بیتوته |
3 سال پیش

اسیدچرب به مقابله با بیماری ام اس کمک می کند



 اخبار پزشکی ,خبرهای پزشکی, اسیدچرب
یافته جدید پژوهشی نشان می دهد تغییر رژیم غذایی ممکن است به درمان برخی از افراد مبتلا به بیماری خودایمنی "ام اس" کمک کند.

به گزارش مهر، بر اساس مطالعه جدید محققان دانشگاه یل آمریکا، واکنش غیرطبیعی سیستم ایمنی که با حمله و آسیب به سیستم عصبی مرکزی باعث بیماری بیماری ام اس می‌شود، می‌تواند ناشی از کمبود یک اسید چرب خاص در بافت چربی باشد.

بافت چربی در بیماران مبتلا به ام اس فاقد مقادیر طبیعی اسید اولئیک، یک اسید چرب اشباع نشده است که به میزان بالا در روغن‌های پخت و پز، گوشت‌ها (گوشت گاو و مرغ)، پنیر، مغزیجات آجیلی، تخمه آفتابگردان، تخم مرغ، ماکارونی، شیر، زیتون و آووکادو یافت می‌شود.

تیم تحقیق دریافت این کمبود اسیدهای اولئیک منجر به از دست دادن سنسورهای متابولیکی فعال کننده سلول‌های T می‌شود. سلول‌های T عامل واکنش سیستم ایمنی بدن به بیماری‌های عفونی است.

بدون اثرات سرکوب کننده این سلول‌های T نظارتی، سیستم ایمنی بدن می‌تواند به سلول‌های سالم سیستم عصبی مرکزی حمله کرده و باعث کاهش بینایی، درد، عدم هماهنگی و سایر علائم ناتوان کننده بیماری ام اس شود.

وقتی محققان اسیدهای اولئیک را در آزمایش‌های آزمایشگاهی وارد بافت چربی بیماران مبتلا به ام اس کردند، میزان سلول‌های T نظارتی افزایش یافت.

«دیوید هافلر»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «ما می‌دانیم که ژنتیک و محیط زیست در ابتلاء به بیماری ام اس نقش دارند. نتایج مطالعه جدید نشان می‌دهد که یکی از عوامل محیطی دخیل در این بیماری رژیم غذایی است.»

هافلر خاطرنشان کرد: «چاقی باعث ایجاد میزان ناسالم التهاب می‌شود و یک فاکتور پرخطر شناخته شده در ابتلاء به بیماری ام اس است.»

وی تأکید کرد: «با این وجود، مطالعه بیشتر برای تعیین اینکه آیا رژیم غذایی حاوی اسید اولئیک می‌تواند به برخی از بیماران ام اس کمک کند، ضروری است.»



#‌پزشکی منبع: بیتوته

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

بنابر پژوهشی ۱۳ ساله که روی مردان بالغ در سوییس انجام شد، استفاده از تلفن همراه ممکن است با غلظت کمتر اسپرم و تعداد کمتر اسپرم مرتبط باشد.

4 روز پیش

اشتباهاتی وجود دارد که افراد در حمام و دوش صبحگاهی نباید مرتکب شوند، این اشتباهات می تواند تهدیدی جدی پوست و حتی سلامت بدن شما باشد.

4 روز پیش

عادات غذایی همواره تأثیرات مثبت و منفی زیادی بر سلامت بدن دارد؛ از همین جهت، کارشناسان تغذیه تأکید می‌کنند که بکوشیم خود را با عادات غذایی سالم وفق دهیم.

3 روز پیش

به عقیده محققان با پیشرفت علم تا پایان قرن، انسان‌هایی که ۱۵۰ سال عمر می‌کنند، چیز عادی در دنیا خواهد شد.

پریروز

بهبود سلامت استخوان در کودکان برای رشد و تکامل آن‌ها ضروری است. اما کودکان اغلب غذاهای چرب و شیرین را به غذاهای سالم ترجیح می‌دهند و از خوردن غذاهای مغذی اجتناب می‌کنند. این مساله یکی از نگرانی‌های اصلی والدینی است و سعی می‌کنند از طریق غذاها و وعده‌های غذایی سالم به تغذیه کودکان کمک کنند.

5 روز پیش

شاید شما هم مانند بسیاری از افراد دیگر تجربه احساس خستگی و خواب‌آلودگی پس از خوردن یک وعده غذای سنگین را داشته باشید و این پرسش برایتان مطرح شود که علت آن چیست؟

5 روز پیش

یک‌ کارشناس سلامت روان گفت: زنان برای کاهش علائم دوران یائسگی باید به سلامت روان و سبک سالم تغذیه‌ای خود اهمیت بیشتری بدهند.

3 روز پیش

کلوچه‌ها و بیسکویت‌ها یکی از محبوب ترین میان وعده‌ها برای کودکان و بزرگسالان هستند. کودکان به طور ویژه به کلوچه‌ها و بیسکویت‌های مملو از شکلات، شکر و خامه علاقه دارند، اما آیا این خوراکی‌های محبوب و دوست داشتنی واقعا برای بچه‌ها مفید هستند؟

4 روز پیش

همه افراد از جمله نوزاد شما، گاز تولید و دفع می کنند. همانطور که غذا از طریق دستگاه گوارش حرکت می کند، روده کوچک مواد مغذی قابل استفاده را جذب می کند. باکتری‌های روده بزرگ باقیمانده‌ها را تجزیه می‌کنند، هیدروژن و دی‌اکسید کربن آزاد می‌کنند و حباب‌های گاز را در این فرآیند تولید می‌کنند. آروغ زدن باعث می شود مقداری گاز در اوایل از معده خارج شود و بقیه گاز از روده بزرگ به راست روده منتقل می شود، جایی که عمدتاً از طریق حرکات روده یا نفخ خارج می شود.

پریروز

بیشتر...