرد و ریزش برگ ها را دید و البته حرف و سخن ها در باب رفتن به مدرسه. رفتن به مدرسه بعد از سه ماه تعطیلات الحق که نه تنها برای دانش آموزان که برای والدین هم چالش برانگیز است؛ صبح زود و نان و پنیر و چرت زدن در سرویس و زورکی وایستادن صف صبحگاه و البته صدای خوشایند ناظم عزیز از بلندگو که چرت نه فقط دانش آموزان که همسایه ها را نیز می پراند. با این حال با کمی حوصله،صبوری و خلاقیت می توان این روند را تسهیل کرد.

2 ساعت پیش

تیم های الغرافه و الوکره شب گذشته در چارچوب هفته دوم گروه B جام ستارگان قطر مقابل هم قرار گرفتند که در پایان، رقیب آسیایی تیم استقلال با سه گل شکست خورد.

2 ساعت پیش

بیشتر...