خبرگزاری میزان |
2 سال پیش

کسری بودجه بحران بانکی ریشه مشکلات اقتصادی کشور resize

علی شهیدیدر گفت‌وگو با میزان، با اشاره به وضع اقتصادی کشور، گفت: مهم‌ترین دغدغه و معضل در کشور در کنار مسائل مختلف و مشکلات اقتصادی موجود، افزایش نرخ تورم است و عامل اصلی مؤثربرافزایشنرخ تورم دربلندمدت، رشد نقدینگی است و رشد نقدینگی نیز وقتی اتفاقمی‌افتدکه به ازای آن رشد تولید وجود نداشته باشد که منجر به افزایش قیمت‌ها می‌شود.
وی افزود: اگر بخواهیم بدانیم که این مشکلات چگونه متحول می‌شود و چه مقدار آن منوط به تحریم‌هاست باید بهدوعامل داخلی ویکعامل بیرونی یعنی تحریماشارهکنیمکه در اثر تحریم عرضه ارز در کشور کممی‌شودو چون ارز در کشور ما لنگر انتظارات تورمی است، با نوسانات ارزی مشکلات تورمی نیز به وجودمی‌آید،درصورتی‌کهدرکشورهایدیگراین‌طورنیست.

شهیدی ادامه داد: در کشور ما به دلایل مختلفازجملهدلایل روانی واین‌کهتولید کشور بسیار وابسته بهتأمینمواد اولیه از طریق واردات است و۶۰الی۷۰درصد تولیدات کشور با مواد اولیه وارداتی انجام می‌شود،نوسانات و افزایشنرخ ارز منجر به افزایش نرخ تورمو نهایتاًافزایش قیمت‌ها شود.
این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: نکته مهم این است که عمده مسائل اقتصادی در کشور از مشکلات داخلی است، البته تحریم‌ها هم اثراتیگذاشته‌اند، اما در بلندمدت مشکلات اقتصادی مانشئتگرفته از مسائل داخلی است وهمان‌طورکه اشاره شد مهم‌ترین عاملی که منجر به افزایش نرخ تورم می‌شود، کسری بودجه و بحران بانکی است که این‌ها درست مدیریت نشده است.
این فعال اقتصادی افزود: یعنی وقتی بانک‌ها دچار بحرانناترازیو ورشکستگی می‌شوند برای حل این مشکلات مجبور به رشد نقدینگی می‌شویم از طرفی، چونهیچ‌وقتساختار منظمی در دولتنداشته‌ایمو میزان دریافتی و پرداختی‌های دولتبه‌صورتدقیق مشخص نیست و سامانه‌ها هم هنوز شکلنگرفته‌اندبه‌عنوانمثالپرداختی حقوق کارمندان و میزانخریدهایدولت و شرکت‌های تابعه آن در سامانه‌ایبه‌صورتمنسجم ثبت نمی‌شود که همهاینموارد موجب کسری بودجه و نهایتاً افزایش نرخ تورم می‌شوند.

وی در خصوص اثرات شیوع بیماریکرونانیز گفت: در بحث بیماریکرونا وتأثیریکه بر اقتصاد می‌گذارد باید گفت به دلیل کاهش تقاضا و دلایل مختلف مرتبط با این بیماری مصارف عمومی و دولتی کم می‌شود و کشور در حالت رکودی اقتصادی قرارمی‌گیرد.
شهیدی افزود: با توجه به انجام واکسیناسیون، مشکلات اقتصادی به وجود آمده دیگر کمرنگ شده و اثرات این بیماری بهصفرمیل پیدا می‌کند، اما آن چیزی که مهم بود عبور از پیک این بیماری بود که باید با مدیریت و چینش‌های مختلف وبرنامه‌ریزیدقیق حالت گذر از این بیماری راآسانترمی‌کردیم.
این کارشناس اقتصادی اظهار کرد:هرچقدرمیزان تجارتبین‌المللیرا به سطح قبلاز شیوعبیماریکرونابرسانیم، اثرات تحریمی هم کاهشمی‌یابد، یعنیآرام‌آرامبه سمت عادی شدن وضعیت که قبل از شیوعکروناداشتیم بازگردیم.
  • بیشتر بخوانید:
  • نابودی صادرات فرش با تحریم داخلی/ ظرفیت ایجاد ۱۰۰ هزار شغل فرش‌بافی در کارگاه‌های شهری و روستایی
انتهای پیام/


#‌اقتصاد#‌اخباراقتصاد منبع: خبرگزاری میزان

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه از اسکان نزدیک به ۱۴۰ هزار مسافر نوروزی در مراکز اقامتی استان طی ایام نوروز خبر داد. 

نیم ساعت پیش

معاون هماهنگ کننده سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی قبل از خطبه های نماز جمعه شهرستان ورامین بیان کرد: مقاومت تنها مسیر نجات فلسطین است.

نیم ساعت پیش

سرپرست اداره کل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد از پذیرش ۱۷۵۸ خانوار در ستادهای اسکان آموزش و پرورش این استان تا پایان روز دهم فروردین ۱۴۰۳ خبر داد.

نیم ساعت پیش

بایدن مدعی شده که کشورهای عربی از جمله عربستان آماده‌اند تا به صورت کامل، اسرائیل را در یک توافق آتی به رسمیت بشناسند.

یک ربع پیش

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: از آغاز تعطیلات نوروزی امسال و از ۲۵ اسفند سال گذشته تا ۹ فروردین جاری ۵۷۰ هزار و ۳۴۶ گردشگر و مسافر نوروزی از جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی استان بازدید کردند.

یک ربع پیش

یک کارشناس مذهبی گفت: در شب‌های قدر انسان مجددا مسیر زندگی خود را بازبینی می‌کند و باید با خود نسبت به رفتار و کارهایی که باید در مسیر بندگی و عبودیت انجام دهد، فکر کند.

یک ربع پیش

امام جمعه بجنورد گفت: شب های قدر را قدر بدانیم و از این شب ها بهره ببریم.

نیم ساعت پیش

با تشکیل کنسرسیومی در سوئد و پیوستن یکی از شرکت‌های نانویی به این کنسرسیوم قرار است چسب‌های زیستی برای مصارف صنعتی تولید شود.

یک ربع پیش

قیمت نفت در معاملات روز پنج شنبه، بیش از یک دلار در هر بشکه افزایش یافت و تحت تاثیر تمدید محدودیت عرضه اوپک پلاس و حملات اوکراین به زیرساخت انرژی روسیه، به رشد ماهانه رسید.

نیم ساعت پیش

بیشتر...