حقوق نیوز |
2 سال پیش

روابط بسیار ناسالم نشانه روابط بسیار ناسالم حقوق نیوز

روابط بسیار ناسالم؛ 5 نشانه روابط بسیار ناسالم

به قول قدیمی ها عشق کور است و این می تواند درست باشد - هیجان عاشقانه، وابستگی به یک شخص خاص، و راحتی که ممکن است با داشتن یک همراه برای دویدن به دست آوریم، می تواند ما را از دیدن حقایق تند در مورد رابطه خود باز دارد.

آیا در مورد کسی چنین احساسی دارید، اما همچنین مشکوک هستید که رابطه شما ممکن است بسیار ناسالم باشد؟ شاید شما احساس نمی کنید که برای بدون این شخص بودن آماده باشید، در عین حال، احساس خستگی و ناراحتی می کنید؟

هر چند مواجهه با واقعیت‌های بودن با شریک زندگی‌تان دشوار باشد، اما مهم است که به نشانه‌هایی توجه داشته باشید که نشان می‌دهند رابطه‌تان بیشتر از خوشبختی شما را آزار می‌دهد.

با این اوصاف، در اینجا 5 نشانه از روابط بسیار ناسالم وجود دارد.

1. ایثار یک طرفه

آیا احساس می کنید که یا شما یا شریک زندگی تان کسی هستید که همیشه تسلیم می شود؟ آیا تنها یک نفر در رابطه است که می دهد و فداکاری می کند - و عمیقاً بیشتر از چیزی که دریافت می کند می دهد؟

اگر اینطور باشد، آن شخص احتمالاً احساس بی ارزشی و تخلیه می کند. این امر به ویژه در صورتی صادق است که این شخص خود را مجبور به قربانی کردن اصول و ارزش های خود به خاطر جلب رضایت شریک زندگی خود یا "حفظ صلح" در رابطه کند.

سازش گاهی در یک شراکت سالم ضروری است، اما این شامل دادن و گرفتن محبت آمیز است، که در آن زن و شوهر قبل از تصمیم گیری مشترک، نیازها و خواسته های یکدیگر را در نظر می گیرند.

در حالی که مهم است که مراقب شریک زندگی خود و رابطه خود با هم باشید، به همان اندازه لازم است که به نیازهای شخصی خود نیز توجه کنید. فردی که دائماً رفاه خود را برای خوشبختی دیگری فدا می کند، به طور کلی برای رابطه ناسالم است.

2. از دست دادن هویت

تمرکز بیش از حد بر روی رابطه، اولویت دادن به نیازهای شریک زندگی‌تان بسیار بالاتر از نیازهای خودتان - و نادیده گرفتن نیازهایتان در این فرآیند - می‌تواند به از دست دادن خودتان کمک کند. اگر یکی (یا حتی هر دوی شما) هویت خود را از دست بدهید، ممکن است رابطه ناسالم شود.

آیا جنبه هایی از شخصیت و علایق خود را قربانی کرده یا تغییر داده اید تا به این امید که شریک زندگی و رابطه خود را بهتر کنید؟ خوب است آنچه را که دیگری دوست دارد امتحان کنید یا کشف کنید، اما این ناسالم است که خود را مجبور کنید به روشی خاص رفتار کنید یا به چیزهایی علاقه مند شوید که برای رضایت یا مناسب بودن شریک زندگی تان باشد.

به همین ترتیب، گذراندن زمان با کیفیت با هم مهم است، اما به همان اندازه مهم است که برای خود و فعالیت‌ها، علایق و دوستان خود وقت صرف کنید.

در غیر این صورت، یکی یا هر دوی شما ممکن است شخصیت خود را از دست بدهید. به یاد داشته باشید، منحصر به فرد بودن شما در وهله اول باعث ایجاد یک رابطه شد.

تو خودت هستی، آدم فوق العاده ای، نه فقط نیمی از یک زوج. علاوه بر این، شما و شریک زندگیتان بهتر می توانید از نقاط قوت شخصی خود استفاده کنید تا روابط خود را نیز تقویت کنید، و به عنوان دو فرد مجزا عمل کنید که هر دو می توانند ویژگی های خوب خود را برای کار تیمی به ارمغان بیاورند.

