آرگا |
8 ماه پیش

رسیدگی موتورولا edge 30 pro نگاهی به کیفیت ساخت این گوشی

موتورولا edge 30 pro به عنوان پرچمدار این برند در سال ۲۰۲۲، در کنار بهره مندی از تراشه قوی، امکانات ویژه ای را در اختیار کاربران می گذارد و بزرگترین نقطه قوتش قیمت مناسب آن بود. این مطلب به بررسی موتورولا edge 30 pro می پردازد.

اسمارتفون موتورولا edge 30 pro آخرین پرچمدار ۲۰۲۲ امریکایی ها محسوب می شود و یک گوشی باکیفیت بوده که با قیمت مناسبی ارائه شد. در ادامه مطلب به بررسی موتورولا edge 30 pro پرداخته تا با امکانات و قابلیت های این اسمارتفون بیشتر آشنا شوید.

معرفی و بررسی موتورولا edge 30 pro

برند موتورولا یکی از قدیمی ترین سازندگان موبایلی محسوب می شود که البته از زمان داغ شدن بازار گوشی های هوشمند کمتر از آن می شنویم. اما این کم سر و صدا بودن دلیلی بر کم کار شدن این برند نیست و موتورولا نهایت سعی خود را برای ارائه گوشی های هوشمند در بازه های قیمتی مختلف به کار بسته است.

در این مطلب قرار است به بررسی موتورولا edge 30 pro پرداخته تا متوجه شوید آیا آخرین پرچمدار موتورولا برای سال ۲۰۲۲ در رقابت با سایر گوشی های پرچمدار چه حرف هایی برای گفتن دارد. این گوشی در دو نسخه گلوبال و امریکایی وارد بازار شده و نسخه ویژه امریکا با اسم Motorola Edge Plus 2022 شناخته می شود.

قابل ذکر است بخش موبایل موتورولا دیگر کمپانی امریکایی به حساب نمی آید و زیر برند لنوو فعالیت دارد. مدتی است فعالیت این برند قدیمی گوشی های همراه از قبل بیشتر شده و مدل های متعددی را نسبت به سال های قبل روانه بازار نموده است. در ادامه با بررسی موتورولا edge 30 pro همراه ما باشید.

محتویات جعبه

در داخل جعبه گوشی موتورولا edge 30 pro علاوه بر خود دستگاه، یک قاب ژله ای، آداپتور ۶۸ وات و کابل تایپ سی قرار دارد. بزرگترین نقطه قوت گوشی موتورولا edge 30 pro قیمت آن می باشد. ولی این قیمت موجب شده این گوشی از برخی جنبه ها نتواند همپای بهترین های بازار حرکت کند. به طور مثال قاب پلاستیکی، پوشش گوریلاگلس ۳ و عملکرد ضعیف دوربین از نقاط ضعف آن به شمار می روند.

از طرفی پردازنده اسنپدراگون ۸ نسل یک به همراه نمایشگر بی نظیر می تواند کاربران زیادی را به موتورولا edge 30 pro متمایل نماید. در حال حاضر در این رنج قیمتی گوشی هایشیائومی ۱۲وشیائومی ۱۲ پرواز رقبای اصلی محسوب می شوند.

طراحی و کیفیت ساخت

معمولا هر جا سخنی از گوشی پرچمدار باشد، نخستین موردی که به ذهن می رسد، کیفیت ساخت خوب و طراحی خاص آن می باشد. ولی بررسی ها نشان می دهد گوشی موتورولا edge 30 pro از طراحی کاملا معمولی بهره می برد. این اسمارتفون زبان طراحی نسبتا مشترکی با میان رده های این شرکت داشته و حتی از لحاظ مقاومت نیز عملکردی در حد میان رده ها دارد.

پنل پشتی این گوشی از جنس شیشه و مات است و با گوریلاگلس ۵ محافظت می شود. در حالی که پنل جلویی به گوریلاگلس ۳ مجهز شده و دارای گواهی IP53 می باشد که می تواند تا حدی خیال شما را از بابت مقاومت در مقابل پاشش آب و گرد و غبار آسوده نماید.

