سلامت نیوز |
3 سال پیش

آلودگی هوا را تا 20 بهمن مجدد تجربه می کنیم آلودگی هوا هواشناسی محیط زیست سلامت نیوز

آلودگی هوا را تا 20‌بهمن مجدد تجربه می‌کنیم

سلامت نیوز:هر ساله در فصل سرما با پدیده وارونگی دما مواجه هستیم. امسال علاوه‌بر روزهای آلوده بارش‌ها هم از حد متعادل کمتر بوده و همین امر می‌تواند مشکلات محیط زیستی متعدد را به‌دنبال داشته باشد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه صبح نو ،سوی دیگر، مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی خبر داده است: آلودگی هوا را بنابر اقلیم منطقه تا 20بهمن مجدد تجربه می‌کنیم و هفته آینده وضعیت جوی پایدار است و احتمال افزایش آلاینده‌ها وجود دارد.

در شرایط کنونی شیوع کرونا و به‌ویژه وجود ردپای ویروس جهش یافته در کشور نگرانی‌های متعدد را برای افراد به‌دنبال دارد.در این شرایط راهکارهای علمی درباره نحوه تردد در شهر باید به آحاد افراد جامعه آموزش داده شود. این در حالی است که در روزهای اخیر مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس از افزایش تماس‌ها با اورژانس به‌دلیل آلودگی هوا خبر داد. در این شرایط چگونگی مصونیت افراد در برابر کرونا و آلودگی هوا مطرح است.

محمدرضا ناظر، متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری و استاد تمام بیماری‌های عفونی درباره تفاوت تنگی نفس کرونا و آلودگی هوا به برنا گفت: تنگی نفس یک اصطلاح ذهنی است. برای مثال فرد ممکن است به‌دلیل استرس دچار تنگی نفس شود. از سوی دیگر ممکن است فرد بخش قابل توجهی از ریه‌هایش از بین رفته باشد، اما تنگی نفس نداشته باشد. بنابراین بسیاری از افراد در آلودگی هوا تردد کرده و اتفاق خاصی برای‌شان نمی‌افتد. او افزود: برخی از افراد هم شاید بخشی از ریه‌های‌شان از بین برود، اما تنگی‌نفس نداشته باشند، چون بدن انسان به‌نحوی خلق شده که دستگاه‌های حیاتی بدن همچون قلب، ریه، کلیه و کبد وقتی که 70‌درصدشان از بین بروند باز هم به فعالیت خود ادامه می‌دهند و فرد احساس ناخوشی نمی‌کند. ناظر تصریح‌کرد: آلودگی هوا، ریه را مستعد عفونت‌های شدیدتر می‌کند، چون به سیستم ایمنی آسیب وارد و اکسیژن‌رسانی را مختل کرده و مجموع این عوامل باعث آسیب به سیستم ایمنی می‌شود.


تخریب بدون علامت

این استاد تمام بیماری‌های عفونی در پاسخ به این سؤال که چه زمانی باید برای تنگی نفس به پزشک مراجعه کرد، تاکید کرد: سال‌ها تخریب ریه به‌دلیل آلودگی هوا می‌تواند بدون علامت باشد. برای مثال شاید یک فرد بعد از 30‌سال به نارسایی قلبی و ریوی دچار شود. آسیب‌های ریه به یکباره به‌دلیل آلودگی هوا بروز نمی‌کند. ناظر طی توصیه‌ای در خصوص شرایط آلودگی هوا و کرونا گفت:

هم‌اکنون با‌توجه به مشاهده ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور و افزایش سرعت انتقال این ویروس باید اقدامات جدی برای مهار کرونا انجام داد. او ادامه داد: بیش از 90‌درصد مسافرت‌های درون شهری در سراسر کشور را می‌توان با دوچرخه انجام داد. نکته دیگر اینکه برای کرونا جهش یافته باید با افزایش سرعت و قرنطینه اقدام کرد. همچنین به پروتکل‌های بهداشتی به‌ویژه فاصله‌گذاری اجتماعی توجه شود. این پزشک عفونی تصریح کرد: سرعت انتقال بیماری در کرونای جهش یافته افزایش یافته و باید تهویه‌های مناسب را در اماکن مسقف تجهیز کرد.


هوا چطور خواهد بود؟

آقای صادق ضیائیان، مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی گفته است: وضعیت بارش‌ها در کشور زیر حد نرمال و میانگین بلند مدت است. او افزود: البته وضعیت آلودگی هوا به شدت گذشته نیست. هفته آینده وضعیت جوی پایدار است و بعد از آن امکان افزایش آلاینده‌ها در کشور وجود دارد. ضیائیان گفت: در اغلب نقاط کشور کاهش دما در بین 8 تا 15‌درجه است. همچنین در شمال کشور احتمال کاهش 20‌درجه دما وجود دارد. درضمن تا پایان هفته آینده مجددا سامانه بارشی وارد کشور می‌شود.

