تیتر برتر |
3 سال پیش

صادق محصولی گزینه جدید اصولگرایان در انتخابات 1400 تیتربرتر

صادق محصولی گزینه جدید اصولگرایان در انتخابات 1400

صادق محصولی گزینه جدید اصولگرایان در انتخابات 1400

به گزارشتیتربرتر؛ هر چه به زمان ثبت نام کاندیداهایانتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰نزدیک می شویم رقابت و اختلاف اصولگرایان برای انتخابات ۱۴۰۰ جدی‌تر می شود.

از یک سو کاندیدا‌هایی متعدد در میدان دارند که هیچ‌کدام هم قصد ندارند حتی یک گام عقب بنشینند و از آن سو برای خود وحدت به تعداد چهره‌های شاخص این جریان سیاسی، مدعی دارند و هر روز هم یکی، نظریه‌ای ارایه می‌کند که به زعم او، یگانه راه نیل به وحدت است و بس! همزمان نهاد‌های بالادستی که قرار بود برای اصولگرایان وحدت به ارمغان بیاورند، خود به محور اختلاف تبدیل شده‌اند.

کشمکش بین نیروهای اصولگرا

اصولگرایانبا وجود اینکه خود را در کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ بی‌رقیب می‌بینند، اما دچار کشمکشی جدی میان نیرو‌ها و طیف‌های رنگارنگ خود شده و در این بین پایدرای‌ها نیز همچون همیشه، ساز مخالف خود را کوک کرده و اگرچه در اقلیتند ولی صدای سازشان آن قدر بلند هست که نوای اصولگرایان را ناموزن جلوه دهد.

مدت‌هاست که همه می‌دانستند تحمل جبهه پایداری حتی برای اصولگرایان هم سخت شده؛ چه آنکه پایداری‌ها در هر بزنگاه حساس به راه خود رفته و ساز جدایی کوک کرده‌اند. از جمله در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بیشترین تلاش اصولگرایان صرف تهیه لیستی شد که هر بار پایداری‌ها برای آن یک دردسر درست می‌کردند و جالب آنکه در نهایت این بزرگان اصولگرا بودند که عقب نشستند.

حال در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ نیز پایداری‌ها باز بر پایه روش همیشگی گام برمی‌دارند و درحالی که جمعی با عنوان شورای وحدت با محوریت جامعه روحانیت مدتی است که در حال رایزنی با احزاب و چهره‌های مختلف اصولگرایی است، اما از همان بدو امر غلامرضا مصباحی‌مقدم، سخنگوی جامعه روحانیت اعلام کرد که همه می‌آیند به جز پایداری‌ها. تا الان هم معلوم شده کهپایداری‌هاقصد حضور در هیچ جلسه وحدت‌بخش را ندارند و احتمالا بخواهند که با چهره‌ای مستقل وارد انتخابات شوند.

در این میان چندی پیش که تغییر و تحولی هم درون جبهه پایداری رخ داده وصادق محصولیبه جای مرتضی آقاتهرانی، دبیرکل این تشکیلات سیاسی شده است. تحولی که از همان ابتدا پیامی روشن داشت و آن اینکه پایداری می‌خواهد فاز اجرایی و عملیاتی خود را دوچندان کند. چراکه به گفته بسیاری از اصولگرایان، محصولی در فعالیت‌های اجرایی به مراتب صریح‌تر و پویاتر از آقاتهرانی است.

حمیدرضا ترقی در این باره گفته: «شاید نوع روش آقای آقاتهرانی اخلاقی‌تر است و آقای محصولی تا حدودی شفاف‌تر و اجرایی‌تر و عملیاتی‌تر برخورد می‌کند، اما تفاوتی در مواضع ندارند.» با این حال همه بر این نکته تاکید دارند که با آمدن محصولی تغییری در مواضع پایداری‌ها رخ نمی‌دهد بلکه تنها علمیاتی‌تر می‌شوند.

احتمال کاندیداتوری صادق محصولی در انتخابات 1400

اما ماجرا صرفا به رویکرد پایداری محدود نیست؛ چراکه حالا برخی گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال کاندیداتوری خود صادق محصولی بیشتر شده است. تا پیش از اینسعید جلیلییکی از کاندیدا‌های مطرح جبهه پایداری بود. برخی منابع هم از تشدید فعالیت‌های انتخاباتی او خبر داده بودند. اما حالا گویا صادق محصولی به عنوان دبیرکل جبهه پایداری راسا وارد میدان شود و با آمدن احتمالی او، کار هم برای جلیلی و هم برای جریان اصولگرایی دشوارتر می‌شود. چراکه جلیلی پایگاه مهم سیاسی خود یعنی پایداری را از دست می‌دهد و از طرف دیگر رسیدن به اجماع برای اصولگرایان وارد مراحلی پیچیده‌تر می‌شود. با این حال برخی معتقدند که محصولی نمی‌تواند از سد شورای نگهبان بگذرد.