در پنل پشتی با تکان دادن گوشی تغییر طیف جذابی ایجاد می شود که از جذابیت های موتورولا edge 30 pro به شمار می رود. سه دوربین در این پنل زیر یکدیگر قرار گرفته و در کنار آن ها یک فلش و میکروفن در ماژول بیضی شکل در گوشه بالا و سمت چپ تعبیه شده اند.

نشان موتورولا نیز وسط قاب پشتی خودنمایی می کند. لبه پنل پشتی اندکی خمیدگی داشته که به خوش دست شدن موتورولا edge 30 pro کمک می کند. نمایشگر این اسمارتفون با توجه به نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز و کیفیت بسیار خوب به راحتی می تواند نظر کاربران را در این بازه قیمتی جلب نماید.

البته نمایشگرهایی با روشنایی و کیفیت بهتر نیز در این رنج قیمتی وجود دارد. گفتنی است زبان طراحی موتورولا از اواخر سال ۲۰۲۱ متحول شد. از گرد شدن گوشه های قاب دوربین تا برجسته شدن دوربین و زاویه دار شدن گوشه های دستگاه. ضمنا طراحان این برند کلیدهای قفل و صدا را بالاتر از حد معمول قرار داده اند.

به نحوی که حتی برای انگشتان بلند نیز در دسترس نیست و افراد چپ دست را با چالش روبرو می کند. استفاده از قاب شیشه ای مات پشتی انتخاب هوشمندانه ای برای موتورولا edge 30 pro محسوب می شود. زیرا بررسی ها نشان داد هم لغزندگی کاهش یافته و هم اصطکاک افزایش می یابد. ضمنا تا حدودی از جذب چربی و آثار انگشت جلوگیری می شود.

در این قاب، ماژول دوربین دو مرحله بیرون زدگی را تجربه کرده اند. معمولا جهت کاهش جذب گرد و خاک در اطراف قاب دوربین، لبه ها را به داخل خم نموده و این امر سبب شده تا بیرون زدگی دوربین ها نیز جز در لبه سمت چپ لنزها اصلا احساس نشود. البته این طراحی عجیب ولی کاربردی ظاهر چندان جذابی ارائه نمی دهد.

ایراد اصلی در بیرون زدگی دوربین نه تجمع گرد و خاک بوده بلکه لق زدن گوشی موقع قرار گرفتن روی سطح صاف می باشد. در ادامه بررسی طراحی موتورولا edge 30 pro باید اشاره کرد با وجود بی نقص بودن انعکاس فریم آن، موتورولا پلاستیک را برای این فریم در نظر گرفته است.

مسلما این انتخاب در این رنج قیمتی گوشی نکته منفی تلقی می شود. نمایندگان شیائومی در قیمت هیای به مراتب پایین تر دارای فریم فلزی می باشند و حتی گوشی های قاتل پرچمدار سامسونگ نظیرگلکسی S21 FEهم دارای چنین متریالی در فریم هستند.

در سمت راست گوشی شاهد حضور کلیدهای ولوم و پاور می باشیم. ضمنا سنسور اثر انگشت نیز با کلید پاور ادغام شده و داری سرعت و دقت بسیار خوبی می باشد. در پایین گوشی اسپیکر، پورت تایپ سی، میکروفن و خشاب سیم کارت مشاهده می شود. خشاب سیمکارت از دو سیمکارت به طور همزمان پشتیبانی دارد و از حافظه میکرو اس دی خبری نیست.

دقیقا شبیه دیگر پرچمداران بازار در سمت چپ گوشی المانی دیده نمی شود و در بالای دستگاه نیز میکروفن تعبیه شده است. گفتنی است موتورولا edge 30 pro از قلم استایلوس پشتیبانی می کند که ویژگی خاصی برای پرچمدارها به شمار می رود. البته این قلم در جعبه قرار ندارد و باید به طور جداگانه قلم را تهیه نمایید.

