راهبرد معاصر |
2 سال پیش

ارائه واکسن برکت تا پایان خرداد راهبرد معاصر

رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا از ارائه واکسن برکت تا پایان خرداد ماه خبر داد.

به گزارش راهبرد معاصرمصطفی قانعی رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: خیلی غیر محتمل است که یک واکسن بتواند بعد از شروع فاز یک زودتر از ۴ یا ۵ ماه به بازار ورود پیدا کند.

او با بیان اینکه این موضوع برای تمام واکسن‌ها صدق پیدا می‌کند افزود: همه مجریان امر قول داده اند تا آخر ماه خرداد واکسن را ارائه دهند، اما این به معنای تولید واکسن نیست، ابتکار عمل خوبی صورت گرفته تا برای واکسن تولید گرفته مجوز صادر شود، اما مجوز بعد از پایان فاز ۳ صادر می‌شود.

دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: در حال حاضر واکسن برکت جلوتر است و آخر خرداد ماه ارائه می‌شود، واکسن غیر فعال وزارت دفاع به نام فخرا حداقل تا ۶ ماه باید مراحل خود را طی کند و امید می‌رود که در شهریورماه به بازار برسد، واکسن رازی هم در همین فاصله زمانی می‌رسد؛ لذا واکسن‌های داخلی به جز یک مورد بقیه در شهریور ارائه می‌شود.

قانعی با اشاره به اینکه امروز کمیته اخلاق مجوز واکسن پاستور را صادر کرد گفت: از ابتدا تا انتهای مراحل تولید را خودمان انجام می‌دهیم که سه مورد مجوز گرفته است، دو مورد ویروس غیر فعال داریم که مربوط به واکسن برکت و فخرا است، همچنین ویروس نوترکیب دیگری داریم که مربوط به انستیتو رازی می‌شود لذا این سه واکسن از اساس داخلی هستند.

او با اشاره به اینکه یک کار مشترک با اسپوتنیک داریم که ۴ میلیون دز بنا شده است تا برای ما تولید کند ادامه داد: در این باره یک شرکت داخلی طرف حساب است و باید این کار را انجام دهد، یک واکسن مشترک با کوبا داریم که تا ۳ میلیون دز می‌تواند تا شهریور ارائه بدهد، یک واکسن دیگری هم به صورت مشترک با ژاپن داریم که هنوز مراحل لازم را طی نکرده است

دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: این‌ها واکسن‌های مشترک ایران با سایر کشور‌ها است، این واکسن‌های مشترک زودتر می‌تواند در ایران مسیر خود را طی کنند و به بازار بیایند، در مجموع تا شهریور با ۷ واکسن سر و کار داریم که برخی از آن‌ها مانند برکت زودتر به بازار ورود پیدا می‌کند.

قانعی تصریح کرد: ما یک سبد واکسن و یک آغاز واکسیناسیون را خواهیم داشت که از برکت که تولید داخلی است کار انجام می‌شود و سایر واکسن‌ها وارداتی هستند و لذا این موضوع تا اوایل مهر ماه طول خواهد کشید که در آن زمان ۷ واکسن را خواهیم داشت.

دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: تا پایان سال یک واکسن نوترکیب دیگر، تولید داخل به نام بقیه الله را خواهیم داشت لذا این واکسن هم تا مهرماه می‌تواند وارد عرصه شود، بنابراین یک سبد نوترکیب و یک سبد ویروس غیر فعال با پایه ویروسی را خواهیم داشت که ترکیبی از تولید داخل و تولید مشترک هستند.

قانعی بیان کرد: بعد از مهرماه بحث تامین واکسن اسپوتنیک را داریم که ۶۰ میلیون دز تهیه شده است که می‌تواند کمک کننده باشد، در پاییز چالش مربوط به واکسن را نخواهیم داشت، همچنین در اسفندماه بحران مربوط به کرونا را با واکسیناسیون تا حد زیادی حل خواهیم کرد./باشگاه خبرنگاران



#‌اخبار منبع: راهبرد معاصر

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

در خبر زیر عکسی عاشقانه از مهدی یغمایی خواننده مشهور ایرانی در کنار همسر جوانش را مشاهده میکنید.

نیم ساعت پیش

تروریست‌هایی که به سالن کنسرت کروکوس مسکو حمله کردند، باید تحت شرایطی بسیار سخت در حبس باشند.

یک ربع پیش

هواشناسی یزد با توجه به کاهش دمای هوا در برخی مناطق استان، به باغداران و کشاورزان هشدار سرمازدگی داد.

نیم ساعت پیش

سرپرست هلال‌احمر شهرستان کنگان گفت: واژگونی خودرو پارس درکنگان ۲ مصدوم برجا گذاشت.

نیم ساعت پیش

امسال نیز به رسم هرساله مراسم عزاداری مولای متقیان، امیرالمومنین(علیه‌السلام)‌ به همت هیئت الزهرا(سلام‌الله‌علیها) دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‌گردد.

یک ربع پیش

 معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان کرمانشاه از قتل پیرزنی ۸۳ ساله در هرسین به دست پسر ۳۵ ساله‌اش خبر داد و گفت: فرد قاتل در کمتر از ۲ ساعت از وقوع جنایت دستگیر شد.

نیم ساعت پیش

امام جمعه رشت از دولت خواست مردم را در کنار خود داشته باشد و برای استفاده از ظرفیت سرمایه گذاران برنامه‌ریزی کند و یادآور شد: مردم، قدرت آفرین هستند.

یک ربع پیش

یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه «برای تحقق شعار سال، یک جهش برنامه ریزی، تغییر محتوایی برنامه ریزی و همکاری گسترده‌تر میان ملت و دولت و حاکمیت ضرورت دارد» عنوان کرد: خوشبختانه امروز هم برنامه را داریم و هم نرخ رشد نسبتاً خوبی را در سال ۱۴۰۲ تجربه کردیم و اگر تورم مهار شود، زمینه وجود دارد که با یک جهش در برنامه‌ریزی بتوانیم این مسیر را باز کنیم و همه سرمایه‌گذاران به صحنه بیایند و مردم نیز منابع خود را ولو خرد و کوچک در مسیر توسعه قرار دهند.

نیم ساعت پیش

سخنگوی وزارت امور خارجه تجاوز رژیم صهیونیستی را تلاشی زبونانه و ناامیدانه برای تداوم و گسترش بحران در منطقه با هدف ترمیم چهره شکست خورده این رژیم در مقابل ملت فلسطین و گروه‌های مقاومت دانست.

یک ربع پیش

بیشتر...