پژوهش جدید: فرزندان وسط روحیه همکاری بیشتری دارند سلامت نیوز
به گزارش سلامت نیوز به نقل ازگاردین، این بحث بیش از یک قرن است که ادامه دارد: آیا ترتیب تولد در شکلگیری شخصیت نقش دارد؟ آیا فرزندان اول واقعا وظیفهشناستر و کوچکترین بچههای خانواده خلاقترند یا آنچه در مورد تفاوت نقش فرزندان گفته میشود، کلیشههایی ناقص بر اساس شواهد ضعیف هستند؟
پس از چندین دهه ادعاهای متناقض، مطالعهای که روز دوشنبه منتشر شد، میگوید روانشناسان معتقدند میتوان درباره تفاوت نقشها، دستکم در یک مورد، با قطعیت بیشتری سخن گفت. آن یک مورد هم به نقش فرزندان میانی در خانواده برمیگردد.
در یکی از بزرگترین مطالعاتی که تاکنون در مورد ترتیب تولد، تعداد اعضای خانواده و شخصیت افراد انجام شده است، محققان کانادایی دادههای بیش از ۷۰۰ هزار داوطلب را جمعآوری کردند و دریافتند که کودکان میانی نسبت به سایر خواهر و برادرهایشان، در مورد «همکاری کردن» امتیاز بالاتری کسب میکنند.
این ارزیابی در خانوادههایی که فرزندان بیشتری دارند، نشان داد وقتی افراد بهعنوان بخشی از یک گروه بزرگتر رشد میکنند، بیشتر احتمال دارد که در آنها شخصیت مشارکتی شکل بگیرد.
مایکل اشتون و کیبوم لی، استادان روانشناسی دانشگاه براک در اونتاریو و دانشگاه کلگری در آلبرتا، این ایده را که ترتیب تولد و تعداد فرزندانی که با هم بزرگ شدهاند، بر شخصیت تاثیر معناداری ندارد، به چالش کشیدند. آنها در مقالهشان نوشتند: «شواهد به دستآمده نشان میدهد که ویژگیهای شخصیتی بهعنوان تابعی از ترتیب تولد و تعداد خواهر و برادرها متفاوت است.»
محققان بیش از یک قرن است که در مورد تاثیر ترتیب تولد نظریهپردازی میکنند. در سال ۱۸۷۴، فرانسیس گالتون، جوانترین پسر از ۹ خواهر و برادرش، تاریخچه گروهی از دانشمندان انگلیسی را گردآوری کرد و متوجه شد که بخش بزرگی از آنها فرزند اول خانواده بودند. او مشکوک شد که آیا فرزندان بزرگتر بیش از دیگران موردتوجه والدین خود قرار میگیرند و این آنها را به سمت درجات فکری بالاتر سوق میدهند؟
دههها بعد، آلفرد آدلر، روانشناس اتریشی، ادعا کرد که فرزندان اول خانواده اغلب وظیفهشناس و مسئولیتپذیرند، در حالی که کوچکترینها ممکن است مستقل و خلاق باشند، زیرا همواره به دنبال راههایی برای نشان دادن خودشان بودهاند. او کودکان وسطی را افرادی صلحجو میدید؛ اگرچه برخی دیگر آنها را «کودکان فراموششده» میدانستند.
اکنون در گزارش اشتون و لی، ویژگیهای شخصیتی گزارششده بیش از ۷۰۰ هزار فرد انگلیسیزبان را تجزیه و تحلیل و این را که آیا آنها فرزندان اول، وسطی یا کوچکترین فرزند یا تک فرزند بودند، هم بررسی کردند. یک گروه جداگانه متشکل از ۷۵ هزار داوطلب نیز با ذکر تعداد خواهر و برادرهایی که با آنها بزرگ شده بودند، به سوالاتی مشابه پاسخ دادند.
مطالعات قبلی شواهدی مبنی بر باهوشتر بودن فرزندان اول نشان داده بود و مطالعه این محققان کانادایی نیز این موضوع را مشاهده کرد. اما این محققان تفاوتهای دیگری را نیز مشاهده کردند؛ اینکه افرادی که خواهر و برادر بیشتری داشتند، در دو ویژگی مرتبط با همکاری، یعنی «موافق بودن» و «صداقتــ فروتنی» امتیاز بالاتری کسب کردند. در مطالعه آنها اشاره شده که امتیاز فرزندان وسطی در این زمینهها از فرزندان اول و کوچکترین بچه، بالاتر بوده است.