در مجموع موتورولا edge 30 pro گوشی خوش دست و زیبایی است که تنها ایراد اصلی طراحی اش، محل حضور کلیدهای قفل و صدا می باشد. در حقیقت با یک دست امکان افزایش صدا نبوده و حتی برای دست دیگر نیز محل قرار گیری کلیدها در ابتدا ناآشنا می باشد و ممکن است بارها به جای کلید کاهش صدا، کلید قفل گوشی را بفشارید.

اسپیکر

برای موتورولا edge 30 pro اسپیکر استریو در نظر گرفته شده که صدا از اسپیکرهای زیر گوشی و مکالمه پخش می شود. بلندی صدا خوب بوده و دارای کیفیت قابل قبولی می باشد اما در حد رقبا نیست. در این گوشی از جک هدفون ۳.۵ میلی متری خبری نیست.

نمایشگر ۱۴۴ هرتزی

با توجه به بررسی ها می توان گفت نمایشگر گوشی موتورولا edge 30 pro اصلی ترین ویژگی آن است. جایی که موتورولا همچون سال قبل برای پرچمدار خود پنل تخت ۶.۷ اینچی اولد با دقت فول اچ دی پلاس را در نظر گرفته که از یک میلیارد رنگ پشتیبانی دارد. نرخ تازه سازی در بیشترین حد به ۱۴۴ هرتز می رسد و با توجه به حاشیه های تقریبا کم، حدود ۸۷ درصد پنل جلو دستگاه در اختیار نمایشگر می باشد.

به علت تغییر نسبت نمایشگر به ۲۰:۹ با وجود ثابت بودن سایز نمایشگر، مساحت صفحه دو سانتی متر مربع کاهش یافته است. ضمنا شاهد افزایش چگالی پیکسلی نمایشگر به ۳۹۲ پیکسل در هر اینچ هستیم. همچنین وضوح تصویر نمایشگر ۱۰۸۰ پیکسل است.

کیفیت نمایشگر بسیار خوب بوده و نرخ نوسازی آن تجربه شدیدا روان و دلچسبی از تماشای ویدیو، بازی یا وبگردی با این گوشی را فراهم می کند. روشنایی صفحه نمایش موتورولا edge 30 pro خوب و کار راه انداز بوده اما به پای رقبا نمی رسد. دوربین سلفی نیز داخل هول پانچ بالای نمایشگر تعبیه شده است.

اسپیکر مکالمه نیز در بالاترین بخش پنل جلویی قرار دارد. نرخ نوسازی این گوشی حتی ازآیفون ۱۴ پرومکسوگلکسی S22 اولترابیشتر است و عملکرد روان تری دارد. به طور کلی نمایشگر این گوشی محتوا را با کیفیت بسیار عالی نمایش می دهد به نحوی که اصلا جای خالی رزولوشن های بالا حس نمی شود.

به ویژه از آنجا که به پنل اولد با کنتراست بالا روبرو هستیم، رنگ های مشکی نیز عمق زیادی دارند. از سویی به لطف پشتیبانی از قابلیت HDR10 پلاس نیز رنگ ها بسیار شاداب و سرزنده هستند. البته رنگ ها در تنظیمات پیش فرض ممکن است اندکی سرد باشند ولی می توان آن را در تنظیمات گرم تر نمود.

روشنایی حداکثری نمایشگر موتورولا edge 30 pro خیلی بالا نبوده و حداکثر به ۶۵۰ نیت می رسد. از این رو زیر نور آفتاب ممکن است تماشای محتوای نمایشگر به خوبی صورت نگیرد اما در دیگر مواقع، روشنایی نمایشگر کاملا کافی می باشد.

