تیتر برتر |
2 سال پیش

ویتالیک بوترین جوان ترین میلیاردر ارز دیجیتال جهان کیست سایت تیتربرتر TitreBartar com

ویتالیک بوترین جوان‌ترین میلیاردر ارز دیجیتال جهان کیست؟

به گزارشتیتربرتر؛ اوایل این هفته، پس از ثبت رشد شدیدقیمتاتریومو رسیدن آن به ۳۲۰۰ دلار، ترازنامه آدرس اتر این برنامه‌نویس کانادایی متولد روسیه به یک میلیارد دلار رسید.

خالق اتریوم، جوان‌ترین میلیاردر ارز دیجیتال جهان

در سال ۲۰۱۸،بوتریناز این آدرس به‌عنوانکیف پول اصلیخود یاد کرده بود. طبق گفته ردیاب داده زنجیره‌ای Etherscan، در این کیف پول ۳۳۳۵۲۱ سکه اتر به ارزش تقریبی ۱۶/ ۱ میلیارد دلار در ساعت ۱۴:۰۳ به وقت گرینویچ نگهداری می‌شد.

بر اساس این گزارش،قیمت ارز دیجیتال اتریوم، رقیب شماره یک بیت کوین، در سال جاری چهار برابر شده است.

بر اساس داده‌های CoinMarketCap، اتر طی ۲۴ ساعت گذشته به قیمت ۳۴۵۶ دلار معامله شد که بیش از ۱۱ درصد افزایش روزانه نشان می‌دهد و در هفت روز گذشته ۳۷ درصد سود داشته است.

بوترین اواخر سال ۲۰۱۳ پلت‌فرم محاسبات منبع آزاد اتریوم را که مبتنی‌بر فناوریبلاکچیناست پیشنهاد داد. اینمیلیاردر ۲۷سالهاکنون به‌عنوان یکی از اعضای بنیان‌گذار ارزهای رمزپایه و سایر برنامه‌های بلاک‌چین شناخته می‌شود.

ویتالیک بوترین کیست؟

ویتالیک بوترینبرنامه‌نویس و نویسنده روسی‌کانادایی است که از سال ۲۰۱۱ در جامعهبیت ‌کوینحضور دارد. ویبنیان‌گذار مجله بیت کوین(Bitcoin magazine) بوده و مقاله‌هایی برای آن می‌نویسد. اما بیشتر شهرت وی از شخصیت پسربچه نابغه‌ای نشأت می‌گیرد که زیربنای اتریوم را پایه‌گذاری کرد.

در همین حال ویتالیک، سازنده اتریوم، نیز تنها 27 سال سن داشته و نقشه‌های دور و درازی برای ساخته خویش دارد.

زندگینامه ویتالیک بوترین سازنده اتریوم

ویتالیکدر ۳۱ ژانویه سال ۱۹۹۴ در شهر کولومنا از استان مسکوروسیهبه دنیا آمد. او تا ۶ سالگی و تا زمانی که والیدینش تصمیم گرفتند برای فرصت‌های شغلی بهتر بهکانادامهاجرت کنند، در روسیه زندگی کرد.

زمانیکه او در کلاس سوم یک مدرسه ابتدایی در کانادا درس می‌خواند، در جمع کودکان با استعداد برای بورسیه جای گرفت.

در حالیکه قرار گرفتن نام ویتالیک در این برنامه به معنی فرصت‌های آموزشی بیشتر بود، اما اساساً او را از هم‌کلاسی‌ها و دوستانش جدا کرد. ویتالیک در این برنامه تحصیلی به سرعت دریافت که مجموعه استعدادها و مهارت‌های خاص او برای همتایان و حتی معلمانش عجیب‌وغریب است.

استعداد ویتالیک در کودکی

او اساساً آماده یادگیری هرگونه مطالب مرتبط با ریاضی و برنامه‌نویسی بود و از ابتدا علاقه شدیدی بهاقتصادنشان می‌داد بطوریکه اعداد سه‌رقمی را دوبرابر سریعتر از هم‌سن‌و‌سالان خود می‌توانست به صورتذهنیبا هم جمع کند.

