دیجیاتو |
3 سال پیش

فناوری تلفن همراه در ایران ۲۶ ساله شد

بیست‌وشش سال از زمانی که سیم کارت به دست شهروندان ایرانی رسید، سپری می‌شود. در مرداد سال ۷۳، اولین شبکه ارتباطی تلفن همراه با ظرفیت ۹۲۰۰ مشترک، توسط ۱۷۶ فرستنده و گیرنده در ۲۴ ایستگاه رادیویی در تهران راه‌اندازی شد.

به طور دقیق‌تر باید گفت که شرکت ارتباطات سیار ایران ۱۹ مرداد ۱۳۷۳، با واگذاری ۴ سیم‌کارت به کارکنان نهاد ریاست جمهوری، عرضه سیم‌کارت در ایران را رسماً آغاز کرد؛ عرضه‌ای که تنها سه سال پس از کشورهای اروپایی در ایران صورت گرفت و این تکنولوژی خیلی زود مهمان مردم ایران شد.

همانطور که اشاره شد، بهره‌برداري از اولين فاز شبكه تلفن همراه كشور، ابتدا در مرداد ماه سال ۱۳۷۳ در شهر تهران با ۲۴ سایت BTS و با ظرفيت ۹۲۰۰ شماره آغاز شد و به دنبال استقبال مردم، شركت مخابرات ايران درصدد گسترش پوشش آن از تهران به كل كشور برآمد. هم‌راستا با تغيير پارادايم‌هاى ارتباطى در دنيا و متناسب با نياز و تقاضاي مردم، توسعه شبکه تلفن همراه در اهداف عالى مجموعه مخابرات کشور قرار گرفت.

در ادامه و بنا به پيشنهاد وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، هیات دولت اساسنامه شركت ارتباطات سيار را با سرمايه ۲۰۰۰ ميليارد ريال تصويب كرد و تمامی وظايف امور ارتباطات سيار شركت مخابرات ايران به شرکت ارتباطات سيار ایران(همراه اول) واگذار شد.

با جدی شدن خصوصى‌سازى صنعت مخابرات كشور، اين شركت با درك اقتضائات جديد بازار رقابت، از سال ۱۳۸۶ فعاليت خود را با نام تجارى «همراه اول» ادامه داد. در سال ۱۳۸۹ این شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل و در ۲۸ آذر ۱۳۸۹، پنج درصد سهام (معادل ۱۰۳ ميليون سهم) خود را در فرابورس عرضه کرد. روز ۲۹ مرداد ۱۳۹۲ نماد «همراه اول» در بازار بورس بازگشایی شد و این شرکت از آن سال در بازار بورس ایران حضور دارد.

امروزه شرکت ارتباطات سیار ایران با بیش از ۹۰ میلیون مشترک در تمامی شهرهای كشور و حدود ۴۵ هزار روستا (بیش از ۹۰ درصد روستاها) و بیش از ۷۴ هزار کیلومتر از جاده‌های کشور، ۹۷ درصد جمعیت کشور را تحت پوشش دارد. اين اپراتور علاوه بر این که پیشتاز در عرضه سیم‎کارت بوده است، پس از دريافت مجوز ارتقاى خدمات نسل ٣ و نسل هاى بالاتر از آن در تاريخ ٤ شهريور ١٣٩٣ با نوسازی مداوم شبکه خود، به روزترین تجهیزات شبکه تلفن همراه کشور را در اختيار مشتركان خود قرار داده است.

هم اکنون همراه اول با داشتن بیش از ۴۵ هزار و ۶۰۰ سایت و ۳۵.۶ میلیون مشترک 3G و 4G، وسیع‌ترین شبکه باند پهن سیار را در اختیار دارد.

باید گفت اپراتور اول در چند سال گذشته، در ارزیابی هاى رسمی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی(رگولاتوری) همواره عنوان برترین جایگاه اپراتورهای تلفن همراه کشور را برای خود حفظ کرده است.

ارزش شرکت ارتباطات سیار ایران به عنوان تنها اپراتور بورسی ایران، طی شش ماه گذشته بیش از چهار برابر شده است و به ارزش بازار حدود ۱۴۰ هزار میلیارد تومانی رسیده است.

همچنین لازم به ذکر است، همراه اول در فروردین ماه سال جاری توانست به رکورد بیش از ۱۱ پتابایت ترافیک دیتای روزانه دست یابد؛ رکوردی که سال گذشته در رقم ۶ پتابایت ایستاد و تقریبا رشدی دو برابری به دست آورده است.

تاریخچه ربع قرن فعالیت و کارنامه پر فزار و نشیب همراه اول را می‌توانید در اینلینکبخوانید و اطلاعات بیشتری از سیر رشد تلفن همراه در ایران به دست بیاورید.



#‌فناوری #‌تکنولوژی #‌علمی منبع: دیجیاتو

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

استقبال مناسب مشتریان نخستین محصول شیائومی در چین، باعث شده است تا پروژه دومین خودرو شیائومی نیز شکل بگیرد.

21 ساعت پیش

تسلا با وجود اخراج ۱۰ درصد از نیروهایش، می‌خواهد پاداش هنگفتی به ایلان ماسک پرداخت کند.

10 ساعت پیش

با استفاده از نانوموادزیستی، محققان ساختار میکرومقیاسی ساختند که می‌تواند داروهای ضدسرطان را با موفقیت در محل تومور رهاسازی کند.

8 ساعت پیش

دانشمندان سنگاپوری، ارتشی از سوسک‌‎های مکانیکی که به‌صورت ریموت کنترل می‌شوند را در یک زمین بیابانی آزمایش کرده‌اند که در آینده می‌توان از این سوسک ها برای مأموریت‌های جستجو و نجات کمک گرفت.

4 ساعت پیش

MrBeast و T-Series برای کسب بیشترین مشترکین کانال یوتیوب با هم رقابت می‌کنند.

20 ساعت پیش

دسترسی شرکت های بزرگ فناوری به داده‌های افراد متوفی در رسانه‌های اجتماعی، موجب بروز نگرانی از سوی برخی کارشناسان در خصوص سوءاستفاده شرکت ها از این داده‌ها شده به طوری که خواهان نابود کردن همیشگی این داده‌ها شده اند.

2 ساعت پیش

یک جت جنگنده‌ی مجهزبه هوش مصنوعی اولین نبرد موفقیت‌آمیز خود را با خلبان انسانی انجام داد.

19 ساعت پیش

یکی از منابع معتبر دنیای فناوری مدعی شده اپل اندازه نمایشگر آیفون ۱۷ پلاس را نسبت به نسل‌های قبلی کاهش می‌دهد.

9 ساعت پیش

دیرینه‌شناسان در هندوستان فسیل خزنده‌ای باستانی را پیدا کرده‌اند که شاید بزرگترین مار تاریخ طبیعت باشد و تایتانوبوآ را که تا پیش از عنوان بزرگترین مار تاریخ را در اختیار داشت از تخت شاهی به زیر بکشد.

7 ساعت پیش

بیشتر...