امکان صرفه جویی هزار مگاواتی برق با ۱۰ درصد صرفه جویی در بخش خانگی tv logo

باشگاه خبرنگاران جوانـ این صرفه جویی منجر بی نیازی از احداث نیروگاهی مازاد به ارزش حدودی چهار میلیارد دلار است و جدا از آن صرفه جویی قابل توجهی نیز در هزینه‌های سوخت و تبدیل انرژی به دنبال خواهد داشت.

از جمله مفاهیم کلیدی که در حوزه تولید، توزیع و مصرف انرژی برق مطرح است باید به موضوع اقتصاد انرژی اشاره کرد؛ مسئله بسیار مهمی که بی توجهی به آن می‌تواند خسارت‌های سنگینی را متوجه اقتصاد کشور‌ها در سطح کلان کند و از سوی دیگر توجه به آن منافع اقتصادی قابل توجهی را برای هر کشوری به همراه دارد.

اهمیت اقتصاد انرژی در صنعت برق بیشتر از این بابت مطرح می‌شود که بدانیم تولید کافی و به اندازه انرژی برق نیازمند مجموعه اقدامات پرهزینه‌ای چه در بخش احداث نیروگاه و چه در بخش نگهداری از تأسیسات، انتقال و توزیع برق است و اگر میان ظرفیت تولید و نیاز مصرفی کشور‌ها تعادلی ایجاد نشود، به واسطه محدودیت منابع، پاسخگویی به نیاز‌های روز افزون جامعه جز با صرف هزینه‌های بسیار سنگین امکان پذیر نخواهد بود.

توضیح بیشتر در این باره اینکه هزینه احداث ۲ نیروگاه چهار هزار مگاواتی که قادر به تولید چهار هزار مگاوات ساعت برق باشد، چیزی حدود سه میلیارد دلار ارزیابی می‌شود که به این هزینه باید قیمت جهانی تولید هر کیلووات ساعت انرژی برق که چیزی حدود ۱۰ سنت معادل (۸ هزار تومان) است را نیز اضافه کرد. هر یک ساعت فعالیت نیروگاه ۲ هزار مگاواتی ۱۰ میلیارد تومان هزینه دارد.

این یعنی برای هر ۱ ساعت فعالیت نیروگاه مورد اشاره چیزی حدود ۱۶۰ هزار دلار معادل حدود ۱۰ میلیارد تومان هزینه می‌شود و بر این اساس اگر در هر کشوری با اجرای طرح‌های مدیریت مصرف و صرفه جویی از احداث یک نیروگاه مازاد با توان تولید ۱۵۰۰ مگاوات برق جلوگیری شود، جدا از ۲ میلیارد دلار هزینه احداث نیروگاه، با احتساب ساعات فعالیت مفید این نیروگاه به صورت سالانه، حداقل ۹۰۰ میلیون دلار در این کشور صرفه جویی مالی رقم خواهد خورد.

بر اساس همین اصل مهم در بسیاری از کشور‌های جهان شاهد مدیریت مصرف برق در کل طول سال به ویژه در ایام اوج بار مصرف هستیم و دولت‌ها تلاش می‌کنند با روش‌های مختلف از جمله ارائه پاداش و یا احتساب تعرفه‌های بالای ویژه مصرف در ساعات اوج بار مصرف، شهروندان خود را به صرفه جویی در مصرف انرژی برق ترغیب کنند. به طور مثال در کشور آمریکا که سالانه ۱۵ تا ۲۰ دوره اوج مصرف وجود دارد، در ایام اوج مصرف تعرفه برق تا سه برابر قیمت تمام شده (۱۰ سنت برای هر کیلو وات ساعت) افزایش می‌یابد تا از این طریق اولاً تلاش شود مصرف مشترکان کاهش پیدا کند و ثانیاً مشترکان پر مصرف هزینه بیشتری بابت مصرف برق پرداخت کنند تا شرکت‌های تولید کننده برق متضرر نشوند.

منبع: وزارت نیرو



#اخبار_اقتصادی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

وزارت نیرو اعلام کرد که در ۲ ماه نخست امسال و به رغم فشار‌های کم‌سابقه بر شبکه تولید، تأمین برق صنای

7 ساعت پیش

مدیرکل روابط عمومی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران گفت: فردا با حضور رئیس جمهور از دو فروند هواپی

6 ساعت پیش

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان ری از آغاز عملیات برداشت گندم در این شهرستان خبر داد و گفت: پیش‌بینی

6 ساعت پیش

دبیرکل کانون کارگزاران گفت: تا امروز بازار سرمایه همیشه در بلند مدت با بقیه فعالیت‌های اقتصادی بروز

2 ساعت پیش

مدیرعامل پشتیبانی امور دام گفت: تاکنون بیش از ۱۶ هزادتن مرغ با نرخ ۹۸ هزارتومان از مرغداران خرید حما

5 ساعت پیش

عضو کمیسیون صنایع مجلس بر ضرورت پایبندی خودروسازان به تعهدات قبلی تأکید و گفت: هرگونه افزایش قیمت

4 ساعت پیش

سازمان هواشناسی با صدور دو هشدار در مورد سامانه بارشی جدید و افزایش باد نسبتا شدید در بخش‌هایی از کش

4 ساعت پیش

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: امروز بیش از هفت میلیون نفر در بافت‌های غیررسمی سکونت دارند که ب

3 ساعت پیش

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت:طبق آمار مرکز آمار چیزی در حدود دو و نیم میلیون خانه خالی داشتیم که بعد

2 ساعت پیش

بیشتر...