اماسازنده اتریومبا گردهمایی‌های اجتماعی و فعالیت‌های فوق برنامه‌ غریبه بود. همانطور که خودش نیز به یاد می‌آورد بسیاری از مردم درباره اینکه او به یک نابغه ریاضی بسیار شبیه است، صحبت می‌کردند. آن زمان این فکر در سر ویتالیک شکل گرفت که چرا نمی‌تواند یک شخص عادی با میانگین نمراتی مثل هر کس دیگر باشد.

شاید برخی بگویند ویتالیک با ذهن غیرطبیعی و استعداد‌های شگفت‌انگیزش که او را از همتایانش جدا ساخته بود، اوقات سختی برای وفق یافتن با کشور و فرهنگ جدید سپری کرد. در نتیجه او عمیقاً در فرایند یادگیری و همچنیناینترنتفرو رفت؛ محلی که بسیاری از روابط شخصی و حرفه‌ای ویتالیک را شکل داد.

ویتالیک در دوران دبیرستان

بوتریندوران دبیرستانخود را به مدت ۴ سال در یک مدرسه خصوصی به نام آبلارد درتورنتوگذراند. ویتالیک از سال‌هایی که در دبیرستان سپری کرده بود به عنوان جذاب و پربازده‌ترین سال‌های زندگی‌اش یاد کرد. این مدرسه درک وی را از آموزش تغییر داد، بطوریکه اخلاق و نتایج تحصیلی‌اش بلافاصله پس از تحصیل در این مدرسه به طور قابل توجهی تغییر پیدا کرد. در آبلارد بود که ویتالیک عطش و اشتیاق به یادگیری‌اش را گسترش داد؛ به خصوص اینکه در این مرحله یادگیری را برترین هدف زندگی خود قرار داد.

ویتالیک همواره نمرات قابل قبولی داشت، اما در دوره‌ای از زندگی اولویت او به جای زمان گذاشتن بر روی تکالیف درسی، بیشتر بر روی بازی ورلد آف وارکرفت (World of Warcraft) و دست یافتن به سطوح بالاتر در این بازی بود. ویتالیک از وقتی ۱۳ سال داشت به بازی WoW مشغول بود تا اینکه یک روز در سال ۲۰۱۰، شخصیت ویتالیک به دلیل بروزرسانی بلیزارد که شرکت سازنده بازی بود، اندکی تغییر یافت. او طول شب را با گریه سر کرد تا متعاقباً به چشم خود ببیند که سرویس‌های غیرمتمرکز و کنار گذاشتن ورلد آف وارکرفت روی هم رفته چقدر می‌تواند وحشتناک باشد.

ویتالیک و پیدایش مجله بیت کوین

ویتالیک، سازنده اتریوم اولین باردرباره بیت کویناز پدرش که استارت‌آپ نرم‌افزاری در سال۲۰۱۳به راه انداخته بود، شنید. زرق و برقارزهای دیجیتالدر نگاه اول نظر او را معطوف خود نکرد. اولین فکری که به ذهنش خطور کرد این بود که شکست ارزهای دیجیتال به دلیل فقدان ارزش ذاتی برای آن‌ها اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

در آن دوران به دید ویتالیک هر چیزی که با قانون‌گذاری دولت‌ها سروکار داشت یا تحت کنترل شرکت‌ها بود، شرورانه به نظر می‌رسید. طبیعتاً،ماهیت غیرمتمرکز و غیرقابل کنترل بیت کوینعلاقه او را جلب کرد. بوترین بیشتر زمان خود را بر روی در انجمن‌های گوناگون مرتبط با بیت کوین سپری می‌کرد و به تحقیق درباره این شبکه مشغول بود. در ابتدا،عنصر ارز دیجیتالدر این شبکه بود که توجه ویتالیک را به خود جلب کرد. اما هرچه بیشتر درگیر جامعه ارزهای دیجیتال می‌شد، بیشتر درباره فناوری زیرین و بی‌نهایت پتانسیل‌دار مجازی بیت کوین فکر می‌کرد.