دیروز نقوی‌حسینی، کنشگر سیاسی اصولگرا که در مقطعی ریاست ستاد انتخاباتی سعید جلیلی را نیز برعهده داشت، گفته است: «کاندیداتوری آقای محصولی اتفاق عجیب و غریبی است. از نگاه من او رجل سیاسی و مذهبی نیست در مجموع نامزدی او در انتخابات پیش رو خیلی بعید به نظر می‌رسد.»

صادق محصولی کیست؟

صادق محصولیمتولد ۱۹ فروردین ۱۳۳۸ در ارومیه و سیاستمدار و سرمایه‌داری است که در دولت نهم برای مدت یک سال، از ۱۳۸۷ تا ۱۳۸۸ به عنوان وزیر کشور فعالیت می‌کرد. او در دولت دهم نیز در فاصله سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۰ وزیر رفاه و تأمین اجتماعی بود. محصولی در طول جنگ ایران و عراق، از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران بشمار می‌آمد.

محصولی انتخابات جنجالی سال ۱۳۸۸ را برگزار کرد. او از دوستان نزدیک و قدیمیاحمدی نژاداست که در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ریاست ستاد او را بر عهده داشت.

او در سال 91 به همراه طیفی از سیاستمداران حامی احمدی نژاد جبهه پایداری را تشکیل داد. محصولی بیشتر به عنوان مرد پشت پرده جبهه پایداری شناخته می شد و این اولین بار است که دبیرکل پایداری انتخاب شده است.

بنابر نوشته شرق؛ محصولی همان فردی است که «روح‌الله حسینیان» از او به عنوان «پولدار اصولگراها» یاد کرده بود. موضوع ثروت محصولی در جلسه رأی اعتماد به او برای سکانداری وزارت کشور بعد از علی کردان در مجلس مطرح شد. برخی از او به عنوان فردی که در فهرست ۲۰۰نفره دریافت‌کننده وام ۴۰۰میلیاردتومانی از دولت قرار دارد، نام می‌بردند. اما خودش مدعی است که ثروتی ندارد و گفته درباره آن توضیح داده‌ام و چهار بار اموالم را اعلام کرده‌ام.

محصولی در دولت نهم برای مدت یک سال از ۱۳۸۷ تا ۱۳۸۸ به عنوان وزیر کشور فعالیت می‌کرد و در دولت دهم نیز در فاصله سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۰ وزیر رفاه و تأمین اجتماعی بود.

او در طول جنگ ایران و عراق، از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران به شمار می‌آمد. او همان یار دانشگاهی، دوست قدیمی و رئیس ستاد انتخاباتی محمود احمدی‌نژاد در سال ۸۴ است. در زمانی که محصولی فرماندار ارومیه بود، محمود احمدی‌نژاد هم فرماندار ماکو بود. این دو در کنار پرویز فتاح، رئیس فعلی بنیاد شهید و قائم‌مقام وقت فرماندهی لشکر ویژه سپاه پاسداران آذربایجان غربی، حسین طاهری، استاندار وقت آذربایجان غربی، محمد علی‎آبادی، وزیر ورزش احمدی‌نژاد و مسئول اداره راه قدس وقت استان ارومیه و اسفندیار رحیم‌مشایی، از نیرو‎های سپاه تنکابن، بعد‌ها به «حلقه ارومیه‌ای‌ها» معروف شدند.

در سال ۸۴ صادق محصولیگزینه نخست محمود احمدی‌نژاد برای وزارت نفتبود، اما یک روز قبل از حضور در مجلس برای گرفتن رأی اعتماد، از احراز پست وزارت نفت انصراف داد. روزنامه کیهان در آن زمان انتقادات تندی را متوجه محصولی و ثروت او کرد.

برخی از او به عنوان صحنه‌گردانجبهه پایدارییاد می‌کنند.

کاندیداهای اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری 1400

موضوع در این جریان سیاسی، اما فقط صادق محصولی نیست. محمدباقر قالیباف رییس مجلس، سیدابراهیم رییسی رییس قوه قضاییه، سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، عزت‌الله ضرغامی رییس سابق صداوسیما، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و سعید محمد رییس قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا تنها بخشی از چهره‌های مطرح اصولگرایند که قصدشان برای انتخابات ۱۴۰۰ جدی است و همه هم به نوعی مقابل یکدیگر ایستاده‌اند.

نقوی‌حسینی در تحلیل خود از پازل انتخاباتی این جریان سیاسی معتقد است: «هم‌اکنون دو دیدگاه در جریان اصولگرایی وجود دارد که باید منتظر بمانیم و ترکیب نامزد‌های تایید صلاحیت شده را ببینیم بعد درباره آن‌ها تصمیم‌گیری شود، اما دیدگاه دیگر معتقد است همین الان تصمیم‌گیری شود تا افراد دیگر ثبت‌نام نکنند، چون هر کدام تایید صلاحیت شوند بعد خیلی سخت می‌توان آن‌ها را راضی به کنارگیری کرد. اتفاقی که سال ۹۲ افتاد و نامزد‌ها قول دادند تنها یک نفر از آن‌ها در صحنه بماند و بقیه انصراف دهند، اما نهایتا برخی‌ها انصراف ندادند.»

