ایران آنلاین |
2 سال پیش

لئوپولد دوم هولوکاست پنهان ایران آنلاین

لئوپولد دوم و هولوکاست پنهان
peter preskarپژوهشگر تاریخی پایگاه تحلیلی-خبری medium

پادشاه بلژیک «لئوپولد دوم» جنایات بیرحمانه‌ای علیه مردم کنگو یا همان مستعمره شخصی‌اش مرتکب شد.

روزنامه ایران: پادشاه بلژیک «لئوپولد دوم» جنایات بیرحمانه‌ای علیه مردم کنگو یا همان مستعمره شخصی‌اش مرتکب شد.

آیا می‌دانید؟
کشور استعماری کنگو، 76 برابر بزرگتر از بلژیک بود.
لئوپولد دوم ثروت هنگفتی را برای معشوقه‌اش که 40 سال از او جوان‌تر بود، به جا گذاشت.به فرمان لئوپولد دوم ساختمان‌های بسیار و پروژه‌های شهری ساخته شد. هزینه بسیاری از آنها با استثمار وحشیانه کنگو پرداخت شد.مقر اتحادیه اروپا واقع در بروکسل، پایتخت بلژیک است.

لئوپولد دوم کیست؟
لئوپولد دوم در نهم آوریل 1835 در بروکسل‌ زاده شد. او در 1865 بر تخت پادشاهی بلژیک نشست. 45 سال حکومت او طولانی‌ترین دوره حکمرانی در تاریخ بلژیک است.او گفته بود: «من نمی‌خواهم شانسی که ما را به تکه بزرگی از کیک باشکوه آفریقایی می‌رساند، از دست بدهم.» امروزه به خاطر آنکه او فرمان ساخت بناهای زیبا و متعددی را در بروکسل و سراسر بلژیک صادر کرده و هزینه‌اش را پرداخته، به عنوان شاه عمران و سازندگی از وی یاد می‌‍شود. از جمله مجلل‌ترین بناها، طاق سینکوآنتنیر و خیابان لوئیز در بروکسل و کاخ سلطنتی گرین هاوس در منطقه لِینکن است. با این حال، آنچه رو به فراموشی می‌رود نقش خونین او در استعمار کنگو توسط بلژیک است.

چگونه لئوپولد دوم به مستعمره شخصی خودش یا همان کشور آزاد کنگو رسید؟
لئوپولد دوم معتقد بود بلژیک باید صاحب یک مستعمره شود. ابتدا در تلاش بود تا فیلیپین را به‌عنوان یک مستعمره از اسپانیا بگیرد. اما به سبب کمبود بودجه و کناره‌گیری ملکه ایزابل دوم از قدرت در اسپانیا شکست خورد.
لئوپولد دوم در 1876 انجمن بین‌المللی آفریقایی را تأسیس کرد که به‌عنوان یک سازمان پیشرو عمل می‌کرد که به‌دنبال تداوم‌بخشی طرح‌های بشردوستانه و نوع‌دوستانه است، اما در واقع پوششی بود تا پادشاه بلژیک برای استعمار بخش بزرگی از آفریقای مرکزی از آن استفاده کند.

لئوپولد دوم: امور کنگو را برای مصالح تمدن و منافع بلژیک برعهده گرفتم
لئوپولد دوم از یک کاوشگر و جهانگرد به‌نام «هنری مورتون استنلی» استفاده کرد تا نسبت به مالکیت منطقه جمهوری دموکراتیک امروزی مدعی شود. او این منطقه را ایالت آزاد کنگو نامید. در کنفرانس برلین در سال‌های 85-1884، کشورهای اروپایی و ایالات متحده امریکا این ادعای لئوپولد دوم را تأیید کردند که او می‌خواهد عمرش را وقف بهبود شرایط زندگی در کنگو کند. دولت بلژیک برای فعالیت‌های لئوپولد در کنگو وامی اختصاص داد. بنابراین لئوپولد شخصاً مالک یک مستعمره بود.آنچه اتفاق افتاد با روایت‌های رسمی درباره نوع‌دوستی و تلاش‌های بشردوستانه که تبلیغات لئوپولد در سراسر اروپا پخش می‌کرد، فاصله زیادی داشت.

