سلامت نیوز |
3 سال پیش

10 باور رایج نادرست درباره دیابت بیماری مراقبت سلامت نیوز

10 باور رایج نادرست درباره دیابت

سلامت نیوز:نسل ما آشنایی خوبی با اپیدمی دیابت دارد. امروزه بسیاری از افراد سعی می‌کنند اطلاعات خود را درباره بیماری‌های مزمن مرتبط با سبک زندگی مانند دیابت، بیماری‌های قلبی و سرطان افزایش دهند. باید توجه داشت که بزرگ‌ترین مانع کنترل دیابت، کمبود آگاهی درباره این بیماری است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه اعتماد ،بر همین اساس ما در این مطلب به باورهای نادرست رایج در زمینه دیابت و واقعیت‌ها درباره آن می پردازیم :

باور نادرست1

دیابت را می‌توان با مصرف دارو درمان کرد. واقعیت دیابت یک بیماری مزمن است. با مصرف داروهای مناسب و داشتن سبک زندگی سالم که شامل رژیم غذایی مناسب و ورزش است می‌توان آن را کنترل کرد.اما دیابت به طور کامل قابل درمان نیست.

باور نادرست 2

داروهای طب آیورودا در درمان دیابت موثرتر هستند. واقعیت درمان آیورودا را می‌توان همراه با داروهای طب رایج و پس از مشورت با پزشک مصرف کرد. داروهای آیورودا همیشه به تنهایی برای کنترل دیابت کافی نیستند.

باور نادرست3

با طبیعی شدن سطح قند خون می‌توان مصرف خوراکی‌های محدود شده را از سر گرفت.

واقعیت

قند خون مستقیما به مواد غذایی مصرف شده، فعالیت بدنی و میزان استرس بستگی دارد. این عوامل به طور روزانه باعث تغییر سطح قند خون می‌شوند.

بنابراین اگر با طبیعی شدن سطح قند خون مصرف همه گروه‌های خوراکی‌ از سر گرفته شود، سطح قند خون بار دیگر افزایش می‌یابد.

باور نادرست 4

افراد دیابتی نمی‌توانند مواد غذایی حاوی قند مصرف کنند. واقعیت این‌که افراد مبتلا به دیابت باید رژیم بدون قند داشته باشند یکی از رایج‌ترین شایعات در این باره است.

واقعیت

این است که افراد دیابتی باید رژیم غذایی متعادلی داشته باشند. این رژیم غذایی می‌تواند مقداری قند را در حد متعادل در خود داشته باشد. باور نادرست 5 دیابت نوع 2 فقط افراد چاق را درگیر می‌کند.

اضافه وزن و توزیع چربی – به‌ویژه چربی احشایی – در بدن قطعا نقش مهمی در ابتلا به دیابت دارد. واقعیت اما چندین عامل مهم دیگر نیز در ابتلای فرد به دیابت نوع 2 نقش دارد. این موارد شامل ژنتیک، سابقه مصرف دارو، سابقه سرطان یا بیماری‌های خود ایمنی و عادت‌های ناسالم مانند سیگار کشیدن است. بنابراین، این‌که دیابت نوع 2 فقط افراد دارای اضافه‌وزن را تحت تأثیر قرار می‌دهد واقعیت ندارد، چنان چه بر اساس آمار، حدود 20 درصد از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 دارای وزن طبیعی یا وزن کم هستند. باور نادرست 6 احتمال ابتلا به ویروس کرونا در افراد دیابتی بیشتر است.

واقعیت به گفته کارشناسان ،اگر مبتلا به دیابت باشید، احتمال ابتلای شما به ویروس کرونا بیشتر از جمعیت عمومی نیست اما اگر مبتلا به کووید-19 شوید، احتمالا عوارض شدیدتری را تجربه خواهید کرد.

باور نادرست 7

مصرف زیاد مواد غذایی حاوی قند باعث ابتلا به دیابت می‌شود. واقعیت درست است که سطح قند خون نقش اساسی در ابتلا به دیابت دارد اما صرفا مصرف خوراکی‌های شیرین عامل اصلی در این زمینه نیست.

