خبرگزاری ایسنا | 3 ساعت پیش

خانه های آینده باید تولید کننده انرژی باشند نه مصرف کننده ایسنا

علی شجاعی در گفت و گو با ایسنا درباره چالش انرژی برای خانه‌های آینده اظهار کرد: امروزه چالش‌های ناترازی انرژی، توجه معماران و طراحان خانه‌های مسکونی را به خود جلب کرده و به دنبال سیاست‌های کلان مدیریت بهینه منابع، نوع طراحی و معماری ساخت و سازهای مسکونی در حال تغییر و تحول است.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه بخشی از انرژی در عرصه‌های مسکونی مصرف می‌شود از این رو مصرف بهینه انرژی تحت تاثیر نوع طراحی و معماری خانه‌ها است.

شجاعی افزود: به عنوان مثال جهت قرارگیری خانه‌ها، امکان دریافت نور طبیعی، استفاده از روزنه‌های تهویه طبیعی، پنجره‌های بزرگ و پنل‌های خورشیدی از جمله مواردی است که با لحاظ آن در ساخت خانه‌های آینده می‌توان قدمی برای مدیریت منابع انرژی برداشت.

این مدرس دانشگاه در ادامه گفت: بنابراین لازم است که با استفاده از معماری سنتی و تلفیق آن با معماری مدرن به دنبال راهکارهای جدید باشیم تا بتوانیم در ساخت و سازهای عرصه‌های مسکونی بیشترین مدیریت انرژی را اعمال کنیم.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه بیشترین ساخت و در حوزه مسکن اتفاق می‌افتد، ادامه داد: بیش از ۴۰ درصد مصارف انرژی در بخش مسکن است. بنابراین بسیار مهم است که برای حل مشکلاتی که ممکن است در آینده در حوزه ناترازی انرژی و تامین آب شرب عرصه‌های مسکونی داشته باشیم، پیش‌بینی‌های لازم را لحاظ کنیم.

وی افزود: در حال حاضر کشورهای بزرگ استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را در دستور کار خود قرار داده و در ساخت و ساز عرصه‌های مسکونی خود استفاده می‌کنند. در برخی کشورها ساخت و ساز واحدهای مسکونی به طریقی طراحی می‌شود که بتوانند انرژی مورد نیاز خود را به صورت مستقل تامین کنند و احتیاجی به شبکه سراسری نداشته باشند.

شجاعی اظهار کرد: حتی به سمتی می‌روند که خانه‌ها بیش از مصرف خود قادر به تولید انرژی باشند و مازاد آن را به بخش‌های دیگر منتقل کنند.

وی گفت: ما هم باید به این سمت حرکت کنیم و در کنار در طراحی خانه‌ها از شیوه‌هایی استفاده کنیم که کمترین هدر رفت انرژی را داشته باشد. طراحی خانه‌های آینده باید با اقلیم سازگار بوده و به گونه‌ای طراحی شود که از تهویه طبیعی برخوردار باشد.

وی افزود: یکی از مهمترین شاخصه‌های معماری سنتی قدیم توجه به شرایط اقلیمی و به کارگیری راهکارهایی برای مدیریت انرژی بوده است. به عنوان نمونه در مناطق کویری، بادگیر علاوه بر تهویه کارکرد سرمایشی و گرمایشی داشت.

این پژوهشگر عنوان کرد: عایق بندی مناسب و با کیفیت از نوع مواد طبیعی برای کاهش هدر رفت انرژی یکی از موارد ضروری در ساخت خانه‌های آینده است. در معماری سنتی متناسب با اقلیم، عایق سرما و گرما به کار می‌رفت اما بعد از دوره صنعتی و مدرن به این موارد کمتر توجه شده است.

این مهندس معماری ادامه داد: با توجه به اینکه انرژی در مقطعی ارزان بود، صرفه جویی و مدیریت انرژی در ساختمان سازی با استفاده از عایق‌های باکیفیت جدی گرفته نشد.

وی در ادامه افزود: سیستم‌های هوشمند مدریت انرژی برای کنترل بهتر سیستم‌های گرمایشی امروزه به یک اصل در معماری تبدیل شده است. از طرفی لازم است که مردم را نسبت به شیوه‌های جدید مدیریت انرژی و فناوری‌های موجود در ساخت وساز از طریق آموزش آگاه و آشنا کرد.

شجاعی گفت: طراحی خانه‌های آینده باید به گونه‌ای باشد که با استفاده از انرژی‌های جدید و سازگار با محیط زیست، از شبکه سراسری بی نیاز شوند.

انتهای پیام



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

کارشناس هواشناسی استان همدان از بارش ۶ میلیمتری باران طی روز گذشته در شهر همدان خبر داد.

نیم ساعت پیش

رئیس نظام مهندسی ساختمان استان ایلام از آمادگی این سازمان برای ارتقای همکاری‌های آموزشی و پژوهشی با نهاد علمی جهاد دانشگاهی ایلام خبر داد.

نیم ساعت پیش

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: ناو اطلاعاتی تمام ایرانی زاگرس با افتخار در دریا در حال مأموریت است؛ هر چند که دشمن گفته بود که این ناو از نظر موتوری دچار نقص فنی شده اما با عنایت پروردگار این ناو در حال ماموریت است.

نیم ساعت پیش

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان چهارباغ با بیان اینکه صنایع آلاینده باید یک درصد از فروش فصلی خود را به عنوان عوارض آلایندگی پرداخت کنند، گفت: این عوارض باید به شهرداری‌ها و دهیاری‌های همان منطقه پرداخت و صرف ارتقاء کیفیت محیط زیست شود.

نیم ساعت پیش

معاونت مسکن و ساختمان از آغاز ثبت نام تسهیلات ودیعه مسکن با سقف جدید از امروز (۱۶ اردیبهشت ماه) در سامانه tem.mrud.ir خبر داد.

نیم ساعت پیش

اسامی داوران هفته بیست و نهم لیگ برتر فوتبال در فصل جاری مشخص شدند.

نیم ساعت پیش

مدیر مهندسی و اجرای طرح‌های شرکت گاز آذربایجان غربی گفت: پروژه گازرسانی به ۱۰۸ روستای در استان در حال اجراست.

نیم ساعت پیش

مرکز آموزش‌های تخصصی کاربردی سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف با هدف توانمندسازی کارشناسان و علاقه‌مندان در حوزه اتوماسیون صنعتی اقدام به تجهیز کارگاه آموزشی این حوزه با پیشرفته‌ترین تکنولوژی روز کرده است.

نیم ساعت پیش

فروش خودروهای جدید «تسلا» در اسپانیا در آوریل نسبت به ماه مشابه سال میلادی گذشته، ۳۶ درصد کاهش یافت و به ۵۷۱ دستگاه خودرو رسید، در حالی که فروش خودروهای برقی سایر برندها افزایش یافت.

نیم ساعت پیش

بیشتر...