خبرگزاری ایسنا | 8 ماه پیش

تدوین برنامه مدیریت زیست بوم تالاب فارس ایسنا

نخستین نشست ارزیابی و بررسی فرایند تدوین مدیریت زیست بومی تالاب هفت برم با حضور نبی‌الله مرادی، معاون محیط زیست طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان فارس، الهام خان‌پور، کارشناس ناظر دفتر طرح حفاظت از تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست، ذینفعان، جوامع محلی، اساتید و کارشناسان محیط زیست امروز، ۱۴ آبان در شیراز برگزار شد.

معاون محیط زیست طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان فارس در این نشست با برشمردن برخی تهدیدات که سلامت تالاب‌های فارس را در خطر قرار می‌دهد، گفت: تدوین برنامه مدیریت زیست بومی تالاب‌ها از تکالیف قانونی است که باید با مشارکت همه ذینفعان و ذی‌مدخلان انجام شود و از الزامات مدیریت مشارکتی تالابهاست. این برنامه تاکنون برای ۷ تالاب استان تدوین شده است و در سال جاری تدوین برنامه تالاب هفت برم در دستور کار است.

نبی‌الله مرادی تصریح کرد: هر تالاب شرایط طبیعی و اکولوژی و اقتصادی و اجتماعی خاصی دارد که باید برنامه مدیریت آن بر این اساس استوار شود. هفت برم نیز از تالاب‌های زنده و پویای استان است که مشکلات و پتانسیل‌های خاص خود را دارد و تیم تدوین‌کننده برنامه آن باید همت زیادی را در این راه داشته باشند.

معاون محیط زیست طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان فارس ادامه داد: تالاب‌های استان تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان قرار دارند و انتظار ما این است که حریم تالاب‌ها رعایت شود. حریم تالاب‌ها ۱۵۰ متر از حد بستر آن است که طبق قانون توسط وزارت نیرو تعیین، آگهی و ابلاغ می‌شود و در تمام بارگذاری‌ها باید این حریم رعایت شود ولی مدیریت هر تالاب در قالب برنامه مدیریت در حوضه آبخیز تالاب صورت گیرد لذا بارگذاری‌ها با توجه به توان حوضه آبخیز انجام و با دقت رصد و پایش شود.

کارشناس ناظر دفتر طرح حفاظت از تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این نشست با اشاره به اینکه تخریب تالاب‌ها در سراسر جهان بسیار زیاد و نگران‌کننده است، گفت: گرد و غبار و افزایش هر ساله آن یکی از پیامدهای از بین رفتن تالاب‌ها است.

الهام خان‌پور در ادامه، تالاب هفت برم را یکی از تالاب‌های مهم استان فارس دانست و گفت: با همراهی جوامع محلی و ذینفعان باید طرح‌های توسعه گردشگری در حاشیه این تالاب بررسی و  توسط کارشناسان ارزیابی محیط زیست شود. در هر نقطه‌ای از تالاب هفت برم نمی‌توان طرح گردشگری یا تامین معیشت راه انداخت، این موارد باید با دقت بررسی شود، هدف این است که تهدیدات این تالاب بررسی و ارزیابی شود و طرح‌های گردشگری بر اساس کاهش تهدیدات تعریف شود.

کارشناس ناظر دفتر طرح حفاظت از تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: ارزش‌ها و کارکردهای تالاب‌ها باید در قالب زیست بوم منطقه تعریف شده و تهدیدات و مشکلات حاشیه تالاب استخراج و بررسی شود؛ هر مشکلی مطرح شود در اهداف راهبردی بررسی می‌شود، این موارد پایه اصلی تدوین برنامه مدیریتی تالاب است.

انتهای پیام



#اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای گفت: عملیات آماده‌سازی مسیر‌های منتهی به مرز‌های اربعینی به م

12 ساعت پیش

قیمت خودرو در بازار آزاد امروز شنبه ۱۴ تیر ماه بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌ه

17 ساعت پیش

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: تعدادی از واحد‌های تولیدی که مرتبط با کالا‌های اساسی و ضر

14 ساعت پیش

معاون وزیر جهاد گفت: استان های زاگرس نشین شامل ۱۱ تا ۱۲ استان، بیش از ۹۰ درصد آتش سوزی ها اتفاق می ا

17 ساعت پیش

مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور گفت: ترافیک سنگین در برخی از محور‌های شمالی از جمله چالوس

9 ساعت پیش

با ادامه روند گرمایش زمین و بی‌توجهی به بحران اقلیمی، تابستان ایران دیگر محدود به سه ماه نیست و فصل

12 ساعت پیش

مدیرعامل شرکت توانیر از اجرای موفق ۳۶ بسته مدیریت مصرف در سطح کشور خبر داد.

12 ساعت پیش

مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت:توده گرد و خاک شکل گرفته در کشور عراق طی سه روز آینده نوار غربی

9 ساعت پیش

صنعت هوانوردی به عنوان یکی از ارکان اصلی توسعه اقتصادی کشور‌ها همواره با بحران‌ها و چالش‌های غیرمنتظ

12 ساعت پیش

بیشتر...