دوربین سه گانه

بررسی ها نشان داد گوشی موتورولا edge 30 pro در پنل پشتی به دوربین سه گانه شامل یک لنز اصلی ۵۰ مگاپیکسل واید، یک لنز ۵۰ مگاپیکسل اولترا واید ماکرو و یک لنز دو مگاپیکسل سنجش عمق مجهز شده است. برخلاف نسل قبلی در این گوشی از دوربین تله فوتو خبری نیست.

موتورولا با عملکرد خوب دوربین ها نهایت سعی خود را به کار بسته تا فقدان این دوربین برطرف شود. دوربین اصلی عملکرد بسیار خوبی داشته و می توان تصاویری با روشنایی، شارپنس و جزئیات خوب را به ثبت رساند. تنها در محیط های کم نور ممکن است آزاردهنده شود البته اگر لرزش دست صورت نگیرد می توان در این نور نیز تصاویر خوبی را به ثبت رساند.

دوربین اولترا واید اندکی افت کیفیت نسبت به دوربین اصلی داشته اما عملکرد آن در شرایط نوری مناسب، خوب است. قابلیت فوکوس دستی و خودکار روی این دوربین امکان ثبت تصاویر ماکرو را نیز فراهم می نماید که با کمی حوصله به خرج دادن می توان تصاویر ماکروی مناسبی با آن ثبت کرد.

ضمنا قابلیت فیلمبرداری ۸K با ۳۰ فریم بر ثانیه و ۴K با ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه با دوربین اصلی موتورولا edge 30 pro فراهم است. همچنین اگر به فیلمبرداری اسلوموشن علاقه مند هستید، دوربین اصلی امکان فیلمبرداری ۱۰۸۰ با ۹۶۰ فریم بر ثانیه را نیز فراهم نموده که می توان ویدیوهای باکیفیت را ضبط کنید.

دوربین سلفی موتورولا edge 30 pro به سنسور ۶۰ مگاپیکسل مجهز است که به طور پیش فرض تصاویر را ۱۵ مگاپیکسل ثبت می کند. ضمنا دارای قابلیت فیلمبرداری ۴K با ۳۰ فریم بر ثانیه می باشد. به طور کلی تصاویر و ویدیوهای گرفته شده با این دوربین کیفیت خوبی دارند اما ممکن است در زمینه پرتره نتواند نظر شما را جلب کند.

سخت افزار و نرم افزار

موتورولا در قسمت سخت افزاری گوشی edge 30 pro را به تراشه اسنپدراگون ۸ نسل یک مجهز کرده است که در حال حاضر یکی از سریع ترین پردازنده های اندروید جهان می باشد. این اسمارتفون در ۴ نسخه با حافظه های رم ۸ و ۱۲ گیگابایت و حافظه های داخلی ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت به بازار عرضه می شود. عملکرد پردازشی این تراشه کاملا رضایت بخش و بسیار خوب می باشد و در اندازه یک گوشی پرچمدار ظاهر می شود.

به طوری که از پس هر کاری که به آن سپرده می شود، بر می آید. گوشی edge 30 pro عملکرد سریعی داشته و با توجه به نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتزی همه چیز به روان ترین شکل اجرا می شود و مهمتر از همه اگر اهل گیمینگ هستید پردازنده گرافیکی گوشی نیز عملکرد بسیار عالی در همه بازی ها دارد.

بررسی ها نشان می دهد در بخش نرم افزاری نیز گوشی موتورولا edge 30 pro پیشرو بوده و با اندروید ۱۲ ارائه شده و برای آن بروزرسانی سیستم عامل اندروید و ۴ سال آپدیت امنیتی قول داده شده است. رابط کاربری One UI بر پایه اندروید خام یک محیط کاربری روان و ساده به همراه قابلیت های شخصی سازی خوب را فراهم کرده و اگر محیط کاربری ساده اولویت شما است، قطعا نظرتان را جلب می کند.

در این اسمارتفون می توانید رنگ منوها و اپلیکیشن های گوگل و بعضی ویجت ها را هماهنگ نمایید و از تغییر رنگ دیگر بخش ها و آیکون های برنامه ها خبری نیست.

