مطالبات ۲۰ میلیارد دلاری صندوق توسعه از بخش خصوصی tv logo

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری- مهدی غضنفری رئیس صندوق توسعه ملی در پنجمین همایش صندوق توسعه ملی با محوریت «حکمرانی توسعه؛ صندوق توسعه ملی و رفع ناترازی ها» که در محل مرکز همایش‌های سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد با اشاره به اینکهدر حال حاضر در کشور در تأمین مالی کافی با مشکل مواجه هستیم و در حوزه تأمین برق خانگی و صنعتی نمی‌توانیم منتظر تأمین مالی از سوی دولت باشیم گفت: ما حکمرانی را ساده گرفتیم و به همین جهت وضعیت ما بغرنج شده است.

وی ادامه داد: برای تأمین مالی نیروگاهی در شرایط کمبود منابع مالی، جذب سرمایه گذاری خارجی که نیازمند تعاملات بین المللی است و با توجه به تحریم‌ها کمتر قابلیت تحقق دارد. پس بهتر است که این امر به بخش خصوصی واگذار شود. در نتیجه بهتر است با انتخاب خوب هلدینگهای بزرگ داخلی و صنایع بزرگ درآمد زا بهترین گزینه‌ها برای تأمین مالی هستند.

رئیس صندوق توسعه ملی  با بیان اینکه مشکل ناترازی به اعتقاد من در همه حوزه‌ها قابل حل است گفت: ما باید از تجربیات موفق بشری به صورت مناسب استفاده کنیم و تعامل خردمندانه و هوشمندانه میان حکمرانی اجتماعی و حکمرانی اقتصادی شرایط موجود را مدیریت کنیم. ما برای کارهای بزرگ به سرمایه بزرگ نیاز داریم. دولتی کردن کارها ظاهرش خوب است اما آورده خوبی ندارد.

وی اظهارداشت: همه مردم صاحب این صندوق هستند ما وظیفه داریم در مورد مقدار موجودی و باقیمانده آن و هزینه کردها به مردم گزارش دهیم.

غضنفری بیان کرد: ۱۶۸ میلیارد دلار از ۱۲ سال پیش تا کنون به صندوق واصل و در دفاتر صندوق ثبت شده است. مقداری از پول‌هایی که دادیم برگردانده شد و مقداری هم معادل ۹.۳ سود بردیم. از آنجایی که صندوق برای بهش خصوصی تشکیل شده، ۴۵ میلیارد دلار را به بهش خصوصی دادیم.

او  افزود:۱۰۳ میلیارد دلار هم صرف مصارف دولتی و حاکمیتی شده است. در حال حاضر ۳۰.۷ میلیارد دلار باقی مانده موجودی صندوق است.

رئیس صندوق توسعه ملی بیان کرد: صندوق ۳۸.۲ میلیارد دلار تسهیلات ارزی داشته و همچنین ۲۰ میلیارد دلار مطالبات معوق بخش خصوصی دارد. من به عنوان خزانه دار شما پول شما را خوب نگه نداشتم چرا که میزان معوقات بسیار بالا است.

غضنفری بیان کرد: این تسهیلات در اختیار نفت و گاز، صنایع، نیروگاه‌ها، پالایشگاه‌ها، پتروشیمی، آب، حمل و نقل و… قرار گرفته است. ما در سال ۱۴۰۴ چابک سازی انجام دادیم و سه شرکت متعلق به صندوق ادغام شدند. ما بنگاه داری را شایسته صندوق نمی‌دانیم و این امر به اعتقاد من آنقدر حرفه‌ای است که بهتر است هر کسی خود را گرفتار آن نکند. در سال گذشته مقداری سهام از شرکت‌های تولیدی-صادراتی گرفتیم که قصد واگذاری آنها را داریم.

وی افزود: I-HOPE را در حال حاضر متوقف کردیم و از L-HOPE یعنی عاملیت بانک‌ها دارد به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

رئیس صندوق توسعه ملی با بیان اینکه صندوق برای تخصیص خطوط اعتباری جدید به بانک‌های عامل به منظور تأمین مالی نیروگاه‌ها ۵.۸ میلیارد دلار تخصیص داده است گفت:یعنی تا این میزان می‌توانند بانک‌ها پروژه معرفی کنند که بانک پاسارگاد و خاورمیانه در آن پیش قدم بودند و ما آنها را به بانک مرکزی ارجاع دادیم.

غضنفری ادامه داد: دولت می‌گوید ما باید ۳۰ هزار مگاوات برق تجدید پذیر ایجاد کنیم که مبلغ برآوردی آن ۱۲ میلیارد دلار ارزیابی شده است. ۶ هزار مگاوات پروژه و طرح روی کانتر بانک‌ها رفته اما ۱.۵ مگاوات آن به صندوق آمده است.

وی اظهار کرد: تأمین مالی احداث نیروگاه‌ها را چه کسی باید انجام دهد؟ دیدگاه اول معتقد است چون موضوع زیرساختی است پس صرفاً باب. توسط دولت‌ها تأمین مالی شود. در مورد اینکه چه کسی پول بدهد و چه کسی نیروگاه بسازد؟ دیدگاه دیگر بر این باور است که سودآوری اهمیت دارد، سرمایه گذار خودش می‌داند که از کجا سرمایه را تأمین کند. دیدگاه شوم هم معتقد است این سوال پاسخ مشخص ندارد.

رئیس صندوق توسعه ملی تاکید کرد: زنجیره فنی و مالی این حوزه بسیار پیچیده است. آورده کافی متقاضی، تأمین مالی مناسب و توان بازارسازی و چانه زنی در دولت کار هر کسی نیست و باید این توان در متقاضی موجود باشد.



#اخبار_اقتصادی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

ویس کرمی گفت:از تیرماه سهیمه گازوئیل را بر مبنای حرکت تغییر می‌دهیم وقیمت گازوئیل برای ناوگان جاده‌ا

5 ساعت پیش

امروز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد تهران ۷۱ میلیون و ۵

2 ساعت پیش

وزیر راه و شهرسازی پیشنهاد کرد تا یک نقشه راه همکاری سه ساله برای افزایش تجارت تهران و عشق آباد به س

4 ساعت پیش

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران گفت: تفاهم‌نامه‌ای با وزارت نیرو برای بهبود زیرساخت‌های ب

1 ساعت پیش

معاون وزیر صمت گفت:امروز دعوای کشور‌ها از جمله آمریکا و چین بر سر همین مسائل تولید و تکنولوژی است، ب

3 ساعت پیش

در جریان معاملات امروز شاخص کل بورس با کاهش ۲۶ هزار و ۶۳۴ واحد در تراز ۳ میلیون و ۲۲۵ واحدی ایستاد.

3 ساعت پیش

معاون وزیر صمت گفت: برنامه‌ریزی ما این است که تا افق ۱۴۰۵، حدود ۴۵ تا ۵۰ درصد از برق مورد نیاز شهرک‌

3 ساعت پیش

دبیرکل کانون پرورش دهندگان مرغ گوشتی گفت: بنابر اعلام وزارت جهاد کشاورزی، قیمت کنونی هرکیلو مرغ  زند

4 ساعت پیش

۱۳۸ شرکت خارجی از کشور‌های مختلف از جمله اسپانیا، اتریش، امارات، ایتالیا، آلمان، برزیل، ترکیه، چین،

4 ساعت پیش

بیشتر...