خبرگزاری ایسنا | 13 ساعت پیش

رسیدگی مشکلات شهرداری ها دهیاری های شهرستان ساری میاندرود ایسنا

عباس نصرتی معاون عمرانی وزیر کشور شامگاه چهارشنبه ۳۰ آبان در جلسه بررسی مسائل و مشکلات شهرداری‌ها و دهیاری‌های شهرستان‌های ساری و میاندرود که در سالن جلسات صنایع چوب و کاغذ مازندران برگزار شد، اظهار کرد: توزیع قیر رایگان، معوقات حقوق، پروژه‌های عمرانی، معرفی تسهیلات قرض الحسنه، ماشین‌آلات حمل زباله و خدماتی و برخی موارد دیگر در وزارت کشور پیگیری خواهد شد.

وی با بیان اینکه در مجموعه مدیریت شهری و روستایی کشور که جمع شهرداران، دهیاران و اعضای شهر و روستا هستند دچار نقاط ضعف هستیم، افزود: شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به دلیل برخی برنامه‌های اجرا نشده در این حوزه ضعیف شدند که لازمه توانمندسازی، ایجاد اقتدار است.

بودجه شهرداری‌ها بیشتر از بودجه عمرانی دولت است

نصرتی با اعلام اینکه بودجه شهرداری‌ها بیشتر از بودجه عمرانی دولت است و هر سال بین ۱۹ تا ۲۳ درصد عدد عمرانی شهرداری‌ها است، اضافه کرد: هیچ شخصیت حقوقی و حقیقی در کشور وجود ندارد که اهل یک روستا یا شهر نباشند، پس وظیفه داریم در هر جایگاهی کمک کنیم و بنابراین اگر کار جایی گیر کند بی‌معنا است.

معاون عمرانی وزارت کشور با بیان اینکه «دولت وفاق» شکل گرفته و ماه عسل آن تمام شده است، تصریح کرد: بعد از این دوره باید پاسخگو باشیم. در این جریان که ما بازخواست ‌کننده باشیم فایده ندارد.

بررسی مشکلات شهرداری‌ها و دهیاری‌های شهرستان‌ ساری و میاندرود

این مسئول با اشاره به این نکته که هر پیشنهاد دهنده متن خود را آماده کند و کمک کنیم با مشورت به نتیجه درست دست پیدا کنیم، خاطرنشان کرد: این تصور که عده‌ای در تهران برای خانواده شهری و روستایی تصمیم می‌گیرند نادرست است، توانمندی‌ و امکانات استان‌ها بی‌نظیر بوده و مثل یک خانواده چند صد هزا نفره فکر کنیم.

سهمیه قیر برای استان‌های گردشگرپذیر حیاتی است

نصرتی سهمیه قیر برای استان‌های گردشگرپذیر را حیاتی دانست و گفت: سهمیه قیر استان‌های شمالی نباید مانند دیگر استان‌ها باشد.

نصرتی با تاکید براینکه مصوبه داریم که به استان‌های شمالی در بحث زباله کمک کنیم، مجموعه گردشگری مولد زباله است و تولید درآمد هم ندارد، اظهار کرد: ۷۱ هزار تن از ۶ پالایشگاه قیر وارد مخازن تهیه قیر طی ۲۵ روز شد که نشان از همت و وفاق جمعی دارد.

معاون عمرانی وزارت کشور با اعلام اینکه دو آیین‌نامه استخدامی شهرداری‌ها ابطال شد و امروز خانواده‌ای چند صد هزار نفره فاقد آیین‌نامه است، گفت: حل آن مستلزم همراهی نمایندگان و مسئولان است.

این مسئول با تاکید براینکه مهاجرت معکوس باید انجام شود و هر یک از دستگاه‌ها وظایفی دارند، افزود: با اتحاد و برنامه‌ریزی برای مدیریت واحد به حل این مشکل کمک و ظرفیت جدید تولید می‌شود.

نصرتی با بیان اینکه الان فصل بودجه است و ما مصوبه صندوق مدیریت شهری روستایی را گرفته‌ایم، خاطرنشان کرد: ۱ درصد از مالیات بر درآمد کشور باید وارد این صندوق شود. در شرایط کنونی این رقم ۷ تا ۸ همت است.