او رسماً می‌خواست که وارد این اقتصاد جدید و تجربی شود و چند سکه به دست آورد، اما نه قدرت پردازشی لازم برای استخراج و نه پول لازم برایخرید بیت کویندر اختیار داشت. پس در انجمن‌های مختلف به دنبال کارهایی رفت که در ازای آن می‌توانست بیت کوین بگیرد. نهایتاً شروع به نوشتن مقاله‌هایی برای یک وبلاگ کرد که حاصل آن۵ بیت کوین برای هر مقالهبود.

مقاله‌های او توجه میهای آلیسی (Mihai Alisie) که ازدوست‌داران بیت کوین در رومانیبود را به خود جلب کرد که به مکاتبات فعالانه این دو و در نهایتپیدایش مجله بیت کوین(Bitcoin Magazine) منجر شد. بوترین فعالیت خود را به عنوانسردبیر مجله بیت کوینو کار پاره‌ وقت دیگری برای رمزنویس معروف، ایان گلدبرگ، به عنوان دستیار محقق ادامه داد. افزون بر این آن زمان ویتالیک ۵ دوره درسی پیشرفته را در دانشگاه واترلو نیز می‌گذراند.

در ماه می سال ۲۰۱۳ به شهر سن خوزه کالیفرنیا سفر کرد تا در کنفرانس مرتبط با بیت کوین به عنواننماینده مجله بیت کوینحضور پیدا کند. این اولین بار بود که بوترین به عینه شاهد سرزنده و پرجنب‌وجوش بودن جامعه شکل گرفته پیرامون ارزهای دیجیتال بود. وی قانع شده بود که این پروژه‌ای است که قطعاً ارزش وقت گذاشتن و وارد شدن به آن را دارد.

نحوه پیدایش اتریوم

اواخر سال ۲۰۱۳، ویتالیک ایده‌هایش را در قالب گزارش عملکردی (Whitepaper) که به چندنفر از دوستانش ارسال شده و توسط آن‌ها گسترش پیدا کرده بود، خلاصه کرد. در نتیجه نزدیک به ۳۰ نفر برای بحث و گفتگو پیرامون این موضوع با ویتالیک گرد هم آمدند. بوترین منتظر انتقادات بود و بقیه نیز به اشتباهات اساسی که در مفهوم آن وجود داشت، اشاره می‌کردند.

حتی در آن دورانمفهوم اتریوممحوریت بیشتری درباره یک ارز داشت. طی دیدار و مباحثه‌ با افرادی که این ایده را داشتند، گذشت زمان آن را تغییر داد و شکل جدیدی به آن بخشید. پس از اینکه به زبان برنامه‌نویسی مدنظر دست یافتند، هرهفته روش‌های جدیدی برای استفاده از آن به کار می‌بردند.

در اواخر ژانویه ۲۰۱۴، تیم پروژه دریافت که ایجاد فضای ذخیره‌سازی فایل در بستری غیرمتمرکز نسبتاً آسان است و مفاهیمی مانندرجیسترینام (Name Registery) را تنها با چندخط کد می‌توان به وجود آورد. با روی هم انباشته‌شدن موارد استفاده‌های جدید،ایده ویتالیکآرام‌آرام تغییر شکل داد و بهاتریومیکه امروز می‌بینیم، تبدیل شد.

اعلان عمومی اتریوم

اتریومدر ژانویه ۲۰۱۴ اعلان عمومی شد. هسته تیم پروژه شامل ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، میهای آلیسی (Mihai Alisie)، آنتونی دی‌لوریو (Anthony Di Iorio)، چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson)، جوزف لوبین (Joe Lubin) و گاوین وود (Gavin Wood) بود.

