تیتر برتر |
2 سال پیش

آخرین نتایج برجام در پایان تیر 1400 سایت تیتربرتر TitreBartar com

پیچیدگی مذاکرات در شورای امنیت:

به گزارشتیتربرتر؛درآخرین روزهای دولت روحانی، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان بعدازظهر امروز چهارشنبه، با جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تلفنی گفت‌وگو کرد.

موضوعات مرتبط بابرجامو تحولات افغانستان محور گفت‌وگوی تلفنی وزیر امور خارجه ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بود.

ظریف چندی پیش نیز در پی شرکت نخست‌وزیر اسلوونی در گردهمایی گروهک تروریستی منافقین و طرح اظهارات ضد ایرانی با بورل تلفنی گفت‌وگو کرده بود.

نتایج کنونی برجام

یعقوب رضازاده، با اشاره به اینکه دغدغه اصلی اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در دولت جدید، بحث نتایج نهایی برجام است اظهار داشت: در این راستا بازگشت آمریکا به برجامو رفع تحریم‌هابه صورت یک جانبه و اجرای مصوبات قانونی مجلس از اولویت‌های کمیسیون امنیت ملی است.

وی تصریح کرد: پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برای دولت‌های 4+1، اجرای تعهدات دولت آمریکا در برجام و برداشتن تمام تحریم‌ها و سپس راستی‌آزمایی از طریق دولت ایران در زمینه تعهدات ایالات متحده و در نهایت، اجرای تعهدات دولت ایران در برجام است که به ترتیب انجام می‌شود.

عضو هیات‌ رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و نماینده مردم سلماس در مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: همچنین موضوع افغانستان و امنیت پایدار و وضعیت فعلی این دولت و نیز حضور طالبان در منطقه به صورت مرتب در حال پیگیری در کمیسیون امنیت ملی است.

رضازاده در ادامه گفت: بازدید از مناطق مرزی و استان‌ها و تاسیسات حساس و پیش‌بینی تدابیر و تمهیدات لازم جزو مقوله‌های کمیسیون امنیت است که از هفته آینده آغاز می‌شود.

وی افزود: از سوی دیگر تصویب نهایی بسیج سازندگی سپاه و تعیین قانون نهایی برای بسیجیانی که در روستاها و مناطق دورافتاده مشغول سازندگی هستند و از سوی دیگر طرح نهایی خدمت سربازی در کمیسیون امنیت بررسی می‌شود.

آخرین وضعیت احیای برجام

برخی منابع آگاه به دیپلماسی ایرانی می گویند که طرف غربی به سمتی می رود که در مذاکره با نمایندگان دولت جدید سطح مطالبات خود را افزایش دهد. به گفته این منابع امریکایی ها می گویند حالا که دولت با حاکمیت یکدست شده و دولتی همسو بر سر کار آمده است، پس می توانند سطح مطالبات خود را بالا ببرند و از ایران امتیازات بیشتری را مطالبه کنند.

پس از پایان دور ششممذاکرات وینبر سر احیای برجام، آینده مذاکرات و این که گفت وگوهای جاری میان ایران با 4+1 به علاوه گفت وگوی غیرمستقیم با ایالات متحده امریکا به کدام سمت و سو خواهد رفت در هاله ای از ابهام است.

در تهران حرف های مختلفی در این رابطه شنیده می شود در حالی که به نظر می رسد در پایتخت های غربی و امریکا نیز موضع واحدی نسبت به مذاکرات وجود ندارد. تا به این لحظه کسی دقیق نمی داند موضع نهایی امریکایی ها و اروپایی ها برای احیای برجام چیست و آیا واقعا به آنچه در تهران، وزارت امور خارجه درباره آخرین روند گفت وگوهای احیای برجام در وین به مجلس گزارش داده است، پایبند خواهند ماند یا خیر.