3. مسائل مربوط به کنترل و قدرت

همانطور که قبلا ذکر شد، خوب است که مراقب شریک زندگی خود و شادی او باشید، اما برای یکی از طرفین کنترل شریک دیگر ناسالم است.

آیا یکی از شرکا از محبت های طرف مقابل برای اعمال قدرت بر او استفاده می کند؟

یک رابطه ناسالم بر اساس نمایش قدرت، کنترل یا برنده شدن بر روی شخص دیگر ساخته می شود.

شاید یکی از شرکا از این قدرت استفاده می کند تا دیگری را تحت کنترل درآورد تا به آنها اجازه دهد راه خود را ادامه دهند. [بدون توجه به احساسات و نیازهای دیگران. شریک کنترل کننده ممکن است تا آنجا پیش برود که شخص مهم خود را از خانواده و دوستان خود منزوی کند. به طوری که مجبور شود به رابطه وابسته شود.

در یک برداشت مرتبط، کنترل می تواند به شکل حسادت و عدم صداقت باشد.

آیا شریک زندگی تان شما را به معاشقه، خیانت یا ایجاد روابط بالقوه با دیگران متهم می کند؟ این ممکن است حتی از بی گناه ترین تعاملات با دیگران اتفاق بیفتد. ضروری است که به نشانه های رفتار کنترل گرانه و مالکانه توجه داشته باشید.

4. دعواهای بی پایان

یکی دیگر از نشانه‌های ناسالم بودن رابطه، مشاجره و دعوای شماست. روابط فضایی برای اختلاف نظر دارند. موقعیت هایی که در آن زوج ممکن است چشم در چشم نشوند. اما در روابط سالم، شرکای همدیگر را می شنوند و مشکل را حل می کنند و در عین حال به احساسات یکدیگر احترام می گذارند.

از سوی دیگر، روابط ناسالم ممکن است شامل دعوای مداوم باشد که می‌تواند شامل فریاد زدن، تحقیر کردن، پرخاشگری یا بیرون کردن طرف مقابل باشد. بحث‌ها به جای فضایی برای ابراز احساسات و رشد با هم، بستری برای منفی‌گرایی و خصومت است.

کلماتی که رد و بدل می‌شوند می‌توانند بی‌رحمانه و آزاردهنده باشند، که باعث می‌شود یک یا هر دو شریک احساس بدتری داشته باشند. اگر هر زمان که سعی می کنید نگرانی های خود را بیان کنید با عصبانیت یا دستکاری مواجه می شوید، رابطه فقط بدتر می شود و بیشتر از شادی، غم و اندوه را برای شما به ارمغان می آورد.

5. احساس ناراحتی

در نهایت، یکی از راه‌های تشخیص اینکه آیا در یک رابطه ناسالم هستید یا نه، این است که به سادگی احساس ناراحتی می‌کنید یا خیر. آیا اغلب از رابطه خود احساس عصبانیت، خستگی یا افسردگی می کنید؟ آیا هر زمان که با شریک زندگی خود صحبت می کنید یا با او وقت می گذرانید، چنین احساسی دارید؟

شاید آنها باعث می شوند که شما احساس گناه و شرمندگی کنید. یا شاید حتی در بیشتر مواقع احساس اضطراب و ترس کرده اید، که نشانه آن است که آنها تمایل دارند با شما بدرفتاری کنند.

همه زوج‌ها اختلاف نظر و مشکلات خاص خود را دارند، اما در یک رابطه سالم، هر دو طرف باید در کل احساس امنیت، دوست داشتن و شادی داشته باشند. اگر رابطه تان باعث می شود احساس بدبختی کنید، ممکن است زمان آن رسیده باشد که به جای آن به دنبال خوشبختی خود باشید.



#‌روانشناسی #‌روانشناسان منبع: حقوق نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

6 ماه پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

5 ماه پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

5 ماه پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

2 روز پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

6 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

2 روز پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

5 ماه پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

6 ماه پیش

بیشتر...