بر‌اساس نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی برای پنج روز آینده در اکثر مناطق کشور از جوی آرام و آسمان صاف همراه با افزایش نسبی دما پیش‌بینی شده است. بر این اساس از اواسط هفته در شهرهای صنعتی و کلانشهرها غلظت آلاینده‌های جوی افزایش و کیفیت هوا کاهش خواهد یافت. همچنین بر‌اساس اعلام سازمان هواشناسی طی 24‌ساعت آینده نوار شرقی کشور به‌ویژه برای جنوب خراسان‌جنوبی، شرق سیستان‌و‌بلوچستان و جنوب کرمان وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود.

امروز نیز آسمان پایتخت صاف در بعضی از ساعات غبار محلی و فردا نیز قسمتی ابری همراه با غبار محلی خواهد بودبا افزایش ناپایداری جو و وزش باد تا صبح روز یکشنبه (۵‌بهمن۹۹) انتظار می‌رود از غلظت آلاینده‌ها کاسته شده و برقراری وضعیت قابل‌قبول در بیشتر مناطق را به‌دنبال داشته باشد.

به تدریج با رشد پایداری جو و کاهش تندی باد شرایط مناسب برای پراکندگی آلاینده‌ها محدود خواهد شد. این وضعیت تا اواخر وقت یکشنبه ادامه داشته و پیش‌بینی می‌شود با افزایش ترافیک شامگاهی کیفیت هوا در برخی مناطق پرتردد در محدوده ناسالم برای گروه‌های حساس قرار بگیرد.



#‌اخبار_سلامتی منبع: سلامت نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

به عقیده محققان با پیشرفت علم تا پایان قرن، انسان‌هایی که ۱۵۰ سال عمر می‌کنند، چیز عادی در دنیا خواهد شد.

پریروز

خاکشیر یا شووران گیاهی با خاصیت دارویی است که برای درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. برای درمان برخی از بیماری ها و استفاده از خواص متعدد خاکشیر می توان آن را به شیوه های مختلف تهیه و مصرف کرد.

4 روز پیش

یک‌ کارشناس سلامت روان گفت: زنان برای کاهش علائم دوران یائسگی باید به سلامت روان و سبک سالم تغذیه‌ای خود اهمیت بیشتری بدهند.

3 روز پیش

کلوچه‌ها و بیسکویت‌ها یکی از محبوب ترین میان وعده‌ها برای کودکان و بزرگسالان هستند. کودکان به طور ویژه به کلوچه‌ها و بیسکویت‌های مملو از شکلات، شکر و خامه علاقه دارند، اما آیا این خوراکی‌های محبوب و دوست داشتنی واقعا برای بچه‌ها مفید هستند؟

4 روز پیش

شاید شما هم مانند بسیاری از افراد دیگر تجربه احساس خستگی و خواب‌آلودگی پس از خوردن یک وعده غذای سنگین را داشته باشید و این پرسش برایتان مطرح شود که علت آن چیست؟

5 روز پیش

عادات غذایی همواره تأثیرات مثبت و منفی زیادی بر سلامت بدن دارد؛ از همین جهت، کارشناسان تغذیه تأکید می‌کنند که بکوشیم خود را با عادات غذایی سالم وفق دهیم.

3 روز پیش

همهٔ ما گاهی خواب‌رفتن دست یا پا را تجربه می‌کنیم که نتیجهٔ طبیعی فشردگی عصب است. احساس گزگز اغلب با تغییر وضعیت بدن به‌راحتی برطرف می‌شود، چون فشار وارد بر عصب حذف می‌شود. خواب‌رفتن دست‌ها و پاها پارستزی نیز نامیده می‌شود.

پریروز

همه افراد از جمله نوزاد شما، گاز تولید و دفع می کنند. همانطور که غذا از طریق دستگاه گوارش حرکت می کند، روده کوچک مواد مغذی قابل استفاده را جذب می کند. باکتری‌های روده بزرگ باقیمانده‌ها را تجزیه می‌کنند، هیدروژن و دی‌اکسید کربن آزاد می‌کنند و حباب‌های گاز را در این فرآیند تولید می‌کنند. آروغ زدن باعث می شود مقداری گاز در اوایل از معده خارج شود و بقیه گاز از روده بزرگ به راست روده منتقل می شود، جایی که عمدتاً از طریق حرکات روده یا نفخ خارج می شود.

پریروز

به کمک سوال های زیر می توانید در روز خواستگاری درباره فرد مورد نظر خود اطلاعات بیشتری به دست بیاورید و به شناخت کلی تری برسید.

4 روز پیش

بیشتر...