در تهران در وضعیت انتقال قدرت از دولت حسن روحانی به سید ابراهیم رئیسی به سر می بریم. بنابراین همان طور که سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه گفته، مذاکرات تا آغاز به کار دولت جدید در تهران متوقف خواهد ماند که روندی کاملا طبیعی در کشورهایی است که در آنها انتخابات برگزار می شود.

تا به این جای کار به نظر می رسد طرف های مذاکره کننده برجام مواضع طرف ایرانی را درک کرده اند. روشن است وقتی دولتی جدید بر سر کار می آید، مذاکرات به تعلیق در می آیند تا دولت جدید سیاست خارجی خود را دنبال کند و به شیوه خود مذاکرات را از سر بگیرد.

اما روشن نیست که موضع دولت جدید در قبال مذاکرات چه خواهد بود. برخی نمایندگان مجلس می گویند که روند احیای برجام در دستور کار دولت جدید خواهد بود اما شیوه مذاکرات تغییر خواهد کرد و بر اصرار خود برای گرفتن حقوق واقعی کشور تاکید خواهند داشت.

همچنین روشن نیست که پایتخت های غربی می خواهند در برابر دولت جدید که به لحاظ نگرش سیاسی متفاوت از دولت قبلی است چه موضعی بگیرند. آیا طرف های غربی با تیم جدید مذاکره کننده رویکرد معقول و ملایمی خواهند داشت یا تصمیم دارند مواضع تازه ای را اتخاذ کنند و مطالبات جدیدی را روی میز بگذارند. برخی منابع آگاه به دیپلماسی ایرانی می گویند که طرف غربی به سمتی می رود که در مذاکره با نمایندگان دولت جدید سطح مطالبات خود را افزایش دهد. به گفته این منابع امریکایی ها می گویند حالا که دولت با حاکمیت یکدست شده و دولتی همسو بر سر کار آمده است، پس می توانند سطح مطالبات خود را بالا ببرند و از ایران امتیازات بیشتری را مطالبه کنند.

یکی از مطالباتی که غربی ها همواره به دنبال آن بوده اند و به نحوی تلاش می کرده اند مذاکرات را با آن گره بزنند موضوعات موشکی و نفوذ منطقه ای ایران بوده است. چه بسا این بار این موضوعات را روی میز بگذارند و شرایط سخت تازه ای را به وجود آورند. تهران تا کنون هر گونه گفت وگو درباره چیزی غیر از برجام در وین را رد کرده است و به نظر می رسد این موضع در دولت جدید با سرسختی بیشتری دنبال شود.

از سوی دیگر زمزمه هایی شنیده می شود مبنی بر این که احتمالا پروندهمذاکرات هسته ایاز وزارت امور خارجه مجددا به شورای عالی امنیت ملی برود. یک مقام آگاه ایرانی که نخواسته نامش فاش شود به روزنامه عربی پست گفته که در حال حاضر عملا این اتفاق افتاده است و روند مذاکرات را نه وزارت امور خارجه که شورای عالی امنیت ملی پیگیری می کند. یعنی عباس عراقچی اگرچه به عنوان معاون وزیر امور خارجه در مذاکرات شرکت می کند اما نظارت بر مذاکرات توسط شورای عالی امنیت ملی دنبال می شود.

چنین روندی مسبوق به سابقه است و در دولت های سید محمد خاتمی و محمود احمدی نژاد نیز همین روند را شاهد بودیم. برخی از کارشناسان بر این باورند که پیگیری پرونده هسته ای از طریق شورای عالی امنیت ملی سبب می شود تا نگاه امنیتی بر نگاه دیپلماتیک غالب شود و این موضوع ممکن است روند مذاکرات را کند کند.

عربی پست گزارش می دهد که بسیاری از گروه های وابسته به جناح محافظه کار بر ضرورت سپردن پرونده هسته ای به شورای عالی امنیت ملی تاکید دارند به این دلیل که می گویند برنامه هسته ای ایران از جمله قضایای مرتبط با امنیت ملی کشور است و باید این موضوع در سطح شورای عالی امنیت ملی دنبال شود.