بررسی مشکلات شهرداری‌ها و دهیاری‌های شهرستان‌ ساری و میاندرود

وی در ادامه یادآور شد: اقساطی که توسط شهرداری‌ها و دهیاری‌ها از محل وام‌ها پرداخت می‌شود نیز به این صندوق می‌رسد. وام‌های قرض‌الحسنه را طی چند هفته آینده اجرایی کنیم تا به توسعه درآمد پایدار کمک کند.

معاون عمرانی وزارت کشور با اشاره به اینکه تراکم و پهنه‌بندی در طرح‌های هادی و تفصیلی مورد توجه قرار گیرد و در راستای جذب سرمایه‌گذار برنامه‌ریزی شود، اظهار کرد: در طرح‌های هادی و تفصیلی استان‌هایی نظیر مازندران با هدف توسعه صنعت ساختمان و امور مرتبط با آن باید بازنگری انجام شود.

این مسئول براساس پیشنهاد علی بابایی کارنامی در این جلسه قول مساعدت و پیگیری تخصیص ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای ماده ۵۸ و ۵۰ عدد نیسان حمل زباله را برای شهرداری‌ها و دهیاری‌های ساری و میاندرود داد.

فرایند پیچیده طرح هادی روستایی

عبدالرضا دادبود معاون عمرانی استانداری مازندران نیز در این نشست با بیان اینکه دهیاری‌ها در صورت برخورداری از اختیارات قادر به مدیریت بهینه در استان هستند، اظهار کرد: طرح هادی روستایی در استان فرایندی پیچیده دارد که نامناسب است.

بررسی مشکلات شهرداری‌ها و دهیاری‌های شهرستان‌ ساری و میاندرود

وی افزود: این نوع تمرکز آسیب‌های زیادی دارد در حالی که دهیاری‌ها با توانمندسازی می‌توانند این مساله را مدیریت و برطرف کنند.

دادبود با بیان اینکه معضل زباله سوز در جلسات آتی مورد پیگیری مسئولان ارشد کشوری قرار می‌گیرد، تصریح کرد: اعتقاد داریم دهیاری‌ها مانند شهرداری‌ها قابلیت رشد و استقلال دارد.

محمدعلی نوبخت فرماندار ساری نیز اظهار کرد: شهرستان ساری با ۳۲۴۸ کیلومتر مربع مساحت به منابع طبیعی و صنعتی دسترسی دارد.

وی با بیان اینکه از ۴۰۰ روستا ۳۱۵ دهیاری شهرستان ساری فعال هستند، افزود: باتوجه به شرایط، گاه در حوزه زیرساخت موانعی داریم که امیدواریم در این جلسه به خروجی مناسبی دست پیدا کند.

نیروگاه زباله سوز مهمترین معضل ساری و میاندرود

فرماندار ساری تصریح کرد: اهم آنچه برای ساری و میاندرود اهمیت دارد بحث نیروگاه زباله‌سوز است که امیدواریم با عنایت دولت چهاردهم شاهد افتتاح زباله‌سوز در مرکز استان باشیم.

این مسئول با اشاره به اینکه امروز ۱۰۰ دستگاه خودرو حمل زباله در استان توزیع شد، خاطرنشان کرد: تخصیص ماشین آتش‌نشانی به برخی شهرهای مازندران اضطراری و نیازمند پیگیری است‌.

نوبخت توجه دولت به رفاه و ایجاد زیر ساخت‌های مناسب در روستاها اشاره کرد و گفت: از ابتدای امسال ۵۸ روستای شهرستان ساری آسفالت شد که تا پایان سال به ۹۰ روستا خواهد رسید.

علی بابایی کارنامی نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: امنیت شغلی دهیاران برای ما مهم است چراکه بیش از ۴۰ هزار نیروی توانمند در کشور به شمار می‌آیند که توانایی اجرای کارهای بزرگ دارند.

بابایی کارنامی با تاکید براینکه جلوی دهیاران سد نشویم؛ این ضعف است که حتی یک دهیاری دستگاه اجرایی شمرده نمی‌شود، افزود: شهرداری‌های کوچک ظرفیت خوبی دارند که باید به آن توجه شود.

بررسی مشکلات شهرداری‌ها و دهیاری‌های شهرستان‌ ساری و میاندرود

شهرداری ساری دچار بحران جدی است

وی با بیان اینکه شهرداری ساری دارای بحران جدی است، گفت: حل آن برعهده وزارت کشور است چراکه تدابیر، قوانین و آیین‌نامه‌ها در دست شما قرار دارد.

نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شهر ساری را فراموش کرده‌ایم، تصریح کرد: پیگیری نردبان آتش‌نشانی هستیم که طی ۳ سال به نتیجه نرسیده‌ایم.

عالیه زمانی نماینده مردم ساری و میاندرود هم در این جلسه یادآور شد: زیرساخت گردشگری در شهرستان ساری و میاندرود فراهم شود.

وی با تاکید براینکه بحث اجرایی شدن دهیاری‌ها مورد توجه قرار گیرد، افزود: موضوع پسماند در شهرستان ساری جدی است.

علی طالبی فرماندار میاندرود نیز با اشاره به اینکه میاندرود در سال ۱۳۸۲ از بخش به شهرستان ارتقا یافت، اظهار کرد: دو بخش گهرباران، مرکزی و دو شهر سورک و طبقده داریم.

وی افزود: صنایع بزرگ، ظرفیت تبدیل روستا به شهر، ۳۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۱۷ هزار هکتار جنگل بکر در بالادست و ۹ کیلومتر روستا داریم که ۸۰ درصد مردم در روستا سکونت دارند.

طالبی نیروگاه زباله‌سوز را از دغدغه‌های مرکز مازندران دانست و افزود: درآمد پایدار، درخواست تسهیلات برای ساخت کارخانه آسفالت، خودرو آتش‌نشانی نیاز اساسی شهر میاندرود است.

آرامستان ساری پاسخگوی دفن متوفیان نیست

پرویز شعبانی رئیس شورای شهر ساری نیز با یادآوری اینکه مهم‌ترین مشکل شهرستان ساری زباله‌سوز است که روزانه ۲۰۰ تن زباله با ۳۰۰ میلیون تومان هزینه ‌کرد، فشار مضاعفی بر دوش شهرداری است، اظهار کرد: نداشتن درآمد پایدار، پرداخت نشدن حقوق ۵ هزار نیروی کار، نبود بیمه، استهلاک خودروها از مشکلات اصلی در شهرداری ساری محسوب می‌شود.

شعبانی به پاسخگو نبودن آرامستان ساری جهت دفن متوفیان اشاره کرد و گفت: برای توسعه آرامستان ساری تملک لازم انجام شد اما با مراجع قضایی دچار مشکل هستیم.

وی موضوع سگ‌های ولگرد در مازندران را جدی دانست و افزود: دولت تصمیم جدی نگرفته و هر شهری سلیقه‌ای عمل می‌کند.

بررسی مشکلات شهرداری‌ها و دهیاری‌های شهرستان‌ ساری و میاندرود

عضو شورای شهر ساری با بیان اینکه پروژه‌های نیمه‌تمام نیازمند پیگیری جدی است، تصریح کرد: همچنین اعتباری برای هدایت آب‌های سطحی اختصاص نیافت.

مرتضی شعبانی عضو شورای بخش رودپی شمالی نیز در این جلسه با بیان اینکه فضای مناسب برای پاسخگویی به مراجعان نداریم و نیازمند دریافت اعتبار ساخت ساختمان هستیم‌، اظهار کرد: نبود تخصیص اعتبار ثابت و مستمر براساس جمعیت روستا مشکل دیگر این منطقه است.

به گفته عضو شورای بخش رودپی شمالی؛ تردد ماشین‌های حمل زباله، ارائه راهکار دریافت از جرائم خارج بافت، عدم حضور شوراهای بخش در جلسات تهیه، بازنگری و تصویب طرح هادی، اصلاح آیین‌نامه مالی دهیاری‌ها از دیگر مشکلات ما محسوب می‌شود که برای رهاسازی مهاجرت روستا به شهر و رشد حاشیه‌نشینی نیازمند خرد جمعی است

سید محمدمهدی فاطمی شهردار فرح‌آباد نیز بکارگیری شاخص جمعیت در جذب بودجه برای شهرداری‌های ساحلی را مورد تاکید قرار داد و گفت: باتوجه به گردشگر پذیری استان، تفویض اختیار برای بلند مرتبه‌سازی، الزام توجه به صنعت گردشگری و قرار دادن آن در سیاست‌های کلان الزامی است.