باتری مناسب

در بررسی ها مشخص شد گوشی موتورولا edge 30 pro به باتری با ظرفیت ۴۸۰۰ میلی آمپر ساعت مجهز است و عملکرد شارژدهی آن قابل قبول می باشد. در استفاده معمولی رو به کم باتری حدود یک روز کامل انرژی گوشی را فراهم می کند اما در استفاده بیشتر احتمالا نزدیک عصر به شارژ مجدد نیاز شود.

قابل ذکر است گوشی موتورولا edge 30 pro از شارژ سریع ۶۸ وات پشتیبانی می کند و دارای قابلیت شارژ معکوس ۵ وات می باشد که می توان برای شارژ هندزفری بلوتوثی یا گجت های دیگر روی آن حساب باز کرد. خوشبختانه موتورولا شارژر را داخل جعبه گوشی ارائه می دهد و می تواند در عرض ۱۵ دقیقه باتری را از شارژ صفر به ۵۰ و در مدت ۳۵ دقیقه به ۱۰۰ برساند.

منبع : آرگا




#‌فناوری #‌دانش منبع: آرگا

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

از لحظه‌ای که تسلا سایبرتراک رونمایی شد، بسیاری از ما انتظار معرفی نسخه‌های کپی چینی را داشتیم که حالا این زمان فرا رسیده است.

8 ساعت پیش

ناسا فاش کرده که زمین به تازگی یک پیام لیزری را از ۱۴۰ میلیون مایلی(۲۲۵ میلیون کیلومتری) دریافت کرده است اما پیش از اینکه منتظر دیدن بیگانگان باشیم، باید به یک توضیح ساده توجه کنیم.

13 ساعت پیش

شما خورشید را دیده‌اید، اما نه به این شکل؛ مدارگرد خورشیدی ESA ویدئویی را ضبط کرده‌است که در آن خورشید بسیار کرکی شکل نشان داده می‌شود.

9 ساعت پیش

برخی از قابلیت‌های هوش مصنوعی اپل فاش‌ شدند؛ اپلیکیشن‌های اصلی در خط مقدم دریافت ویژگی‌های جدید هستند.

4 ساعت پیش

تا به امروز انسان‌ها تنها گونه حیوانی بودند که از طبیعت به عنوان یک قفسه دارویی برای تسکین‌ دردها و بیماری‌های خود استفاده می‌کردند؛ اما اخیرا این روش استفاده از طبیعت در گونه‌ای از شامپانزه‌ها نیز دیده شده‌است.

7 ساعت پیش

ادی هال، قهرمان سابق مسابقات قوی‌ترین مردان جهان، در یک رکورد جدید و شگفت‌انگیز، رکورد سنگین ترین مشت جهان را جابجا کرد. جالب اینجاست که تنها دو هفته قبل، الکس پریرا ستاره UFC رکورد قبلی را ثبت کرده بود.

14 ساعت پیش

دانشمندان سنگاپور، چسبی قوی با قابلیت چند بار استفاده را بر اساس پلیمر حافظه‌داری ساخته‌اند که با تغییر دما به سطوح می‌چسبد و از آن‌ها جدا می‌شود. با این دستاورد، می‌توان همانند مرد عنکبوتی از دیوار بالا رفت.

3 ساعت پیش

اسپاتیفای قابلیتی را که بسیاری از پلتفرم‌های دیگر به‌صورت رایگان ارائه می‌دهند، به بخشی از سرویس اشتراکی تبدیل کرد.

12 ساعت پیش

جهان ما مملو از نقاط جذاب، خطرناک و زیبا در اعماق آرام پوسته زمین است؛ کاوش در یک غار به معنای مواجهه با هیبت در دنیایی آرام و تقریباً بیگانه، به دور از هیاهو و شلوغی دنیای بالای زمین است.

11 ساعت پیش

بیشتر...