عصر ایران |
3 ماه پیش

گستره تکان دهنده بحران پلاستیک تولید زباله های پلاستیکی به اندازه ۲۰ هزار برابر برج ایفل

جالب است بدانید که تنها ۱۲ کشور مسئول تولید ۶۰ درصد زباله های پلاستیکی بدون مدیریت و نظارت مناسب در جهان هستند. پنج کشور اول در این لیست عبارت‌اند از: چین، ایالات متحده آمریکا، هند، برزیل و مکزیک.

یک گزارش جدید هشدار داده که تنها در سال جاری میلادی حدود ۲۲۰ میلیون تن زباله پلاستیکی تولید خواهد شد که معادل ۲۰ هزار برج ایفل است.

به گزارش روزیاتو، موسسه خیریه EA Earth Action مطالعه سالانه خود را منتشر کرده که نشان می دهد در سال ۲۰۲۴ در سراسر جهان، به ازای هر نفر ۲۸ کیلوگرم زباله پلاستیکی تولید خواهد شد.

محققان پیش بینی کرده اند که بیش از یک سوم این زباله های پلاستیکی به خوبی مدیریت نمی شوند. نکته نگران‌کننده این است که این رقم به ۶۹.۵ میلیون تن پلاستیک در سال می رسد.

زباله های پلاستیکی عمدتاً شامل بسته‌بندی های پلاستیکی و پلاستیک موجود در منسوجات و در زباله های خانگی هستند.

این گزارش همچنین تاریخی را تعیین کرده که در آن میزان زباله های پلاستیکی تولیدشده از ظرفیت جهان برای مدیریت آن ها فراتر می رود. تاریخ پیش‌بینی شده توسط محققان ۵ سپتامبر سال ۲۰۲۴ است.

محققان همچنین هشدار داده اند که تقریباً ۵۰ درصد از جمعیت جهان در مناطقی زندگی می کنند که میزان زباله های پلاستیکی تولیدشده در آن ها از ظرفیت مدیریت زباله ها فراتر رفته است.

این میزان تا تاریخ تعیین‌شده به ۶۶ درصد افزایش می یابد.

جالب است بدانید که تنها ۱۲ کشور مسئول تولید ۶۰ درصد زباله های پلاستیکی بدون مدیریت و نظارت مناسب در جهان هستند. پنج کشور اول در این لیست عبارت‌اند از: چین، ایالات متحده آمریکا، هند، برزیل و مکزیک.

گستره تکان دهنده بحران پلاستیک؛ تولید زباله های پلاستیکی به اندازه ۲۰ هزار برابر برج ایفل

سارا پرارد، مدیر عامل شرکت EA Earth Action در این باره گفته است:

یافته‌ها واضح و بدون ابهام هستند. نرخ تولید پلاستیک از ظرفیت مدیریت زباله ها پیشی گرفته و پیشرفت در این زمینه را ناچیز کرده است.

این فرض که بازیافت و افزایش ظرفیت مدیریت زباله بحران پلاستیک در جهان را حل خواهد کرد، اشتباه است.

سیان ساترلند، یکی از بنیانگذاران A Plastic Planet گفته است:

پس از دهه‌ها هشدار دانشمندان، اکنون برای همه آشکار شده که آلودگی پلاستیکی بشریت را در مسیر فاجعه‌های اکولوژیکی و انسانی قرار داده است.

ما امسال فرصتی برای ایجاد یک معاهده جهانی داریم که نه‌تنها از اقیانوس، هوا و خاک، بلکه از فرزندانمان و نسل آینده محافظت می کند.

این گزارش پیش از دور چهارم مذاکرات بر سر معاهده جهانی پلاستیک سازمان ملل که در اواخر این ماه در کانادا برگزار می شود، منتشر شده است.

در این معاهده، راهبردهایی نظیر کاهش مصرف پلاستیک، ترویج ابتکارات استفاده مجدد، تقویت زیرساخت مدیریت زباله محلی و توقف واردات زباله های پلاستیکی از کشورهای دیگر توصیه شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام
تماشاخانه
گزارش عصر ایران از دختران دستفروش در تهران/ دخترانی که بساط می‌چینند و چشم به آینده دارند (فیلم)

گزارش عصر ایران از دختران دستفروش در تهران/ دخترانی که بساط می‌چینند و چشم به آینده دارند (فیلم)

logo-vid

دو نوازی پورناظری‌ها در چند متری نقش برجسته بیستون / پدر و پسر درخشیدند (فیلم)

logo-vidفیلم های دیگر
عضویت در اینستاگرام عصر ایران
۱۵ سال پیش در چنین روزی
این لحظه با حافظ
نظرات کاربران


#‌اخبار منبع: عصر ایران

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

رئیس پیشین فدراسیون جهانی اتومبیلرانی گفت: به طور مرتب، شوماخر را می‌بینم به همین دلیل، دلم برایش تنگ نمی‌شود؛ من مسابقات را با میشائیل تماشا می‌کنم.

نیم ساعت پیش

محمد علی نجفی برای همیشه از زندان آزاد شد.

نیم ساعت پیش

رییس کمیته آموزش فدراسیون فوتبال از مکاتبه با فیفا برای حضور مدرسان برجسته این نهاد در ایران خبر داد.

نیم ساعت پیش

خودروی دنا در نمایشگاه خودرو دچار خرابی شد و اعضای غرفه ایران‌خودرو با هل دادن؛ محصولشان را به بازدیدکنندگان معرفی کردند. منبع: خبرآنلاین

نیم ساعت پیش

ستاره جام جهانی رفته تیم پرسپولیس که خود را برای دیدار مقابل سپاهان آماده می کند در خطر محرومیت قرار گرفت.

نیم ساعت پیش

رییس اتحادیه فروشندگان خودرو ضمن اشاره به رکود بازار، از تداوم کاهش قیمت خودروهای داخلی و خارجی خبر داد.

نیم ساعت پیش

گرچه همه هواداران و کارشناسان استقلال نیز اعتقاد دارند که بابت تصمیم‌های داوری تیم‌شان لطمه دیده است اما پرواضح است که بروز چنین رفتارهایی با وجود اشتباهات داوری از سوی هیچ کس مورد تأیید نیست.

نیم ساعت پیش

سرنوشت واردات خودرو در دولت چهاردهم چه خواهد شد؟ در پاسخ به این سوال دو سناریو مطرح است؛ سناریوی اول بر تداوم سیطره دولت بر واردات و ورود قطره‌چکانی خودرو تاکید دارد، حال آنکه سناریوی دوم حکایت از بازگشت واردات به مدار اصلی خود دارد. در این سناریو واردکنندگان همچون روال سابق، متولی ورود خارجی‌ها خواهند بود. در حال حاضر از صفر تا صد واردات خودرو یعنی نحوه واردات، فروش و قیمت‌گذاری با دولت است.

نیم ساعت پیش

شهریار فوتبال ایران اقدام عجیبی در فضای مجازی انجام داده است.

نیم ساعت پیش

بیشتر...