داستان خونین استعمار کنگو
به منظور بازپرداخت وام به دولت بلژیک و با کسب ثروت شخصی، تنها هدف سران اشغالگر کنگو استخراج هر چه بیشتر پول از این مستعمره بود.
لئوپولد دوم یک نظام اساساً بی‌رحم را ایجاد کرد که قتل، شکنجه و تجاوز ویژگی خاص آن بود. نزدیک به 10 میلیون نفر از مردم کنگو جان خود را از دست دادند!لئوپولد دوم ارتش شخصی خود را با استفاده از سربازان مزدور ایجاد کرد. او برای وادار کردن بومیان کنگو به کار اجباری از این ارتش بهره می‌برد. این ارتش که متشکل از مزدوران مسلح به سلاح‌های مدرن آن زمان بود به‌صورت روزمره مردم گروگان‌شده را شکنجه می‌داد، همه خانواده‌ها را سلاخی کرده و به مردم کنگو تجاوز می‌کرد. در ابتدا منبع اصلی درآمد عاج فیل بود، اما هنگامی که درخواست کائوچو (لاستیک طبیعی) افزایش یافت، لئوپولد توجه خود را به جمع‌آوری صمغ گیاهان کائوچو معطوف کرد.
لاستیک طبیعی با ایجاد خراش روی پوست گیاه با استفاده از یک تیشه کوچک جمع‌آوری می‌شود. موقعیت و عمق برش‌ها بسیار مهم است؛ اگر اشتباه انجام شود می‌تواند رشد گیاه را متوقف کرده و حتی درخت را نابود کند. این شیره برای 4 ساعت از درخت ترشح، سپس به‌صورت طبیعی متوقف می‌شود. چنانچه بومیان سهمیه تولید مورد نظر را محقق نمی‌کردند، به‌شدت تنبیه می‌شدند. یکی از اقدامات رایج این بود که اگر افرادی لاستیک کافی جمع‌آوری نمی‌کردند، فرزندانشان را مثله یا دچار نقص عضو می‌کردند! غالباً سربازان با سبدهایی پر از دست‌های بریده بازمی‌گشتند. روستاهایی که مقاومت می‌کردند، به کلی ویران می‌شد. از آنجایی که مردان وادار به جمع‌آوری لاستیک می‌شدند، کسی برای کار در مزارع وجود نداشت. علاوه بر این سربازان غذا، دام و طیور را از مزارع سرقت می‌کردند. در نتیجه خیل عظیم مردم به خاطر قحطی جان باختند. لئوپولد دوم رسماً فرمانی برای جمع‌آوری کودکان مستعمرات صادر کرد. کودکان کنگویی ربوده و به مدارس فرستاده شدند تا چگونگی کار و سربازی را یاد بگیرند. بسیاری از آنها به خاطر بیماری و پیاده‌روی اجباری جان باختند. دولت بلژیک در 1908 با پرداخت 200 میلیون فرانک کنترل کنگو را از لئوپولد دوم گرفت. 50 میلیون فرانک مستقیم به جیب لئوپولد رفت. قدم زدن در میان بناهای زیبای بروکسل، پایتخت بلژیک با علم به اینکه آنها به قیمت خون مردم کنگو ساخته شدند، دیگر هرگز مشابه تجربه پیش از آن نخواهد بود.

انتهای پیام/



#‌اخبار منبع: ایران آنلاین

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

اما حقیقت این است که این تجملات در زندگی سلبریتی ها همیشگی نیستند. چرا که گهگاه ممکن است آن ها را در مکان های عمومی در حال انجام کارهای عادی و معمولی، درست مثل بقیه ی مردم ببینید.

1 ساعت پیش

در ادامه خیزش دانشگاههای آمریکا علیه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، صدها دانشجو در ایالت‌های مختلف به دست نیروهای پلیس دستگیر شدند.

2 ساعت پیش

فرازی از زیارت عاشورا گویای آن است که باید دید اول‌بار چه کسانی اساس ظلم و جور در حق اهل بیت وحی را بنا نهادند و جایگاهی که خداوند به واسطه پیامبرش به آن انوار مقدس بخشیده بود، سلب کردند.

یک ربع پیش

معصومه حائری درباره ازدواجش با مصطفی خمینی گفته است: در واقع من نمی‌خواستم ازدواج کنم و قصد داشتم به درسم ادامه بدهم و به کشورهای خارجی سفر کنم؛ اما طبق رویه و روال خانواده‌های سنتی، پدرم نظرش این بود که من ازدواج کنم و من هم قبول کردم و مرحوم حاج آقا مصطفی هم چون به پدرم علاقه داشت، از من خواستگاری کرد و پدرم نیز به جهت اعتمادی که به امام و حاج آقا مصطفی داشت جواب مثبت داد.

یک ربع پیش

یک باستان‌شناس ایتالیایی ادعا کرده است که پس از رمزگشایی پاپیروس‌های هرکولانیوم، محل دقیق قبر افلاطون را در محوطۀ باستانی آکادمی افلاطونی در شهر آتن پیدا کرده است.

1 ساعت پیش

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه سیگارهای الکترونیک جزء موارد قاچاق به حساب می‌آیند، اظهار کرد: تقاضاهایی برای اجازه فعالیت در زمینه عرضه و رسمیت بخشیدن به این سیگارها صورت گرفته اما وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه این سیگارها نمی‌رود.

1 ساعت پیش

روزهایی که حرف از پناهندگی کامران نجف‌زاده به گوش می‌رسید پای گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای برنامه‌ای تلویزیونی با اجرای او به میان آمد. حالا او در «به وقت پیدا شدن» راز سر به مُهر خود را نیز افشا کرد.

یک ربع پیش

تصاویری متفاوت از سومین سالگرد شهادت سردار «سید محمد حجازی»، به ثبت رسیده است.

1 ساعت پیش

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: مقابله با پدیده بی‌حجابی نیاز به کار برنامه‌ریزی شده دارد. این برخوردهای غیرمنطقی در طول ۴۵ سال گذشته تکرار شده و نتیجه‌ای هم نداشته است.

1 ساعت پیش

بیشتر...