قیر رایگان بلای جان شهرداری‌ها

معین رضایی کلانتری شهردار کیاسر نیز با بیان این نکته که بحث قیر رایگان بلای جان شهرداری‌ها با جمعیت زیر ۱۰ هزار نفر شده‌است و از اصلی‌ترین درگیری‌های شهرداری‌ها است، اظهار کرد: بحث جمعیت شناور بسیار قابل ‌تامل است به‌ویژه در مناطق دریا و کوه باید مورد توجه ویژه باشد.

وی با اشاره به اینکه آمایش سرزمینی کیاسر درست دیده نشده ‌است، افزود: در ۵ سال اخیر سازمان شهرداری‌ها رکود و خمودگی داشته و کمترین همراهی و راهنمایی را با شهرداری‌ دارند.

سید حجت‌الله هادیان بخشدار مرکزی ساری هم در این جلسه گفت: در بحث دهیاران مهمترین موضوع توانمندسازی است. وی افزود: تامین اعتبار روستاهای کوچک، تخصیص اعتبار تکمیل ساختمان دهیاری‌ها، تامین اعتبار نصب دوربین مدار بسته در مبادی روستاها از عمده مشکلات ما است.

لزوم توسعه زیر ساخت گردشگری در شهرهای ساحلی

بخشدار مرکزی ساری بر لزوم توسعه زیرساخت‌های گردشگری بخش مرکزی تاکید کرد.

قاسمیان رییس شورای اسلامی گهرباران نیز با بیان اینکه اگر هدف توسعه و ایجاد درآمد پایدار روستاها است، باوجود مشکلات زیرساختی به توسعه پایدار نخواهیم رسید، گفت: نبود تناسب بودجه با پروژه‌های عمرانی، نبود امکانات توسعه روستاها به ویژه در ساحل ۹ کیلومتری گهرباران، تقاضای بهره‌گیری از ساحل گهرباران برای جذب گردشگر، افزایش سرقت کابل‌های برق، هزینه‌بر بودن حمل زباله از مشکلات این منطقه محسوب می‌شود.

انتهای پیام



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

فرمانده سپاه ناحیه ابهر گفت: بسیج جلوه زیبای مشارکت مردمی در عرصه‌های مختلف است.

1 ساعت پیش

هاشم بیک زاده بازیکن سابق استقلال و تیم ملی در برنامه صبحگاهی صداوسیما گفت: انتقادات آقای خیابانی از تیم ملی شخصی شده، این دیگر انتقاد نیست و زدن امیر خان و تیم ملی است.

2 ساعت پیش

پانصد و چهاردهمین شماره (آبان ماه سال ۱۴۰۳) مجله صف، ارتش جمهوری اسلامی ایران منتشر شد.

1 ساعت پیش

امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی با حضور در منزل شهیدان حمزه جهان دیده و محمدمهدی شاهرخی‌فر، نشان فداکاری را به خانواده این شهدای مدافع آسمان اعطا کرد.

2 ساعت پیش

محسنی اژه ای رئیس دستگاه قضا افزود: البته اینکه در عفو اخیر، اسامی ۷۰۰ نفر را از فهرست ارسالی توسط معاونت قضایی حذف کردم، عمدتاً ناظر بر محکومان تعزیرات حکومتی بود که طبق یک رویه ناصواب، در مواردی، در موعد تعیین جزای نقدی، بالاترین مبلغ برای متخلفین تعیین می‌شد و بخشی از این مبلغ، از آنها اخذ می‌شد و در مورد بخش دیگر، پیشنهاد می‌شد که مورد عفو قرار گیرند! قطعاً این رویه، ناصحیح و ناصواب است

1 ساعت پیش

نشست هم اندیشی بانوان منتخب سیستان و بلوچستان با حضور معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده در حال برگزاری است.

1 ساعت پیش

پیتسو موسیمانه سرمربی استقلال برای حضور چند بازیکن جوان تیمش در اردوی امارات دلیل مهمی داشته است.

1 ساعت پیش

سخنگوی کرملین گفت رئیس‌جمهور روسیه احتمالا به دونباس سفر کند.

1 ساعت پیش

پروژه معماری «خانۀ طاق سبزوار» در جشنواره جهانی معماری سال 2021 در بخش خانه‌های مسکونی شهری مورد تقدیر ویژه قرار گرفت؛ خانه‌ای که در سیمای منحصر به فرد خود، سنت‌های معماری منطقه را با حال و هوای معماری مدرن ترکیب کرده است.

1 ساعت پیش

بیشتر...