خبرگزاری ایسنا |
1 سال پیش

نیازهای علوم انسانی احصاء نشده است تلاش برای تبدیل طرح جوانی جمعیت به یک طرح کلان ملی ایسنا

نیازهای علوم انسانی احصاء نشده است/تلاش برای تبدیل "طرح جوانی جمعیت" به یک طرح کلان ملی

دبیرکل شورای عالی عتف با بیان این‌که در صورت احیای موضوع طرح‌های کلان ملی در شورای عالی عتف بخش جدی آن را به حوزه علوم انسانی اختصاص می‌دهیم، از تلاش این شورا برای تبدیل طرح جوانی جمعیت به یک طرح کلان ملی خبر داد و گفت: این طرح کاملاً مربوط به علوم انسانی و تحولی است؛ ولی وقتی اجرا شود، ممکن است ۱۰ سال دیگر نتیجه بدهد، چرا که نمود عینی نتایج پروژه‌های علوم‌ انسانی، طولانی ‌مدت‌تر است.

دکتر پیمان صالحی در گفت‌وگو با ایسنا،درباره این‌کهچرا از یافته‌های پژوهش‌های علوم انسانی کمتر در تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌ها استفاده می‌شود،توضیح داد: به نظر من، پژوهش در هر حوزه‌ای باید واقعی باشد. یعنی؛ من به عنوان پژوهشگر، پژوهش انجام می‌دهم که یک مسئله‌ موجود را حل کنم. این مسائل می‌تواند در سطح کلان سیاست‌گذاری باشد و یا در یک موضوع کوچک باشد. پس پژوهش واقعی آن است که خروجی آن یک مسئله را در صنعت، جامعه، علوم انسانی و علوم اجتماعی و ... حل کند.

وی با بیان این‌که مشکل ما این است که احصای این موضوعات و نیازها، در علوم انسانی به هر دلیلی انجام نشده است، گفت: به همین دلیل از این نظر؛ پژوهش واقعی در آن بخش کمتر شده است.

دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری خاطر نشان کرد: وظیفه ما در شورای شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری(عتف) این است که آدرس این موضوعات واقعی را به پژوهشگران بدهیم؛ پسباید یک نظام هم‌رسانی مساله و پژوهشگر را تدوین کنیم.

صالحی با اشاره به "نظام ایده‌ها و نیازها" گفت: موضوعی که الان در جریان است، نظام ایده‌ها و نیازها (نان) است و ماباید در حوزه علوم انسانی از ظرفیت «نان» استفاده کنیم.

وی ادامه داد:ما در شورای عتف هم کمیسیون علوم انسانی داریم و بیشترین پروژه‌ها از نظر تعداد و نه مبلغ؛ در کمیسیون شورای عالی عتف، مربوط به حوزه علوم انسانی است. بنابر این این اتفاقات در حال افتادن است، ولی آثار آن را ما کمتر می‌بینیم.

معاون پژوهشی وزیر علوم، با اشاره بهدلیل کمتر دیده‌شدن آثار این فعالیت‌ها، توضیح داد: یک علت آن، این است کهنمود عینی نتایج پروژه‌های علوم‌ انسانی و تجویزهایی که می‌کند، طولانی ‌مدت‌تر است. همچنین فرهنگ، چیزی نیست که الان کاری کنیم و سریع اتفاق بیفتد؛ تغییر فرهنگ سال‌های سال طول می‌کشد. بنابراین وقتی ما تصمیم‌هایی در این زمینه می‌گیریم، نمودش را در سال‌های بعد می‌بینیم.

وی به موضوع طرح‌های کلان ملی اشاره کرد و گفت: ما به دنبال این هستیم که اگر دوباره در شورای عالی عتف، موضوع طرح‌های کلان ملی را احیا کردیم، بخش جدی آن را به حوزه علوم انسانی اختصاص دهیم.

صالحی به بحث جوانی جمعیت اشاره کرد و ادامه داد: برای مثال، بحث جوانی جمعیت، موضوع بسیار مهمی است که تمام دنیا درگیر آن هستند. ما الان به دنبال این هستیم در شورای عالی عتف، طرح جوانی جمعیت، یک طرح کلان ملی شود. این طرح کاملاً مربوط به علوم انسانی و تحولی است؛ ولی وقتی طرح اجرا شود، ممکن است ۱۰ سال دیگر نتیجه بدهد.

انتهای پیام



#‌اخبار منبع: خبرگزاری ایسنا

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

سرمربی تیم فوتبال آلومینیوم از برتری تیمش مقابل پرسپولیس ابراز خوشحالی کرد.

یک ربع پیش

سرمربی تیم ملی فوتسال ایران گفت: نکته عجیبی که برای اولین بار در فوتسال دیدم این بود که بازیکنان ازبک خودشان را روی زمین می‌انداختند.

یک ربع پیش

اختتامیه مسابقات جام رمضان تنیس روی میز بانوان با معرفی برترین ها درسمنان برگزار شد.

یک ربع پیش

یک عضو جنبش حماس تاکید کرد که رزمندگان مقاومت برای مقابله با هرگونه تجاوز اشغالگران به رفح کاملا آماده هستند.

یک ربع پیش

سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس تأکید کرد، تیمش در مصاف با آلومینیوم بازی همیشگی خود را انجام نداده است.

یک ربع پیش

تیم فوتبال پرسپولیس با شکست برابر آلومینیوم اراک در مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی از گردونه این مسابقات کنار رفت تا اولین جام فصل را از دست بدهد.

یک ربع پیش

شاگردان حمید مطهری با شکست ذوب‌آهن به جمع هشت تیم پایانی جام حذفی صعود کردند.

یک ربع پیش

پس از پنج روز رقابت، برترین‌های نوزدهمین دوره‌ پرش با اسب جام صدران پیشرو معرفی شدند.

یک ربع پیش

کارشناس داوری کشورمان اعتقاد دارد، داور در صحنه گل‌های اول پرسپولیس و آلومینیوم مرتکب اشتباه شده است.

یک ربع پیش

بیشتر...