این مقام آگاه ایرانی همچنین به عربی پست گفته است که آقایانعلی باقریکنی و علی حسینی تاش از مهمترین افرادی هستند که آقای رئیسی را در پیگیری پرونده هسته ای کمک می کنند و از جانب او با تیم مذاکره کننده هسته ای در وین تماس مستقیم دارند. با این حال منابع آگاه به دیپلماسی ایرانی می گویند که تیمابراهیم رئیسیدر حال بررسی روند امور و آخرین گزارش ها از مذاکرات وین است و هنوز به تصمیم نهایی برای چگونگی از سر گرفتن مذاکرات نرسیده است. با این حال بسیاری می گویند بعید می دانند گفت وگوهای احیای برجام در وین حداقل در چند ماه نخست دولت رئیسی به نتیجه برسد.

گردآورنده:محسن رضوی



#‌سیاست منبع: تیتر برتر

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

  با حذف منچسترسیتی و آرسنال، فوتبال انگلستان دیگر نماینده‌ای در لیگ قهرمانان اروپا ندارد. پیروزی بایرن مونیخ در بازی دیشب قابل انتظار بود ولی در بازی من‌سیتی و رئال، به نظر می‌رسید شانس شاگردان گواردیولا بیشتر باشد.

یک ربع پیش

مرتضی غرقی در توئیتی با هشتگ ایران متحد نوشت:

2 ساعت پیش

ارتش اشغالگر صهیونیستی با گذشت 195 روز از جنگ در غزه، همچنان خانه‌های مسکونی و آوارگانی که از بخش‌های شمالی به رفح پناه برده‌اند را هدف قرار می‌دهد.

1 ساعت پیش

افلاطون می‌گوید که دانشجویان و استادان در غار امن هستند،‌ اما این امنیت بهایی دارد. همگی در تاریکی اسیرند و نوری که مقابل‌شان می‌تابد، فریبی بیش نیست. البته که فریب می‌تواند زیبا باشد، بازی فوق‌العاده‌ی سایه‌ها، منظره‌ای فریبنده بر دیوار. اما افلاطون به‌صراحت ادعا می‌کند که برای کسانی که آن‌جا می‌آموزند و یادمی‌گیرند، حقیقت نه در مقابل چشم بلکه در چرخشِ سر قرار دارد.

2 ساعت پیش

در رمان «شهر جایگشت»، نوشته گرگ ایگان، شخصیتی به نام پیر وجود دارد که در یک واقعیت مجازی، به جاودانگی دست یافته و کنترل کاملی بر آن دارد و درعین‌حال خودش را به‌شدت بی‌حوصله می‌یابد. درنتیجه او خودش را مهندسی می‌کند تا هیجانات و اشتیاق‌های جدیدی برای خودش ایجاد کند.

1 ساعت پیش

کمیسیون اروپا به تیک‌تاک برای ارائه ارزیابی ریسک درباره نسخه جدید تیک‌تاک لایت که ماه جاری در فرانسه و اسپانیا منتشر شد، ۲۴ ساعت مهلت داد.

1 ساعت پیش

وقتی به آسمان شب نگاه می‌کنیم، ستاره‌ها و صورت‌های فلکی آشنا را می‌بینیم که برای هزاران سال قابل مشاهده بوده‌اند. با این حال ستاره‌ها برای همیشه دوام نمی‌آورند. آنها زندگی می‌کنند و می‌میرند، هرچند در مقیاس‌های زمانی بسیار طولانی. اما چقدر طول می‌کشد تا این تغییرات در صورت‌های فلکی قابل مشاهده از روی زمین حس شود؟

1 ساعت پیش

پیام شما شهروندان عزیز در مورد تاخیر در پرداخت وام ازدواج، توسط خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان پیگیری شد.

2 ساعت پیش

هشدار رئیس‌جمهور به رژیم صهیونیستی و نمایش تسلیحات پیشرفته در مراسم روز ارتش از عناوین روزنامه‌های امروز است.

1 ساعت پیش

بیشتر...