با توجه به تلاش‌های انتخاباتی که در این جبهه سیاسی در جریان است به نظر می‌رسد که دیدگاه اول قوت بیشتری دارد و احتمالا در سال آینده شاهد باشیم بسیاری از چهره‌های مطرح آنان در انتخابات نام‌نویسی کنند.

با وجود اینکه چند وقتی است برخی می‌گویند احتمال کاندیداتوری رییسی ضعیف شده نقوی‌حسینی، اما بار دیگر در مصاحبه اخیر خود از او نام برده و گفته است: «اگر آیت‌الله رییسی نامزد انتخابات شود، اجماع کامل اتفاق می‌افتد و سایر گزینه‌ها کنار می‌روند، اما اگر ایشان نیاید، اجماع امکان‌پذیر نیست و وقوع تکثر نامزد‌های اصولگرا اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

نباید آرای آقای جلیلی را در وضعیتی ارزیابی کنیم که نامزد‌های دیگر اصولگرا نیز در صحنه حضور دارند. در آن انتخابات اجماع اتفاق نیفتاد و هر نامزدی بخشی از آرای اصولگرایی را به خودش اختصاص داد. در آن زمان آقای جلیلی خودش با اتکا به حامیان اجتماعی‌اش توانست ۴ میلیون رأی بیاورد. در وضعیتی که رقیب جدید در صحنه انتخابات باشد و اصولگرایان احساس نگرانی کنند و روی آقای جلیلی به اجماع برسند، طبیعی است که آرای او مجموع سبد رأی اصولگرایی می‌شود.»

نکته این است که اختلاف بین اصولگرایان حالا به مرزی نگران کننده برای این جریان سیاسی رسیده؛ چنانکه رسما آن را به زبان می‌آورند و اعلام می‌کنند.

به طوری که دیروز مهدی چمران هم در مصاحبه‌ای که با ایلنا داشته به این موضوع اشاره کرده است. او در پاسخ به پرسشی درباره احتمال تحقق وحدت در انتخابات ریاست‌جمهوری تحت فعالیت‌های «شورای وحدت» گفته است: «این را نمی‌دانم. آرزو می‌کنم که به تفرق نینجامد و اگر به اینجا برسد، اتفاق خوبی نخواهد بود.»،

اما کنار «شورای وحدت» که جامعه روحانیت آن را به پیش می‌برد، شورایی به نام «ائتلاف» نیز با محوریت حدادعادل در حال فعالیت است. این دو فعالیت موازی را در موضوع انتخابات ۱۴۰۰ ریاست‌جمهوری دنبال می‌کنند هر چند برخی از اصولگرایان می‌گویند این رفتار موازی موقتی است، اما تاکنون که تنها نگرانی‌هایشان بیشتر شده است. به هر حال چانه‌زنی‌های انتخاباتی پشت پرده به شدت در این جریان افزایش داشته است.

گردآورنده: الهام خلیلی خو



#‌سیاست منبع: تیتر برتر

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

محمد دلاوری، مجری تلویزیون و روزنامه‌نگار در برنامه «بی‌واسطه» شبکه یک سیما از ضعف ساختاری شرکت‌های خودروسازی پرسید.

یک ربع پیش

رییس جهاد کشاورزی بخش "جلگه رُخ" شهرستان تربت‌حیدریه گفت: امسال ۱۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی جلگه رخ، به عنوان قطب کشاورزی این شهرستان زیرکشت محصول کلزا رفته است.

یک ربع پیش

مدیرعامل باشگاه استقلال قصد دارد تا یک مدیر خارجی برای آکادمی این باشگاه انتخاب کند.

یک ربع پیش

دروازه‌بان تیم فوتبال استقلال قصد دارد در پایان فصل از جمع آبی‌پوشان جدا شود.

یک ربع پیش

رییس اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای تایباد واقع در شرق خراسان رضوی گفت: ۳۰۰ کیلومتر از راههای اصلی، فرعی و روستایی این شهرستان به منظور افزایش ضریب ایمنی و کاهش تصادفات جاده‌ای، خط کشی شد.

یک ربع پیش

دستاورد جدید محققان ایرانی در تولید مخلوط آسفالتی یکی از راهکار‌های مناسب برای دفع بهداشتی پسماند تصفیه روغن موتور است.

یک ربع پیش

مهدی پور این هفته پس از برطرف شدن ورم پایش، زانوی خود را به تیغ جراحان خواهد سپرد.

یک ربع پیش

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل گفت: نهضت تجلیل از مقام معلمان باید در استان فراگیر شده و همه دستگاه‌ها پای کار باشند.

یک ربع پیش

بیشتر...