همچنین بوتریناتریومرا در کنفرانس بیت کوین در شهر میامی روی صحنه معرفی کرد. چندماه بعد تیم پروژه تصمیم گرفت برای اتر که ارز دیجیتال شبکه محسوب می‌شد، فروش جمعی انجام دهد. در همان دوران خود ویتالیک وام بلاعوض تیل فلوشیپ با مبلغ ۱۰۰ هزار دلار دریافت کرده بود.

در طول فروش جمعی که اتر در ازای بیت کوین فروخته شد،تیم اتریومبیش از ۳۱,۰۰۰ بیت کوین از جامعه ارزهای دیجیتال جمع‌آوری کرد که ارزشش در آن زمان چیزی نزدیک به ۱۸ میلیون دلار بود. هرچند در زمان فروش جمعی بیت کوین در محدوده ۶۵۰ دلار معامله می‌شد، اما پس از گذشت زمانقیمت بیت کوینسقوط شدیدی تجربه کرد و تیم پروژه باید با زیان از دست دادن میلیون‌ها دلار روبرو می‌شد. با این وجود، سرمایه جمع‌آوری شده برایتاسیس بنیاد اتریومکه یک سازمان غیرانتفاعی واقع در سوییس بود، کافی به نظر می‌رسید. این بنیاد با هدف نظارت بر توسعه نرم‌افزار منبع‌باز اتریوم ایجاد شده بود.

پس از اینکه شبکه به طور رسمی کار خود را آغاز کرد، بنیاد اتریوم چندین نمونه‌ آزمایشی از پلتفرم اتریوم را مورد آزمایش قرار داد. آخرین نسخه‌ نمونه‌های آزمایشی المپیک (Olympic) نام داشت که به همراه نسخه عمومی بتا پس از آن منتشر شد. در اوایل چندین کاربر باگ‌ها و خطاهای سیستم را پیدا کردند و تیم اتریوم نیز برای کسی که بر رویشبکه اتریومتست استرس انجام دهد، پاداش ۲۵ هزار اتریومی تعیین کرد.

انتشار اولین نسخه عمومی اتریوم

در ۳۰ام ماه جولای سال ۲۰۱۵، اولین نسخه عمومی در دسترس اتریوم تحت عنوان «فرانتیر» (Frontier) منتشر شد. این نسخه‌ که بیشتر شبیه به یک راه‌اندازی آزمایشی بود، تنها ضروری‌ترین ویژگی‌هایش را داشت که با ظاهر خط فرمان منتشر شده بود و به توسعه‌دهندگان امکان آزمایش زنده پلتفرم را با ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز می‌داد. پس از اینکهپلتفرماز سوی توسعه‌دهندگان و استفاده‌کنندگان پایدار ارزیابی شد، به نسخه «هومستد» (Homestead) ارتقا یافت.

ارتقا به ایننسخه ۱۴اممارس ۲۰۱۶ انجام شد وشبکه اتریوماولین نسخه رسمی منتشر شده محصول خود را آن روز مشاهده کرد. ورود اتریوم با معرفی نسل بعدی فناوری بلاک چین برابر بود که به توسعه‌دهندگان آزادی بیشتری می‌داد و به طور قابل توجهی استفاده از آن آسان‌تر بود. علاوه بر آن چندین بهبود تکنولوژیکی نیز در زیرساخت‌های آن اتفاق افتاده بود.

در این زمان اتریوم با قدرت خود را در بازار ارزهای دیجیتال معرفی کرده بود. تعداد نودهای اتریوم در آن دوران به ۵,۱۰۰ عدد می‌رسید که در مقایسه با بیت کوین در زمان مشابه با ۶,۰۰۰ نود، رقم قابل توجهی بود. علاوه‌ بر آن، تعداد صرافی‌هایی که اتر معامله می‌کردند به صورت فزاینده‌ای رشد می‌کرد که خود این بر سرعت افزایش ارزش آن می‌افزود. با وجود اینکه نسخه اولیه اتریوم منتشر شده بود، غول‌های فناوری مانند مایکروسافت و آی‌بی‌ام با همکاری مستقیم تیم پروژه و ویتالیک بوترین در حال انجام پروژه‌هایی بر بستر اتریوم بودند.