نویسندگان این مقاله میگویند که داشتن خواهر و برادر بیشتر شخصیت مشارکتیتری را پرورش میدهد، در حالی که فرزند وسط بودن مستلزم پیوندهای خوب نهتنها با مادر و پدر بلکه با خواهر و برادرهای کوچکتر و بزرگتر از خود است و شاید به همین دلیل آنها بیش از دیگران آماده همکاریاند.
#اخبار_سلامتی
بیشتر...
تبلیغات
مطالعات جدید نشان میدهند که هر نخ سیگار حدود ۲۰ دقیقه از عمر انسان کم میکند. این یافتهها نه تنها از خطرات شناختهشده سیگار کشیدن بیشتر میگویند، بلکه تأکید دارند که ترک این عادت در هر سنی میتواند تاثیرات مثبتی در افزایش طول عمر و بهبود کیفیت زندگی داشته باشد. ترک سیگار؛ فرصت دوباره برای داشتن یک زندگی سالم و طولانی.
اگر هدف شما کاهش وزن است، شاید این سوال در ذهن شما باشد که چقدر ورزش هوازی باید انجام دهید تا نتایج قابل توجهی بگیرید؟ تحقیقات نشان میدهند که انجام فعالیتهای هوازی به مدت زمان مشخص میتواند تأثیرات زیادی بر کاهش وزن و بهبود سلامت داشته باشد.
تغییرات خلقی یکی از شایعترین و آزاردهندهترین علائم PMS است که میتواند تأثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی، روابط بین فردی و عملکرد روزمره داشته باشد.
این روزها با دیدن تصاویر حیوانات وحشی در خانهها تعجب نمیکنیم از ببر گرفته تا شیر و مار بعنوان حیوان خانگی نگهداری میشوند و صاحبان آنها با لبخندی غرور آمیز با پست و استوری این حیوانات را ب نمایش میگذارند! و این پرسش پیش میآید که کجاست قانون حمایت از حیوانات؟
در دنیای شلوغ و پرمشغله امروز، بسیاری از افراد برای انجام فعالیتهای بدنی وقت کافی ندارند. با این حال، فواید ورزش برای سلامتی جسمی و روانی غیرقابل انکار است. از کاهش استرس و افزایش انرژی گرفته تا تقویت سیستم قلبی و عروقی، ورزش منظم نقشی حیاتی در بهبود کیفیت زندگی ایفا میکند. اگر وقت کافی برای ورزشهای طولانی ندارید، نگران نباشید! با تقسیم زمان ورزش به بخشهای کوچکتر، همچنان میتوانید از فواید آن بهرهمند شوید.
اوتیسم یکی از اختلالات عصبی-رفتاری پیچیده است که به دلیل ماهیت نهفته و پیچیدگیهای درمانی، هنوز در جامعه ما بهطور کامل شناخته نشده است. این بیماری که اخیراً روند افزایشی در دنیا و ایران داشته، نیازمند آگاهسازی بیشتر مردم و حمایتهای مسئولان است تا خانوادهها بتوانند در مراحل اولیه تشخیص و درمان آن اقدامات موثری انجام دهند.
پیشگیری از ابتلا به بیماریهای جنسی و درعین حال افزایش لذت از جمله جنبههای مهم زندگی زناشویی است. استفاده از کاندوم نقشی حیاتی در این زمینه ایفا میکند؛ اما برای داشتن چنین تجربهای، باید کاندوم با میزان محافظت مطلوب و باکیفیتی را انتخاب کنید.
وقتی برای تغییری در زندگیمان آمادهایم میخواهیم این اتفاق سریع رخ دهد. اما تغییر زمان میبرد و عادتهای جدید قبل از تبدیل شدن به روتین، تمرین و صبر زیادی میطلبد.
جاهای دیدنی فتحیه برای دوستداران طبیعت و تاریخ بهشتی زیبا روی کره زمین است. این شهر پرقصهوماجرا در دل کوچههای خود سازههایی عجیبوغریب دارد که با دیدن آنها به دوران قرونوسطی سفر خواهید کرد. طبیعت این شهر نیز دستکمی از تابلوهای نقاشی هنرمندان بزرگ جهان ندارد. از زیبایی سواحل لاجوردی و بازارهای سنتی آن هم هرچه برایتان بگوییم، کم گفتهایم. در یک کلام فتحیه مقصدی محبوب برای تمام کسانی است که سفر را لازمه زندگی میدانند.
بیشتر...