زنگ هشدار منابع آب زیرزمینی به صدا درآمد all tv logo
طبق آخرین آمار موجود از وضعیت منابع آبی ایران تا آبان ۱۴۰۳، میزان ذخایر آبی کشور همچنان در وضعیت بحرانی قرار دارد. گزارشها نشان میدهند که ورودی آب به سدهای کشور بهطور کلی کاهش یافته است و میزان پرشدگی سدها بهویژه در حوضههای مرکزی و شرقی همچنان پایینتر از میانگین بلندمدت است.
در سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۴، میزان بارندگی در بسیاری از مناطق کمتر از حد نرمال بوده که تأثیر مستقیم بر منابع آبی سطحی و زیرزمینی گذاشته است. بیش از ۶۰ درصد از آب شرب کشور از منابع زیرزمینی تأمین میشود و برداشت بیرویه از این منابع باعث افت شدید آبخوانها شده است.
در این بین آب شرب در ۱۸ استان کشور بیش از ۶۰ درصد و در ۹ استان بیش از ۸۰ درصد به منابع آب زیرزمینی متکی است. این آمار نشاندهنده فشار قابل توجه بر این منابع و ضرورت مدیریت پایدار آنهاست.
علی پوراحمد رئیس حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی شرکت مدیریت منابع آب ایران بر اجرای کامل طرح احیا و تعادلبخشی منابع آب تأکید کرده و از معاونین برنامهریزی بهعنوان نقشآفرینان کلیدی در مدیریت منابع آب یاد کرده است.
وی خواستار تدوین و تصویب طرحهای جامع تأمین آب شرب شهرها و روستاها شد و افزود که برنامهریزی به معنای تفکر پیشگیرانه و حرکت به سمت شرایط مطلوب است.
وی همچنین به اهمیت استفاده از قوانین موجود، از جمله قانون برنامه هفتم پیشرفت، اشاره کرد و پیشنهاد داد که کارگروههای استانی سازگاری با کمآبی با ریاست استانداران فعالتر شوند. این اقدام میتواند به کاهش ناترازی منابع و مصارف آب کمک کند.
اقدامات مدیریتی مانند پر کردن چاههای غیرمجاز و تشکیل کارگروههای سازگاری با کمآبی در برخی استانها آغاز شده، اما نیاز به برنامهریزیهای دقیقتر و هماهنگی بین دستگاههای مختلف برای مقابله با این چالش ضروری است.
افزایش مصرف آب شرب و وابستگی شدید به منابع زیرزمینی، نیازمند تغییرات اساسی در سیاستگذاری و برنامهریزی منابع آب است. اجرای طرحهای احیا و تعادلبخشی، همراه با همکاری دستگاههای ذیربط و استفاده از ظرفیتهای قانونی، میتواند مسیر مدیریت پایدار آب در کشور را هموار کند. همچنین، توجه ویژه به چالشهای خاص استانها مانند یزد، برای ارائه راهکارهای محلی ضروری است.
منبع: ایسنا
#اخبار_اقتصادی
بیشتر...
تبلیغات
مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تبریز از برگزاری جشنواره رسانهای «هفت» همزمان با هفته فرهنگی تبریز در تهران خبر داد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ورزش گفت: بودجه ورزش کشور که ۱۳ تا ۱۴ هزار میلیارد تومان بود در سال آینده از مرز ۲۰ هزار میلیارد تومان عبور کرده است.
سرمربی تیم فوتبال ذوبآهن گفت: اشتباهات داوری نسبت به فصلهای گذشته کمتر شده است، میزان ضرر از داوری نسبت به دو فصل گذشته کمتر شده که به دلیل کمکداور ویدیویی است، عدالت بیشتر و لیگ سلامتتر شده و نتایج واقعیتر میشود.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری سیستان و بلوچستان گفت: فلسفه ذاتی و وجودی ما مسوولان در هر پُست و سِمتی، تکمیل رسالت انقلاب اسلامی است.
شهردار شیراز از تخصیص یک هزار میلیارد تومان اعتبار برای احیا و بازآفرینی مجموعه تاریخی زندیه و تلاش برای بهرهبرداری از فاز نخست این طرح در نیمه اول سال آتی خبر داد.
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: نبود شغل پایدار موجب افزایش مهاجرت و تشدید آسیبهای اجتماعی شده است. از اینرو، ضروری است که سیاستهای کارآمدی در این زمینه اتخاذ شود.
استاندار آذربایجان شرقی در بازدید از کمربندی عجب شیر گفت: کمربندی عجب شیر۵۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
نمایندهی مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، گفت: ۹۵ درصد صنعت آذربایجان شرقی دست بخش خصوصی است باید انرژی مورد نیاز بخش خصوصی را تامین کنیم.
بازیکن تیم والیبال پیکان از برد تیمش مقابل شهرداری ارومیه ابراز رضایت کرد.
بیشتر...