بروزرسانی بزرگ بعدی «متروپلیس» (Metropolis) نام داشت که مقرر شده بود در دو بخش انجام شود. انتشار بخش اول آن تحت عنوان «بیزانس» که قرار بود در اکتبر ۲۰۱۷ انجام شود، چندین بار به تأخیر افتاد. این بروزرسانی بر روی کاربرپسندتر کردن شبکه به همراه سریعتر، سبک‌تر و امن‌تر کردن پلتفرم نسبت به نسخه‌های قبلی تمرکز یافته بود. نهایتاًآخرین مرحله اتریومبا نام «سرنیتی» (Serenity) معرفی خواهد شد، اما هنوز هیچ تاریخ قطعی برای اجرای آن تعیین شده است.

نظر ویتالیک درباره آینده اتریوم

این روز‌ها ویتالیک در سنگاپور زندگی می‌کند و بر روی چیزی که چندسال پیش خلق کرد، به شدت در حال کار کردن است. در اولین روزها، تنها سه نفر بر روی پروتکل‌های اتریوم کار می‌کردند اما او امیدوار است که تیم پروژه یک روز به نقطه‌ای برسد که کمتر و کمتر به وجود او نیاز باشد.

او درمورد آینده پلتفرم خوش‌بین است و در این باره عقیده دارد تنها چیزی که می‌تواند اتریوم را نابود کند، خود اتریوم است. بوترین و تیم او آماده عرضه نسخه‌های جدید، پایدارتر، امن‌تر و بهینه‌تری از اتریوم هستند و بزرگترین چالش‌های پیش رو را مقیاس‌پذیری، بهینه‌سازی، به صرفه بودن از نظر اقتصادی و امنیت می‌دانند.

گردآورنده: الهام خلیلی خو



#‌اقتصاد منبع: تیتر برتر

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

مدیرکل هواشناسی استان زنجان از کاهش نوسان دمای استان طی روزهای آینده و گرم شدن هوا خبر داد.

یک ربع پیش

اسماعیل هنیه با رئیس ستاد کل نیروهای مسلح دیدار و گفت‌وگو کرد.

یک ربع پیش

شهردار کرمانشاه از تشدید برخورد با ساخت و ساز غیرمجاز در کرمانشاه خبر داد.

یک ربع پیش

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه از اسکان نزدیک به ۱۴۰ هزار مسافر نوروزی در مراکز اقامتی استان طی ایام نوروز خبر داد. 

یک ربع پیش

یک کارشناس مذهبی گفت: در شب‌های قدر انسان مجددا مسیر زندگی خود را بازبینی می‌کند و باید با خود نسبت به رفتار و کارهایی که باید در مسیر بندگی و عبودیت انجام دهد، فکر کند.

13 دقیقه پیش

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: از آغاز تعطیلات نوروزی امسال و از ۲۵ اسفند سال گذشته تا ۹ فروردین جاری ۵۷۰ هزار و ۳۴۶ گردشگر و مسافر نوروزی از جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی استان بازدید کردند.

یک ربع پیش

امام جمعه بجنورد گفت: شب های قدر را قدر بدانیم و از این شب ها بهره ببریم.

یک ربع پیش

سرپرست اداره کل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد از پذیرش ۱۷۵۸ خانوار در ستادهای اسکان آموزش و پرورش این استان تا پایان روز دهم فروردین ۱۴۰۳ خبر داد.

یک ربع پیش

قیمت نفت در معاملات روز پنج شنبه، بیش از یک دلار در هر بشکه افزایش یافت و تحت تاثیر تمدید محدودیت عرضه اوپک پلاس و حملات اوکراین به زیرساخت انرژی روسیه، به رشد ماهانه رسید.

یک ربع پیش

بیشتر...