مصرف زیاد مواد حاوی قند به طور مستقیم باعث دیابت نمی‌شود. با این حال، داشتن یک رژیم غذایی شیرین می‌تواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود که از عوامل خطر ابتلا به دیابت نوع 2 است. باور نادرست 8 چاقی همیشه منجر به دیابت می‌شود.

واقعیت

اگرچه چاقی خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد، اما به طور حتم منجر به این بیماری نمی‌شود. طبق اعلام مرکز کنترل بیماری‌های آمریکا، CDC، حدود 39.8 درصد بزرگ سالان در این کشور مبتلا به چاقی هستند، اما 13 درصد آن‌ها دیابت دارند.

باور نادرست 9

دیابت نوع یک مزمن‌تر از دیابت نوع 2 است. واقعیت صرف نظر از علت ابتلا به دیابت، فردی که از هر نوع دیابت رنج می‌برد، سطح بالایی از قند خون را تجربه می‌کند که در صورت کنترل نشدن، چه دیابت نوع یک باشد، چه دیابت نوع 2، می‌تواند عواقب ناگواری شامل بیماری قلبی، نابینایی، سکته مغزی، بیماری کلیوی، قطع عضو و آسیب عصبی به همراه داشته باشد.

باور نادرست 10

افراد مسن بیشتر مستعد ابتلا به دیابت هستند.

واقعیت

درتصور بر این بود که جوانان فقط به دیابت نوع یک مبتلا می‌شوند. اما امروز مشخص شده است حتی گروه‌های سنی پایین مستعد ابتلا به دیابت نوع 2 هستند که دلیل آن عادت‌های نامناسب مانند پرخوری و کم‌تحرکی است. هر فردی با این سبک زندگی می‌تواند در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 قرار گیرد.



#‌اخبار_سلامتی منبع: سلامت نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

تحقیقات نشان می دهد که ورزش می تواند به کاهش تجمع چربی مرتبط با افزایش سن در بدن کمک کند.

پریروز

انتخاب نوشیدنی‌هایی که شیرینی طبیعی و فواید تغذیه‌ای را ارائه می‌دهند، می‌تواند به کاهش هوس به شیرینی و در عین حال به سلامت کلی کمک کند

دیروز

اگر احساس خستگی برای شما مدت‌ها است که به امری دائمی تبدیل شده، حتماً به پزشک مراجعه کنید؛ اگر آهن کافی در بدن شما وجود ندارد، رژیم غذایی خود را تغییر دهید و اسفناج و گوشت بیشتری مصرف کنید.

دیروز

به نظر می‌رسد پاسخ این پرسش که «از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟»، در حال تغییر است زیرا عمر مردم طولانی‌تر شده است، دیرتر بازنشسته می‌شوند و تا سنین بالاتری همچنان از سلامتی جسمی و روحی برخوردارند.

7 ساعت پیش

به عنوان یک روان درمانگر جنسی میل جنسی همیشه مورد توجه من قرار داشته است. مفهوم دلزدگی جنسی یا بی‌حوصلگی جنسی مفهوم قابل توجهی است که این مقاله روی آن تمرکز دارد.

دیروز

میانگین زمان دوش گرفتن ۸ دقیقه است و اگر بیش از ۱۵ دقیقه زیر دوش می‌مانید، باید به فکر تغییر روتین حمام خود باشید.

پریروز

این گزارش به دنبال بررسی‌های علمی یکی از باورهای اشتباه مردم در خصوص آبلیموهای سنتی تهیه شده است. شاید پس از مطالعه آن، بیشتر از قبل در خرید آبلیموهای به اصطلاح سنتی تامل کنیم.

دیروز

سن پترزبورگ در داخل مرزهای فدراسیون روسیه قرار دارد و شهری است که هر ساله گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می‌کند. این شهر در سال 1703 تاسیس شده و اسامی مختلفی به نام‌های پتروگراد و لنینگراد در طول تاریخ داشته است. اما امروزه، سن پترزبورگ نامی است که این شهر در دنیا با آن شناخته می‌شود. در این مطلب قصد داریم شما را با این شهر بهتر آشنا کنیم.

3 ساعت پیش

محققان دانشگاه لوزان سوئیس به ارتباط بین درآمد و سرعت پیری مغز انسان دست یافته‌اند.

3 روز پیش

بیشتر...